επικαιρότητα

Γερμανικό ενδιαφέρον για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στο ΝΑ Αιγαίο


Οι προτάσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου για την επέκταση της τουριστικής περιόδου αποτέλεσαν το βασικό πυλώνα συνομιλιών μεταξύ του Γερμανού Αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της χτεσινής συνάντησης του Γερμανού Αντικαγκελάριου με εκπροσώπους της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά και οικονομικούς παράγοντες της χώρας, η Γερμανική πλευρά κατέθεσε προτάσεις για τη διευρυνση της τουριστικής περιόδου στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου με ιδιαίτερη μνεία για τη Ρόδο.

Οι παραπάνω προτάσεις ανέκυψαν μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Ρόδου ο οποίος ήρθε σε συννενόηση καταθέτοντας προτάσεις προς το Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων του ομίλου TUI, αφού η θυγατρική αεροπορική εταιρία TUIfly ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε προσθήκη απευθείας δρομολογίων για τη Ρόδο την περίοδο Νοεμβρίου-Απριλίου.

Η πρόταση του Δημάρχου έδινε ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, οι οποίες θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά της Ρόδου και των Δωδεκανήσων την περίοδο Νοεμβρίου-Απριλίου δίνοντας ανάσα στην τοπική οικονομία και φέρνοντας παράλληλα σημαντικά έσοδα στα Δημόσια Ταμεία. Τέτοιες εναλλακτικές μορφές Τουρισμού περιλαμβάνουν, χωρίς να περιορίζονται, στις εξής μορφές: Κοινωνικός/ιατρικός τουρισμός, αγροτουρισμός/περιπατητικός τουρισμός, πολιτιστικός/θρησκευτικός τουρισμός, αθλητικός τουρισμός με ιδιαίτερο βάρος στην επένδυση του γκολφ, θαλάσσιος τουρισμός-κρουαζιέρα, συνεδριακός τουρισμός.

Παράλληλα το υπόμνημα ενημέρωνε τη Γερμανική πλευρά για τις δυνατότητες του Διεθνούς Αερολιμένα Ρόδου χωρίς την ανάγκη αύξησης του τέλους αεροδρομίου από το νέο ιδιώτη επενδυτή.

Τέλος βαρύτητα δόθηκε στην επανεξέταση του φορολογικού καθεστώτος των νησιών ως τουριστικοί προορισμοί, ιδιαιτέρως στο ΦΠΑ, με την αύξηση του οποίου τέθηκε θέμα ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος.

Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης