ροή ειδήσεων

Εγκλωβισμένοι στην Τουρκία χιλιάδες τουρίστες


Εγκλωβισμένοι στην Τουρκία παραμένουν χιλιάδες τουρίστες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, εξαιτίας της χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στα αεροδρόμια της χώρας. Ίδια όμως είναι η κατάσταση και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, καθώς από το πρωί, μόνο ένας περιορισμένος αριθμός πτήσεων κατάφερε να πραγματοποιηθεί στα δυο αεροδρόμια της Κωνσταντινούπολης

Η AEGEAN ενημέρωσε πως προχωρά σε ακύρωση και των βραδινών προγραμματισμένων πτήσεων της προς/από Κωνσταντινούπολη, ενώ αύριο προγραμματίζει, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, να εκτελέσει το πρόγραμμα πτήσεων προς/από Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη, για την διευκόλυνση των επιβατών.

Όπως αναφέρεται από την άλλη σε ανακοίνωση της Etihad Airways, όλες οι πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και των αεροδρομίων Ataturk και Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης ακυρώθηκαν σήμερα. Η Lufthansa, ήδη από χθες το βράδυ είχε ακυρώσει όλες τις πτήσεις της προς την Τουρκία μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Και οι ρωσικές αεροπορικές εταιρίες ανέστειλαν τις τακτικές επιβατικές πτήσεις τους προς την Τουρκία έπειτα από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις αξιωματούχου του ρωσικού υπουργείου Μεταφορών. Το ίδιο έγινε και για τις πτήσεις από αεροδρόμια των ΗΠΑ. Παρομοίως, όλες οι αεροπορικές πτήσεις της British που είχαν προορισμό αεροδρόμια της Τουρκίας εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από την Turkish Airlines προς τους ταξιδιώτες πάντως, οι δραστηριότητές της εταιρείας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ έχουν ξεκινήσει και οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά. Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε η αεροπορική, από τις 14:30 όλες οι πτήσεις διεξάγονται όπως έχουν προγραμματιστεί.

Το δεδομένο είναι, όπως επισημαίνουν άλλωστε επιχειρηματίες του Τουρισμού, πως η χθεσινή απόπειρα πραξικοπήματος θα δώσει ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στην ήδη "πληγωμένη" τουριστική ζήτηση της γειτονικής χώρας, αναφέρουν εντούτοις πως ο ελληνικός Τουρισμός δεν αναμένεται να επηρεαστεί.

Β. Κουρλιμπίνη

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/7/16 13:34

    Τι πάνε και αυτοί στην Τουρκία; Στη Ρόδο, στο "Ασπρο Πιάτο εξ Ανατολής" έχει καλύτερο κεμπάπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *