ροή ειδήσεων

Τουρκία: κλειστά τα σύνορα και τα αεροδρόμια


Σε εξέλιξη βρίσκεται απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά ΜΜΕ, ενώ το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο στρατός ανέλαβε την εξουσία στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτά, ακούγονται πυροβολισμοί κοντά στο Γενικό Επιτελείο στην Άγκυρα, ελικόπτερα και μαχητικά εκτελούν χαμηλές πτήσεις πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα, ενώ ο στρατός έκλεισε τις δύο γέφυρες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κρατική τηλεόραση έχει σταματήσεινα εκπέμπει, ενώ έχουν μπλοκαριστεί το Facebook, το Twitter και τοYouTube.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν ετοιμάζεται να απευθύνει διάγγελμα, καθώς και ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχει καταληφθεί από το στρατό, και πιθανότατα έχει κλείσει. Το CNN Turkμετέδωσε ένα μέρος του διαγγέλματος του Ερντογάν, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω Skype.
Ο Ερντογάν στο διάγγελμά του απηύθυνε έκκληση στο λαό της χώρας να συγκεντρωθεί στις πλατείες και να αντισταθεί στους πραξικοπηματίες, και είπε πως πρόκειται για «απόπειρα μιας μειοψηφίας των ενόπλων δυνάμεων» και ότι «με την απάντηση που θα δώσει ο λαός, θα δοθεί η δέουσα απάντηση».

Είπε ακόμα πως οι «πραξικοπηματίες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την πράξη τους στα δικαστήρια και τόνισε: «Δεν πιστεύω ότι θα πετύχουν οι πραξικοπηματίες το στόχο τους».

Η AEGEAN ανακοίνωσε ότι η εταιρεία ακυρώνει τις 2 πτήσεις για Κωνσταντινούπολη που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο, με αριθμό A3990 που ήταν προγραμματισμένη για τις 8.20 το πρωί, και με αριθμό A3 991 που ήταν προγραμματισμένη για τις 10.35 το πρωί.
Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακύρωσε και τη χθεσινοβραδινή πτήση της για τη Σμύρνη, με αριθμό A3998, που ήταν προγραμματισμένη για τις 11.30 το βράδυ της Παρασκευής, αλλά και την πτήση A3 999 για Σμύρνη που ήταν προγραμματισμένη για τις 5.55 το πρωί του Σαββάτου.


Η αμερικανική πρεσβεία κάλεσε τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην Τουρκία να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά την διάρκεια της νύχτας εν μέσω απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος, όπως ανέφερε αξιωματούχος.

Σύμφωνα πάντα με τα ξένα Μέσα, ο Τούρκος πρωθυπουργός ΜπιναλίΓιλντιρίμ επιβεβαίωσε την εξέγερση από τμήμα του στρατού λέγοντας ότι πρόκειται για απόπειρα από ομάδα εκτός της ιεραρχίας, σημείωσε ωστόσο ότι «θα ήταν λάθος να το χαρακτηρίσουμε πραξικόπημα»

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάπτυξη στρατιωτών σε Τραπεζούντακαι Αττάλεια.

Τα τηλεοπτικά κανάλια μεταδίδουν εικόνες στις οποίες φαίνεται η στρατοχωροφυλακή να έχει διακόψει την κίνηση στις δύο γέφυρες του Βοσπόρου, από την Ασιατική προς την Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Οι εικόνες δείχνουν τανκς πάνω στις δύο γέφυρες. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει μεταδοθεί καμία εικόνα από την Άγκυρα, ενώ οι πρώτες εικόνες που φτάνουν δείχνουν ελικόπτερα να έχουν ανοίξει πυρ. Νεώτερες εικόνες δείχνουν να έχουν σχηματιστεί και μεγάλες ουρέςστα ΑΤΜ.

Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε επιφυλακή η ελληνική κυβέρνηση

Το Μέγαρο Μαξίμου «παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις» όπως ανάφεραν κύκλοι του πριν από λίγο. Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έχει ζητήσει να ενημερωθούν και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *