ροή ειδήσεων

Πρόσφυγες πουλούν τα όργανά τους στους διακινητές για να βγάλουν χρήματα


Απίστευτες καταγγελίες, οι οποίες, εφόσον επιβεβαιωθούν, ξεπερνούν κάθε όριο ανεκτικότητας
της ανθρώπινης φύσης, έχουν συγκεντρώσει οι ιταλικές αρχές από πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να διασχίσουν με κάθε τρόπο τη Μεσόγειο Θάλασσα, φεύγοντας μακριά από την κόλαση του πολέμου και τη σφαγή που συντελείται από το Ισλαμικό Κράτος και τα παρακλάδια του.

Η κατάθεση σοκ του πρόσφυγα από την Ερυθραία

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός μετανάστη από τη Ερυθραία, όσοι από τους κατατρεγμένους αυτούς ανθρώπους δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα για τη μετάβασή τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, αναγκάζονται να πουλήσουν τα όργανά τους στους διακινητές, οι οποίοι με τη σειρά τους τα διοχετεύουν στα δίκτυα παράνομου εμπορίου, τα οποία δρουν σε όλο το πλάτος και το μήκος του πλανήτη και αποκομίζουν αστρονομικά κέρδη.

Ο Νουρεντίν Βεχαμπρεντί Αττά, ο οποίος συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές το 2014, είναι ο πρώτος μετανάστης που καταθέτει επισήμως τη θηριωδία που διεξάγεται στο χάος που επικρατεί στην άλλη άκρη της Μεσογείου. Προκειμένου, μάλιστα, να διασφαλιστεί η ζωή του, εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, το οποίο στην Ιταλία, χρησιμοποιείται κυρίως για υποθέσεις που αφορούν το Μαφία.

Στα 15.000 η τιμή πώλησης

Όπως καταγγέλλει ο πρόσφυγας από την Ερυθραία, όσοι δεν έχουν χρήματα, πουλούν έναντι 15.000 ευρώ τα όργανά τους, κυρίως σε Αιγύπτιους έμπορους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Η κατάθεση του Νουρεντίν εντάσσεται στο πλαίσιο μίας μεγάλης επιχείρησης εναντίον των διακινητών στην Ιταλία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 23 ατόμων και την ταυτοποίηση άλλων 15. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, το εγκληματικό γκρουπ απαρτίζεται από 25 άτομα από την Ερυθραία, 12 από την Αιθιοπία και έναν Ιταλό. Οι συγκεκριμένοι ήταν δικτυωμένοι σε πόλεις όπως η Ρώμη, το Παλέρμο, το Αγκριγκέντο, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τον έλεγχο που έγινε στη Ρώμη, βρέθηκαν πάνω από 550.000 ευρώ σε μετρητά.

Πηγή: protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *