ροή ειδήσεων

“Κανένα θέμα μεταφοράς. Έδρα ήταν και παραμένει η Σύρος”


Κατηγορικός ως προς την άποψη πως δεν συνιστά θέμα προς συζήτηση το αίτημα – υπόμνημα “συνδικαλιστών υπαλλήλων της Ρόδου” για μεταφορά της έδρας από τη Σύρο στα Δωδεκάνησα υπήρξε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης στις επίσημες δηλώσεις του.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, ο ίδιος παρουσιάστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με το ότι η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δεν μεταφέρεται αλλάπαραμένει η Σύρος, τονίζοντας πως, πρόκειται για ένα ζήτημα που προέκυψε από “καθαρά συντεχνιακά συνδικαλιστικά συμφέροντα” τα οποία σε καμία περίπτωση “δεν υπηρετούν το αναπτυξιακό όφελος του Νοτίου Αιγαίου”.

Σχετικά με το περιεχόμενο του υπομνήματος υποστήριξε πως, “είναι πρόχειρο” καθώς και πως αποτελεί “επίθεση στους συναδέλφους τους στις Κυκλάδες”, σημειώνοντας συνολικά πως, επί της ουσίας “είναι ένα θέμα ανύπαρκτο”.

Αναφορικά με την ερώτηση αν έχουν μεταφερθεί Διευθύνσεις από την έδρα στα Δωδεκάνησα και στη Ρόδο, ο κ. Λεονταρίτης υπήρξε σαφής, λέγοντας πως, οποιαδήποτε αλλαγή έγινε δεν αφορά το διάστημα της τρέχουσας θητείας και άρα αποφάσεις της νυν Περιφερειακής Αρχής.

Πέραν των ανωτέρω, ο ίδιος απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τη στάση του δημάρχου, Γιώργου Μαραγκού να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, υποστήριξε πως ήταν λάθος καθώς δεν είχε προκύψει πρωτίστως κάποια επικοινωνία ανάμεσά τους.

“Ως υπεύθυνη Περιφερειακή Αρχή απέναντι στους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου το προσπερνάμε και συνεχίζουμε το έργο μας. (...) Η Περιφέρεια είναι ενιαία, η έδρα είναι στη Σύρο, ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί και δεν αμφισβητείται” επανέλαβε ο κ. Λεονταρίτης κλείνοντας το θέμα.

Υπογραμμίζεται πως νωρίτερα από τη συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι φορέων και τοπικών Αρχών, ο δήμαρχος, επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.

To δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων μετά τη συνέντευξη.

Με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του υπομνήματος του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου και το αίτημα “περί μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας από τη Σύρο στη Ρόδο”, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



"Προσπερνάμε και παρακάμπτουμε τα κοντόφθαλμα στερεότυπα και τις διχαστικές ιδεολογικές σημάνσεις και αντιλήψεις ορισμένων – ευτυχώς λιγοστών – εκπροσώπων του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου καθώς και την παρωχημένη νοοτροπία της πολιτικής εκμετάλλευσης μέσω της διαστρέβλωσης της αλήθειας, όσων πολιτικών παραγόντων προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα.



Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχει πετύχει σε πολιτικό επίπεδο, την άριστη συνεργασία όλων των Περιφερειακών Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών, των Δημοτικών Αρχών και των φορέων και των δύο Νομών, εξασφαλίζοντας τη συνοχή στη διανησιωτική συνεργασία, ως βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη των δύο μεγάλων νησιωτικών συμπλεγμάτων του Αιγαίου.



Διαβεβαιώνουμε ότι κλείνοντας τα αυτιά μας «στις σειρήνες της διάσπασης», θα συνεχίσουμε απερίσπαστοι το έργο μας με το ίδιο αίσθημα ευθύνης, η οποία έχει άλλωστε συνομολογηθεί, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τον πολιτικό σχεδιασμό μας για το Νότιο Αιγαίο, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε προεκλογικά, υπενθυμίζοντας ότι μοναδικός μας στόχος είναι και θα παραμείνει η ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ισχυρή πολιτική ηγεσία, η οποία μέχρι σήμερα έχει αποδείξει με τις πράξεις της και το σεβασμό της απέναντι στους πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, ότι δε χρειάζεται υποδείξεις – ειδικά σε ανυπόστατα ζητήματα- τα οποία κάποιοι επιχειρούν να αναδείξουν και να μεγαλοποιήσουν προκειμένου να διασωθούν από τη συνδικαλιστική και πολιτική ανυπαρξία τους».

koinignomi

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *