ροή ειδήσεων

Ρόδος: Η αγαπημένη συντρόφισσα του ηλιάτορα


KOΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΑΜΨΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ



Στα άκρα των θαλασσών μας, εκεί όπου από πάντα η ζωή γεφύρωνε την Ανατολή με τη Δύση, ένα ηλιόλουστο νησί, μια πελαγίσια νύμφη συνεχίζει να ορίζει τα καλοκαίρια μας με την πολιτισμική της ιδιαιτερότητα και τα ανεξάντλητα φυσικά της κάλλη.


Ο Πίνδαρος αναφέρει ότι ο Δίας μετά την επικράτηση επί των Γιγάντων, μοίρασε τη γη στους Ολύμπιους. Ο θεός Ηλιος, που έλειπε από τη μοιρασιά, έμεινε δίχως γη και ζήτησε να αποκτήσει την πρώτη στεριά που θα έβλεπε την επόμενη ημέρα. Και μόλις ο θεός αναδύθηκε, αντίκρισε μπροστά του την καταπράσινη Ρόδο και την έκανε την αγαπημένη του νήσο. Εκτοτε τη λούζει με τη λάμψη και την αίγλη του στους αιώνες.

Η μεγαλύτερη νήσος των Δωδεκανήσων και τέταρτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας απλώνεται μεγαλόπρεπα στο ανατολικότερο άκρο του Αιγαίου. Με χαμηλές λοφώδεις εξάρσεις, γλυκούς όρμους, ρυάκια με πλούσια βλάστηση, μικρές κοιλάδες και τον Αττάβυρο να δεσπόζει στα δυτικά, τα τοπία της Ρόδου δημιουργούν μια ήρεμη αίσθηση χαλάρωσης αλλά και μια διάθεση εξερεύνησης. Σε αυτά τα τοπία πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχουν οι ατέλειωτες χρυσές παραλίες μιας ακτογραμμής 253 χιλιομέτρων, που εδώ και χρόνια μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες ολόκληρου του πλανήτη.

• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους της Κυριακής» / Ενθετο: «ΤΑΞΙΔΙ»

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *