επικαιρότητα

Αυτή είναι η πιο θανατηφόρα ασθένεια στην ιστορία της ανθρωπότητας


Σταμάτησε μερικές από τις πιο ισχυρές στρατιές της ιστορίας, μόλυνε αρκετούς προέδρους των ΗΠΑ και σκότωσε δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Η ελονοσία είναι η πιο θανατηφόρα ασθένεια στην ιστορία της ανθρωπότητας και εξακολουθεί να μολύνει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

Η ελονοσία πρωτοεμφανίστηκε στη Δυτική Αφρική και εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερα από 2.500 είδη κουνουπιών γνωστά παγκοσμίως, αλλά μόνο 50-60 από αυτά μπορούν να μεταδώσουν την ελονοσία.

Κάποιοι επιστήμονες ισχυρίστηκαν ότι οι μισοί από τους ανθρώπους που έζησαν στον πλανήτη Γη πέθαναν από τη Μαλάρια (mala + aria : «κακός αέρας»). Η ονομασία του συγκεκριμένου νοσήματος αποδίδεται στην πεποίθηση που υπήρχε παλαιότερα πως η ελονοσία οφειλόταν στο σύννεφο δηλητηριωδών υδρατμών που συγκεντρωνόταν πάνω από τα έλη και τους βάλτους και το οποίο μεταφερόταν κάνοντας τους ανθρώπους να νοσούν. Ουσιαστικά, οι συγκεκριμένες τοποθεσίες αποτελούν τα μέρη αναπαραγωγής και ανάπτυξης των υπεύθυνων για τη μετάδοση κουνουπιών

Η ελονοσία σκότωσε 100 εκατομμύρια ανθρώπους μεταξύ 1900-1950.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά