ροή ειδήσεων

Οι προορισμοί διακοπών που… παχαίνουν!


η Μαρμαρίδα στην Τουρκία, απέναντι από τη Ρόδο

Τα εξωτικά ταξίδια μπορεί να έχουν γίνει όνειρο θερινής νυκτός για τους περισσότερους από εμάς, όμως ο καιρός έχει γυρίσματα και ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεθεί η ευκαιρία για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Γι’ αυτό, καλό θα είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων ποιοι είναι οι προορισμοί που θα πρέπει να αποφύγετε, αν δεν θέλετε να επιστρέψετε με μερικά κιλά επιπλέον – και όχι στις αποσκευές!
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, όμως τα αποτελέσματά της πιθανότατα αφορούν και εμάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία της λοιπόν, οι ταξιδιωτικοί προορισμοί όπου οι παραθεριστές είναι πιο πιθανό να πάρουν βάρος είναι η Δομινικανή Δημοκρατία στην Καραϊβική και η Μαρμαρίδα στην Τουρκία, απέναντι από τη Ρόδο – άλλη μια απόδειξη ότι όλοι οι προορισμοί στο Αιγαίο δεν είναι ίδιοι!

Τους δύο κορυφαία παχυντικούς προορισμούς ακολούθησε το Κανκούν στο Μεξικό, η Τζαμάικα και η Μαγιόρκα. Φαίνεται ότι οι Βρετανοί δεν έχουν στο μυαλό τους μόνο την υπερκατανάλωση αλκοολούχων ποτών στις διακοπές τους αλλά και την υπερκατανάλωση φαγητού…

Παράλληλα, η έρευνα έδειξε ότι αν θέλετε να συνδυάσετε το ταξίδι σας με απώλεια βάρους, η Νέα Υόρκη είναι ο καλύτερος προορισμός: τα πολλά αξιοθέατα, οι μεγάλες αποστάσεις και οι μάλλον υψηλές τιμές σε εισιτήρια, ξενοδοχεία και καταστήματα εστίασης, οδηγούν τους επισκέπτες του Μεγάλου Μήλου να επιστρέφουν στα σπίτια τους πιο αδύνατοι απ’ ότι έφυγαν.

Στις επόμενες θέσεις της λίστας για τους προορισμούς που αποδείχθηκαν… διαιτητικοί για τους ταξιδιώτες έρχονται το Μπαλί της Ινδονησίας, το νησί Πουκέτ στην Ταϊλάνδη, η Τενερίφη στις Κανάριες Νήσους και η Ρώμη στη γειτονική μας Ιταλία.

Τα στοιχεία προέρχονται μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου sunshine.co.uk από 2.328 ενηλίκους που ταξίδεψαν για διακοπές τους τελευταίους 12 μήνες. Η έρευνα είχε ως στόχο να διερευνήσει την αύξηση και την απώλεια σωματικού βάρους, κατά την παραμονή στο εξωτερικό.

Στην ερώτηση αν πήραν βάρος κατά τη διάρκεια των τελευταίων διακοπών τους στο εξωτερικό, το 44% των ερωτηθέντων είπαν ναι, ενώ περίπου το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έχασε βάρος.

Κατά μέσο όρο, όσοι κέρδισαν βάρος δήλωσαν ότι πήραν 4 κιλά στις διακοπές τους, ενώ όσοι έχασαν είδαν τη ζυγαριά τους να κατεβαίνει κατά 2,5 κιλά.

Αναλυτικά, οι πέντε προορισμοί που παχαίνουν:

Δομινικανή Δημοκρατία, Καραϊβική
Μαρμαρίδα, Τουρκία
Κανκούν, Μεξικό
Τζαμάικα, Καραϊβική
Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι

Οι πέντε που αδυνατίζουν:

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
Μπαλί, Ινδονησία
Πουκέτ, Ταϊλάνδη
Τενερίφη, Κανάριες Νήσοι
Ρώμη, Ιταλία

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *