ροή ειδήσεων

Αποκαλυπτική έρευνα! Τι προκαλεί το fast food στη ψυχολογία μας…


Αποκαλυπτική έρευνα! Τι προκαλεί το fast food στη ψυχολογία μας…

Μια νέα έρευνα που έγινε από ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ υποστηρίζει, ότι αν μειώσει κανείς την ποσότητα επεξεργασμένων τροφίμων που καταναλώνει, θα διαπιστώσει μια θετική αλλαγή στη διάθεσή του.
Οι ειδικοί ανέλυσαν τον τρόπο διατροφής 5.000 ανθρώπων και αξιολόγησαν τη συναισθηματική τους κατάσταση με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων ερωτηματολογίων για το κάθε άτομο. Στη συνεχεία ανέλυσαν παράγοντες, όπως το πόσο συνειδητοποιημένοι ήταν για τις εναλλαγές στη διάθεσή τους και πόσο καλά μπορούσαν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, εμφάνιζαν μεγαλύτερη δυσκολία να ελέγξουν τη διάθεσή τους, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν τα περισσότερα τρανς λιπαρά.
Επισημαίνεται ότι αυτός ο τύπος λιπαρών οξέων μπορεί να επηρεάζει τη διάθεση ενός ατόμου, αυξάνοντας τις φλεγμονές στον οργανισμό, οι οποίες έχουν συνδεθεί από προηγούμενες έρευνες με την εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης και όχι μόνο.
Επιπροσθέτως τη διάθεση επηρεάζουν τα τρανς λιπαρά που οδηγούν σε αλλαγές στα μηνύματα μεταξύ των κυττάρων και της φλεγμονώδους απόκρισης, σύμφωνα με τους ερευνητές.


Πηγη healthy news

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *