επικαιρότητα

Η Mercedes αποσύρει ως παραπλανητικό το διαφημιστικό με την αυτόνομη E-Class [video]


Μετά από παράπονα διαφόρων οργανώσεων για την οδική ασφάλεια, η Mercedes αποσύρει
το διαφημιστικό που δείχνει την E-Class να κινείται αυτόνομα.

Η Mercedes αποσύρει το διαφημιστικό της που δείχνει την E-Class να κινείται στον δρόμο κανονικά ενώ ο οδηγός παίρνει τα χέρια από το τιμόνι, ως παραπλανητική.

Στις ΗΠΑ, πολλές οργανώσεις για την οδική ασφάλεια ασκούν πιέσεις στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου να ξεκινήσει έρευνες για το αν η διαφήμιση είναι παραπλανητική ή όχι σχετικά με τις δυνατότητες των ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης. Παρότι η Mercedes E-Class δεν είναι ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο, το εργοστάσιο τρέχει μία διαφημιστική καμπάνια που δίνει έμφαση στις δυνατότητες αυτόνομης κίνησης.

Στο video, ο οδηγός φαίνεται να αφήνει τα χέρια του από το τιμόνι, παρόλα αυτά το αυτοκίνητο να στρίβει κανονικά. Στην πραγματικότητα, το Drive Pilot της E-Class απαιτεί ο οδηγός να πιάνει το τιμόνι κάθε και να επιβεβαιώνει την εντολή και την... ύπαρξη του κάθε 30 δευτερόλεπτα. Στο video υπάρχει μια υποσημείωσηπου αναφέρει ότι το αυτοκίνητο δεν πάει μόνο του, αλλά είναι ψιλά γράμματα. Και έτσι ο θεατής μπορεί να πάρει το εισπράξει το λάθος μήνυμα. Για να αποφευχθεί η όποια σύγχηση, η Donna Boland, εκπρόσωπος της Mercedes, δήλωσε ότι η εταιρεία θα αποσύρει το σποτάκι.

Το Drive Pilot System της Mercedes έχει αυτοματοποιημένο σύστημα διεύθυνσης και προηγμένο σύστημα προσαρμοζόμενου cruise control, που δίνει στο αυτοκίνητο την δυνατότητα να κινηθεί αυτόνομα, ως έναν βαθμό.Πηγή Autoblog.com

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: όσα κουπονια σουπερ μαρκετ και να παρει κανεις, το εκτρωμα του μανδρακιου με τους λουκουμαδες δεν είναι χριστουγεννιάτικο χωριό

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά