ροή ειδήσεων

Ιερέας κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 12 αγόρια και ένα κορίτσι


Σε 12ετή ποινή κάθειρξη καταδικάστηκε ένας Καθολικός ιερέας ο οποίος ενόσω εργαζόταν ως κοινωνικός λειτουργός σε κέντρο φροντίδας τη δεκαετία του 70, είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε 13 παιδιά.

Ο 66χρονος Philip Temple, κακοποίησε αγόρια και κορίτσια στο κέντρο, μεταξύ των ετών 1971 και 1977 ενώ ακολούθως συνέχισε την καριέρα του ως ιερέας στο μοναστήρι Vita Et Pax στο Cockfosters του Λονδίνου, όπου και εκεί κακοποίησε δυο νεαρά αγόρια.

Όπως σημειώνει το BBC, ο Temple παραδέχτηκε χθες ενώπιον των δικαστών την ενοχή του για επτά κατηγορίες ενώ ήδη είχε δηλώσει ένοχος και για 20 ακόμα τον περασμένο Απρίλιο.

Ο δικαστής Christopher Hehir απολογήθηκε προς ένα από τα θύματα, ζητώντας συγνώμη "που η δικαιοσύνη κατά το παρελθόν δεν είχε πράξει τα δέοντα" ενώ το θύμα από τη μεριά του εξήγησε πως εξαιτίας των όσων υπέφερε αυτοτραυματιζόταν, κλείστηκε στον εαυτό του και πως αποπειράθηκε μέχρι και να αυτοκτονήσει.

"Μπορώ να φανταστώ τα όσα υπέφεραν τα άλλα θύματα. Δε μπορούμε ποτέ να απαλλαγούμε από αυτές τις πληγές και δεν θα είμαστε ποτέ πραγματικά ελεύθεροι", είπε σχετικά ενώ ένα άλλο θύμα, μέσω ανακοίνωσης που διαβάστηκε στο δικαστήριο, το Woolwich Crown Court, σημείωσε: "Αισθάνομαι σα να μου έκλεψαν την παιδική ηλικία. Μερικές φορές, όταν βλέπω παιδιά στο δρόμο, εύχομαι να μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο και να είμαι παιδί ξανά".

Ο πρώην ιερέας κάθισε για πρώτη φορά στο εδώλιο το 1998 και ακολούθως το 1999 όταν ένας έφηβος τον κατηγόρησε για σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, η πρώτη δίκη τελείωσε χωρίς ετυμηγορία και στη δεύτερη απαλλάχτηκε. Το 2015 ο Temple συνελήφθη ξανά όταν η αστυνομία ξεκίνησε νέα έρευνα εναντίον του. Αρχικά, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, αλλά κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, παραδέχτηκε τα όσα αρρωστημένα έχει κάνει δίνοντας ακόμα και τα ονόματα των θυμάτων του.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *