ροή ειδήσεων

12 συνήθειες που αποδεδειγμένα θα αλλάξουν τη ζωή σας


Έρευνες δείχνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να φέρετε την αλλαγή στη ζωή σας
είναι να βρείτε να κάνετε καινούργια πράγματα στα οποία θα επιμείνετε μέχρι να γίνουν συνήθεια.

Και ο τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι καλλιεργούμε αυτήν τη νέα συμπεριφορά είναι να ανταμείβουμε τους εαυτούς μας. Όταν υπάρχει κίνητρο, επαναλαμβάνουμε την πράξη ξανά και ξανά μέχρι να ριζώσει βαθιά.

Το πώς θα το κάνετε είναι αποκλειστικά δικό σας θέμα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες στην πορεία:

1. Βρείτε το σκοπό σε οτιδήποτε κάνετε

Ο σκοπός δίνει νόημα. Όταν έχετε έναν σκοπό και πιστεύετε ότι μπορεί να αλλάξει με ωφέλιμο τρόπο τον κόσμο, παρακινείστε να καταφέρετε πράγματα.

2. Μην ακούτε την… αμυγδαλή σας

Η αμυγδαλή, ένα κομμάτι σε σχήμα αμυγδάλου στο κέντρο του εγκεφάλου μας που θεωρείται η «μηχανή» της νοητικής μας φύσης, είναι υπεύθυνη για να είμαστε ασφαλείς. Μερικές φορές, όμως, μας εμποδίζει από το να κάνουμε τολμηρά βήματα ή να λειτουργήσουμε με αυτοπεποίθηση. Την επόμενη φορά που θα φοβηθείτε να κάνετε κάτι, τολμήστε το ότι και να γίνει – αυτό που νιώθετε δεν είναι παρά η αμυγδαλή που κάνει τη δουλειά της…

3. Καλλιεργείστε σημαντικές σχέσεις

Οι άνθρωποι συχνά θεωρούν ότι οι σχέσεις συντηρούνται με κάποιο τρόπο μαγικό, όμως η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια. Σκεφτείτε τις σχέσεις σαν μία επένδυση που αυξάνεται με συνεχείς «ενέσεις» υπομονής, φροντίδας και σεβασμού.

4. Ενισχύστε την ψυχική σας αντοχή

Πώς; Κάθε φορά που πιάνετε τον εαυτό σας να κατηγορεί άλλους, να τα παίρνει όλα πολύ σοβαρά, ή να «παραδίνεται» στη σύγχυση σταματήστε τον. Πάψτε να τα ρίχνετε όλα στο παρελθόν ή σε εξωτερικούς παράγοντες για τις επιλογές που κάνετε.

5. Γίνετε καλοί ακροατές

Η αποδοτική επικοινωνία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για να αποκτήσετε αντοχή και να διατηρήσετε σε ισορροπία τη ζωή σας. Είναι ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο χτίζουμε τη ζωή μας, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τους άλλους και τους επιτρέπουμε να μας γνωρίσουν και να μας καταλάβουν. Και η ακρόαση βρίσκεται στον πυρήνα της επικοινωνίας – αναμφισβήτητα η πιο σημαντική ικανότητα που διαθέτουμε.

6. Βοηθάτε τους άλλους

Ένα από τα καλύτερα φάρμακα για το άγχος είναι να βγείτε από τις σκέψεις που σας ταλαιπωρούν και ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγετε είναι να προσφέρετε βοήθεια σε κάποιον άλλο. Γιατί, δεν μπορείς να ανησυχείς για τον εαυτό σου, όταν είναι απασχολημένος στο να ενδιαφέρεσαι για άλλους.

7. Κάντε ερωτήσεις

Η περιέργεια είναι από τις καλύτερες δεξιότητες που μπορείτε να αναπτύξετε. Η περιέργεια για τους ανθρώπους, ειδικότερα, εμπλουτίζει το επαγγελματικό σας δίκτυο. Ελάτε σε επαφή με τους άλλους και βγάλτε τους πράγματα. Θα μάθετε καταπληκτικά πράγματα και θα κερδίσετε σε φήμη ως ένας εξαιρετικός συνομιλητής.

8. Βρείτε χρόνο με τον εαυτό σας

Δεν είναι εύκολο να το κάνουν όλοι, όμως το να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας αποτελεί κλειδί για μία ευτυχισμένη και παραγωγική ζωή. Μία σημαντική αιτία δυστυχίας είναι η έλλειψη προσωπικού χρόνου. Βρείτε τον τρόπο να χαρίσετε στον εαυτό σας λίγες στιγμές μοναξιάς.

9. Κρατήστε ένα ημερολόγιο… ευγνωμοσύνης

Οι σκέψεις ευγνωμοσύνης μας βοηθούν να κρατήσουμε σε απόσταση την απαισιοδοξία και τις ανησυχίες. Πάρα πολλές μελέτες συνδέουν την ευγνωμοσύνη με τη μεγαλύτερη ευτυχία, την ικανοποίηση με τη ζωή και την αισιοδοξία. Μπορεί να σας βοηθήσει ακόμη και να κοιμηθείτε καλύτερα.

10. Δοκιμάστε

Το ρίσκο πολλές φορές φοβίζει, όμως είναι πιο πιθανό να μετανιώσουμε για να πράγματα για τα οποία δεν προσπαθήσαμε και όχι για αυτά που δοκιμάσαμε. Δοκιμάστε να πάρετε έξυπνα ρίσκα – που σημαίνει ρίσκα που σχετίζονται με κάτι που πραγματικά αξίζει για σας.

11. Μάθετε κάτι καινούργιο

Δεν έχει σημασία σε ποιο πεδίο ή πόσο απλό ή δύσκολο είναι αυτό που θα μάθετε. Όταν μαθαίνετε νέα πράγματα φορτίζεται εκ νέου το μυαλό σας και σας κάνει να νιώθετε πιο ικανός.

12. Τελειοποιήστε το χώρο εργασίας

Το περιβάλλον στο οποίο λειτουργείτε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αποδοτικότητα και την παραγωγικότητά σας. Πειραματιστείτε και αλλάξτε το χώρο εργασίας σας έτσι ώστε να ταιριάζει με ό,τι κάνετε και να τον απολαμβάνετε.

Αλλάξτε συνήθειες και αλλάξτε τη ζωή σας…

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *