ροή ειδήσεων

ΕΝΦΙΑ 92.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν τα Παιδικά Χωριά SOS


Το ποσό των 92.000 ευρώ καλούνται να καταβάλλουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, για τον ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί για ακίνητα που έχουν στην κυριότητά τους. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το μη κερδοσκοπικό σωματείο, που δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που έχει κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιεί.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες» δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας.

Όπως υποστηρίζουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, το ποσό των 92.000 ευρώ του ΕΝΦΙΑ αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 300 οικογένειες με 450 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 10 εργαζομένους.

Newsroom ΔΟΛ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *