ροή ειδήσεων

«Χοντραίνει» το παιχνίδι με τα κόκκινα δάνεια. Ένας στους τέσσερις έχει να πληρώσει αλλά κάνει το «κορόιδο»!


«Πόλεμο» κατά του 25% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για υπαγωγή στον νόμο Κατσέλη έχουν ανοίξει οι τράπεζες, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ο ένας στους τέσσερις δανειολήπτες που ζητά υπαγωγή στο πλαίσιο προστασίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών, όχι μόνο υπερχρεωμένος δεν είναι, αλλά διαθέτει και ρευστό και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Από την πλευρά τους, οι ενώσεις καταναλωτών χαρακτηρίζουν τα ανωτέρω στοιχεία αβάσιμα και καταγγέλλουν απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων από τις τράπεζες.

Οι τράπεζες επικαλούνται στοιχεία από διασταυρώσεις που έχουν κάνει σε περιπτώσεις οφειλετών οι οποίοι εμφανίζονται να είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Μπορούν δηλαδή να είναι συνεπείς στις δανειακές τους υποχρεώσεις, απλώς δεν θέλουν να συμμορφωθούν. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, γνωρίζουν πόσοι κακοπληρωτές έχουν καταθέσεις, αλλά και τα ποσά που αποσύρθηκαν από τις τράπεζες για να πάνε στο εξωτερικό ή να κρυφτούν σε θυρίδες.

Όπως αναφέρουν επίσης, από τις 20.000 υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τώρα, οι 7.000 απορρίφθηκαν, ενώ τουλάχιστον για τις 5.000 υποθέσεις τα δικαστήρια έκριναν ότι οι δανειολήπτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους και δε δικαιούνται την ευνοϊκή μεταχείριση του νόμου..

Μάλιστα οι τράπεζες υπολογίζουν στα 5 δισ. ευρώ το ύψος των δανείων που ανήκουν σε στρατηγικά κακοπληρωτές, οι οποίοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στον νόμο Κατσέλη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *