ροή ειδήσεων

Εθνική πόλο: Συρτάκι στο Ρίο!


Το ντέρμπι κορυφής των αήττητων είχε νικήτρια την Ελλάδα!
Η Εθνική πόλο έκανε ένα σπουδαίο ματς και επικράτησε εύκολα της οικοδέσποινας Βραζιλίας με 9-4.

Έτσι είναι ήδη στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και αν την Κυριακή (20:10 ώρα Ελλάδος) νικήσει την Αυστραλία θα είναι και πρώτη στον πρώτο όμιλο, κάτι που συνεπάγεται θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο στους «8».

Καταπληκτική η ελληνική άμυνα, δεν δέχτηκε ούτε ένα γκολ στον παίκτη παραπάνω. Πολύ ώριμες οι επιλογές στην επίθεση για τους διεθνείς που αντιπαρήλθαν και τα φιλικά για τους οικοδεσπότες σφυρίγματα. Φουντούλης, Δερβίσης και Γούνας πέτυχαν από δύο γκολ, από ένα οι Αφρυδάκης, Γενηδουνιάς και Δελακάς.

Η ελληνική ομάδα δεν… μάσησε από την ατμόσφαιρα στο κολυμβητήριο. Με όπλο την άμυνα και σκόρερ τους Φουντούλη, Αφρουδάκη και Γούνα προηγήθηκε με 3-1 στο οκτάλεπτο. Ο Φλέγκας ήταν και πάλι εξαιρετικός, ενώ το γκολ του Γενηδουνιά αύξησε το προβάδισμα στο 4-1. Δερβίσης και Δελακάς οδήγησαν την Εθνική στο 6-2 με έξι διαφορετικούς σκόρερ, ενώ με το δεύτερο τέρμα του Γούνα ήρθε το +4 (7-3). Η διαιτησία έκανε διαρκώς «δωράκια» στους γηπεδούχους, αλλά η ελληνική άμυνα κρατούσε το… μηδέν στον παίκτη παραπάνω της Βραζιλίας. Τα γκολ των Δερβίση (που αποχώρησε λίγο μετά με τρεις αποβολές) και Φουντούλη με πέναλτι έφεραν την Εθνική στο 9-4 και «καθάρισαν» πρόωρα το παιχνίδι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε: «Η νίκη σήμαινε πρόκριση. Θα διεκδικήσουμε την είσοδό μας στην τετράδα. Έχουμε ακόμη ένα ματς και τότε θα μάθουμε τον αντίπαλό μας. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις στα νοκ άουτ ματς. Είμαστε καλά και θέλουμε να διαβάσουμε τον επόμενο αντίπαλό μας και να κάνουμε ένα ακόμη βήμα», ενώ δεν έκρυψε πως τα όνειρα φτάνουν μέχρι το βάθρο. «Κάνουμε όνειρα. Εγώ προσωπικά ονειρεύομαι την ομάδα να παίζει όπως και σήμερα, με πειθαρχία και έξυπνα. Είναι δύσκολη η συνέχεια και σε κάθε βήμα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-1, 2-3, 0-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης, Δερβίσης 2, Γεννηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Ποντικέας, Αφρουδάκης 1, Δελακάς 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ράτκο Ρούντιτς): Σόρο, Κριβέλα, Φράνκο, Αλόνσο, Σαλέμι, Ονέτο Γκόμες, Μπάτσες, Ντα Κόστα Ε Σίλβα 2, Ρότσα, Περόνε 1, Γκιμαράες, Βρλιτς 1, Αντονέλι.
Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Ναούμοφ (Ρωσία).


Πηγη sportfm

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *