ροή ειδήσεων

Τα λάθη που κάνουμε στο πρωινό ξύπνημα…

Το σκηνικό είναι γνωστό. Χτυπάει το ξυπνητήρι, το κλείνεις για χιλιοστή φορά, γυρνάς πλευρό και αρνείσαι να σηκωθείς. Όταν επιτέλους το παίρνεις απόφαση να ξυπνήσεις και να ετοιμαστείς για τη δουλειά/ σχολή έχεις χάλια διάθεση και καμία όρεξη για να κάνεις το παραμικρό.
Σε καταλαβαίνω. Το πρωινό ξύπνημα δεν είναι ό,τι καλύτερο και δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που το απολαμβάνουν ωστόσο για να έχεις μια καλύτερη ποιοτικά μέρα (και να γλιτώσεις από νεύρα και την επιτακτική ανάγκη να χτυπήσεις την συνάδελφο/ συμφοιτήτρια σου) πρέπει να αποφύγεις ορισμένα λάθη. Ποια είναι αυτά; Έχουμε και λέμε:

1. Ξυπνάς σε ένα θεοσκότεινο δωμάτιο
Στηρίζω απεριόριστα τον ύπνο σε θεοσκότεινο δωμάτιο, αφενός γιατί στο σκοτάδι κοιμάσαι καλύτερα και αφετέρου γιατί η παραμικρή αχτίδα φωτός την ώρα που προσπαθείς να κοιμηθείς μπορεί να γίνει φοβερά ενοχλητική. Το πρωί όμως χρειάζεται να ξυπνάς σε ένα φωτεινό δωμάτιο, ώστε να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός σου σιγά- σιγά και να ξεκινήσει η μέρα σου ομαλά. Μάλιστα μια έρευνα έχει δείξει ότι η έκθεση στο πρωινό φως ρυθμίζει τον μεταβολισμό σου, τα επίπεδα ενέργειας που θα έχεις την υπόλοιπη μέρα και την όρεξή σου.

Τι να κάνεις για αυτό; Μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι, άνοιξε τα παντζούρια σου και αν έχεις χρόνο πιες τον καφέ σου στο μπαλκόνι και θα δεις αμέσως τη διαφορά.



2. Δεν πίνεις αρκετό νερό
Μπορεί να σου φαίνεται άσχετο, ωστόσο τα επίπεδα υγρασίας στον οργανισμό σου παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενέργεια που (θα) έχεις όλη την μέρα. Όταν δεν πίνεις νερό, δεν αφυδατώνεις μόνο την επιδερμίδα σου, αλλά νιώθεις κουρασμένη, μπερδεύεσαι και δεν συγκεντρώνεσαι στη δουλειά και έχεις χάλια διάθεση.

Τι να κάνεις για αυτό; Αφού πλυθείς πιες ένα γεμάτο ποτήρι νερό και συνέχισε με το πρωινό σου, το οποίο αν έχει γάλα και καφέ έχεις καλυφθεί για αρχή, αλλά μην ξεχνάς μέσα στην μέρα να πίνεις συνέχεια νερό για να διατηρήσεις υψηλά τα επίπεδα υγρασίας.



3. Έκανες γυμναστική με άδειο στομάχι
Αν δεν πρόλαβες να φας το πρωινό σου πριν πας γυμναστήριο να ξέρεις ότι όλη την υπόλοιπη μέρα θα είσαι με πεσμένη διάθεση και ελάχιστη ενέργεια να κάνεις το παραμικρό. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί ο οργανισμός σου δεν έχει τα απαραίτητα καύσιμα και εσύ μόλις τον ξετίναξες κάνοντας διάδρομο.

Τι να κάνεις για αυτό; Να φας το πρωινό σου, αλλιώς θα το πω στην μαμά σου.



4. Δεν είχες πρωτεΐνη στο πρωινό σου
Καλή η μπανάνα και το μούσλι (και μπράβο σου που τρως τόσο υγιεινό πρωινό), αλλά η πρωτεΐνη δεν πρέπει να λείπει από το πρώτο γεύμα της ημέρας. Είναι προτιμότερο να προσθέτεις 30 γρ. πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα αντί να την τρως με τη μία σε ένα γεύμα.

Τι να κάνεις για αυτό; Το σώμα σου μπορεί να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένη ποσότητα πρωτεΐνης κάθε φορά, οπότε δεν έχει νόημα να φας όλη την ημερήσια ποσότητα στο ένα γεύμα σου. Για πρωινό δοκίμασε να φας 3 ολόκληρα αυγά και 4 ασπράδια μαζί με 2/3 κούπας μούσλι για να πάρεις 36 γρ. πρωτεΐνης.



5. Εκνευρίζεσαι όταν βρίσκεσαι στο δρόμο για τη δουλειά
Ναι, οκ ο μπροστινός δεν ξεκίνησε αμέσως όταν άναψε το φανάρι πράσινο και έχασες το μετρό ΑΛΛΑ το να εκνευριστείς και να ξεσπάσεις σε ένα παραλήρημα συνοδευόμενο από κοσμητικά επίθετα και πολλά νεύρα δεν θα σε βοηθήσει πουθενά. Πάρε μια ανάσα, δες πόσο σε επηρεάζει στο καθημερινό σου πρόγραμμα και ενημέρωσε όποιον χρειάζεται ώστε να μην τον στήσεις. Και να θυμάσαι, κάθε φορά που σε εκνευρίζει κάποιος στο δρόμο να επαναλαμβάνεις από μέσα σου » καλό άνθρωπος, κακές συνθήκες» και θα δεις ότι θα ηρεμείς.


Πηγη healthy news

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *