ροή ειδήσεων

Κατοικίδια στο χακί και με τη βούλα του νόμου


Νέος νόμος (4407/2016) επιτρέπει την παραμονή κατοικίδιων ζώων στα στρατιωτικά οικήματα που το Γ.Ε.Σ. απαγόρευε.

Την παράνομη και άδικη απαγόρευση συμβίωσης των ανθρώπων με κατοικίδια ζώα στα στρατιωτικά οικήματα τερματίζει o νόμος 4407/2016 με το άρθρο 39 – που δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. στις 27 Ιουλίου 2016 – και επιτρέπει και οι στρατιωτικοί να ζουν στα σπίτια τους, οπουδήποτε στην Ελλάδα, με τα τετράποδα μέλη της οικογένειας τους χωρίς να τα κρύβουν και χωρίς να κινδυνεύουν με ποινές ή κυρώσεις από τους ανωτέρους τους.

Το άρθρο 39 του νόμου 4407/2016

Το άρθρο 39 αναφέρει: «Διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στα στρατιωτικά οικήματα Οι διατάξεις του Ν. 4039/2012 (Α´15) για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ισχύουν και για τα στρατιωτικά οικήματα του N.δ. 2475/1953 (Α´ 191)» και έτσι βάζει τέρμα στην ταλαιπωρία που υφίστανται έως τώρα πολλοί στρατιωτικοί άνδρες και γυναίκες. Ο νέος νόμος είναι το αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών τόσο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) όσο και των συλλόγων και ενώσεων, που εκπροσωπούν τους στρατιωτικούς, οι οποίοι επανειλημμένα είχαν διαμαρτυρηθεί για την παράνομη απαγόρευση, όπως αναφέρει το zoosos.gr.

Tην παράνομη απόφαση απαγόρευσης της συνύπαρξης των κατοικίδιων ζώων με τους κηδεμόνες τους στα στρατιωτικά οικήματα (ΣΟΑ – ΣΟΜΥ – ΣΟΕΠΟΠ – ΚΑΑΥ), είχε εκδώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ.) τον Απρίλιο του 2015 κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας (4039/2012), και με αυτή αφαιρούσε το δικαίωμα των ζωόφιλων στελεχών, οι οποίοι καταβάλλουν μίσθωμα για την παραμονή τους στα στρατιωτικά οικήματα, να έχουν μαζί τους σκυλιά και γάτες και άλλα ζώα, εντούτοις τους επέτρεπε να έχουν μόνο ωδικά πτηνά!

Η Π.Φ.Π.Ο., που είχε γίνει επανειλημμένα αποδέκτης παραπόνων για την παράνομη διαταγή, που εξέδωσε το Γ.Ε.Σ. (Φ.900/67/233969/σ.943/10 Απρ 15/ΓΕΣ/ΔΥΔΥΜ/1ο), ενημέρωσε με επιστολή της στις 15 Ιουνίου 2015 και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας κάτι που έγινε τελικά σχεδόν ένα χρόνο μετά…

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *