ροή ειδήσεων

Τελικά τι είναι η μακροζωία; Κληρονομείται ή επίκτητη. Νέα στοιχεία σοκ


Τα παιδιά ζουν όσα χρόνια έζησαν και οι γονείς τους, διαπίστωσε διεθνής διεπιστημονική ομάδα...

Όλα κληρονομούνται τελικά. Ακόμη και το πόσα χρόνια θα ζήσει κάποιος. Η μεγαλύτερη μελέτη που έγινε ποτέ για τη μακροζωία έδειξε ότι τα παιδιά ζουν όσα χρόνια έζησαν οι γονείς τους και, μάλιστα, αποφεύγοντας σε σημαντικό ποσοστό τις μάστιγες της εποχής, τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά επεισόδια.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ και την Ινδία, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Τζάνις Άτκινς της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Έξετερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «American College of Cardiology» του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, ανέλυσαν στοιχεία για την υγεία 186.000 ατόμων ηλικίας 55 έως 73 ετών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν γονείς που είχαν ζήσει περισσότερο, αυτοί εμφάνιζαν λιγότερα προβλήματα καρδιοπάθειας, είχαν λιγότερα εμφράγματα και εγκεφαλικά, λιγότερη υπέρταση και λιγότερη χοληστερόλη.

Ο κίνδυνος θανάτου ενός ανθρώπου από καρδιά ήταν 20% μικρότερος για κάθε δεκαετία που τουλάχιστον ο ένας γονέας του είχε ζήσει, πέρα από την ηλικία των 70 ετών. Αντίστοιχα, ο κίνδυνος για το παιδί ήταν 16% μικρότερος να πεθάνει πρόωρα από οποιαδήποτε αιτία, εάν οι γονείς του πέρασαν τα 70.

Επιπλέον, όσοι είχαν μακρόβιους γονείς, εμφάνιζαν κατά μέσο όρο 7% μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, ενώ είχαν και λιγότερους γενετικούς παράγοντες κινδύνου για στεφανιαία νόσο, παχυσαρκία, υψηλή χοληστερόλη κ.ά.

Παρόλο που, σύμφωνα με τη μελέτη, παράγοντες όπως το κάπνισμα, το πολύ αλκοόλ, η έλλειψη σωματικής άσκησης και η παχυσαρκία παίζουν ρόλο στο προσδόκιμο ζωής, η διάρκεια ζωής των γονιών κάποιου παίζει, επίσης, ρόλο στο πόσο θα ζήσει και στο πόσο υγιής θα είναι.

Η μελέτη έδειξε ότι η αυξημένη διάρκεια ζωής των γονιών συνδέεται με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, υψηλότερο εισόδημα, περισσότερη σωματική άσκηση, μικρότερη παχυσαρκία και λιγότερο κάπνισμα.

medicalnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *