επικαιρότητα

Τι ξέρετε για το δεύτερο φεγγάρι της γης;

Συνηθίζαμε να βλέπουμε μόνο ένα φεγγάρι στον ουρανό, κάτι που δεν ίσχυε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν αυτά ήταν δύο, πριν προλάβει το ένα να ''δολοφονήσει'' το δεύτερο.
Οι επιστήμονες εδώ και πάρα πολλά χρόνια προβληματίζονταν για το παράξενο σχήμα του φεγγαριού. Η μία του πλευρά κυριαρχείται από το χαμηλό υψόμετρο των πεδιάδων, ενώ το άλλο αποτελείται από ορεινές περιοχές.

Έφτασαν στο συμπέρασμα ότι το φεγγάρι, που όλοι βλέπουμε, είναι ένας ''δολοφόνος'', για αυτό έχει και αυτό το σχήμα!

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ''Nature'' η Γη είχε δύο φεγγάρια, κάτι που συμβαίνει και σε άλλους πλανήτες, όπως ο Άρης.

Το δύο φεγγάρια βρίσκονταν πολύ κοντά και είχαν αισθητή διαφορά στο μέγεθος. Το μικρότερο φεγγάρι ήταν ''σταθμευμένο'' σε ένα βαρυτικά σταθερό σημείο ανάμεσα στο σύστημα Γης και Σελήνης.

Το βαρυτικό σημείο έγινε ξαφνικά ασταθές, με αποτέλεσμα να παγιδεύσει ότι βρισκόταν σε αυτό. Τα δύο φεγγάρια ήρθαν πιο κοντά και έτσι συγκρούστηκαν.

''Η σύγκρουση έγινε σε σχετικά χαμηλή ταχύτητα, εξαιτίας την ίδιας τροχιάς που μοιράζονταν'' ανέφερε ο πλανητικός επιστήμονας Erik Asphaug.

Το μικρότερο και πιο ''αδύναμο'' φεγγάρι εξαφανίστηκε, το ''κατάπιε'' το ήδη υπάρχον, με αποτέλεσμα να υπερισχύσει μονάχα το ένα.


Πηγη tromaktiko

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά