ροή ειδήσεων

Ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις όσο... οργιάζουν οι φοροφυγάδες


Νέοι -κυρίως- άνθρωποι, που νιώθουν στο πετσί τους την ανεργία, δημιουργούν κίνημα κατά των φοροφυγάδων καταγγέλλοντας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όποιον δεν κόβει απόδειξη!

Ο «κόφτης» της τρόικας από το 2017 θα ψαλιδίζει μισθούς και συντάξεις όσο οι Ελληνες πολίτες δεν αποκτούν φορολογική συνείδηση, όσο οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν κόβουν αποδείξεις και οι απλοί πολίτες δεν ζητούν απόδειξη για κάθε εμπορική συναλλαγή τους... Με τον «κόφτη» οι δανειστές βρήκαν το «φάρμακο» για τη φοροδιαφυγή, που αποτελεί εθνική ασθένεια στην Ελλάδα.

Ολα δείχνουν ότι και φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα καλπάζει η φοροδιαφυγή. «Στη Νάξο κανείς δεν κόβει απόδειξη» λέει ο Γιάννης Μπαλάφας, υφυπουργός Εσωτερικών, ότι του κατήγγειλαν από το νησί και έρχεται να το επιβεβαιώσει ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για την πάταξη της φοροδιαφυγής! Μάνο που ο αγαπητός υπουργός Τρύφωνας Αλεξιαδης, κατά την αναφορά του στο περιστατικό της πλαζ με την απόδειξη-μαϊμού, αποφεύγει να προσεγγίσει τα αιτία και την πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι το «φάντασμα της τρέχουσας φοροδιαφυγής» θέριεψε φέτος το καλοκαίρι εξαιτίας των ηπιότερων κυρώσεων που θέσπισε η κυβέρνηση για τους φοροφυγάδες!

Μισό πρόστιμο και μεγάλη «χασούρα» για το Δημόσιο

Δείτε τι συμβαίνει: Σε μια απόδειξη 100 ευρώ, ο ΦΠΑ είναι 24 ευρώ! Οταν ο ελεύθερος επαγγελματίας δεν κόβει την απόδειξη των 100 ευρώ, αυτόματα το Ελληνικό Δημόσιο χάνει 24 ευρώ! Μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο εάν σε έπιαναν να μην κόβεις την απόδειξη των 100 ευρώ πλήρωνες πρόστιμο διπλάσιο της απόδειξης, δηλαδή 200 ευρώ, κι από πάνω σε πήγαιναν αυτόφωρο! Φέτος με τον νέο νόμο που πέρασαν στη ζούλα αμέσως μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ο φοροφυγάς καταβάλλει μόνο το μισό του ΦΠΑ, δηλαδή μόλις 12 ευρώ, και αποφεύγει το αυτόφωρο! Μετά διερωτώνται οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης γιατί φέτος δεν κόβει κανείς απόδειξη και καλπάζει η φοροδιαφυγή! Επί της ουσίας η κυβέρνηση έφτιαξε ένα «δίχτυ προστασίας» στον φοροφυγά, καθώς με το να μην κόβει απόδειξη έχει διπλό όφελος και ταυτόχρονα διπλή ζημιά το κράτος!

Για παράδειγμα, στα 100 ευρώ απόδειξη που δεν κόβει ο φοροφυγάς, όχι μόνο κλέβει από το κράτος τον ΦΠΑ των 24 ευρώ, αλλά δεν δηλώνει στην Εφορία και τα υπόλοιπα 76 ευρώ για να πληρώσει φόρο εισοδήματος όπως γίνεται σε κάθε μισθωτό και συνταξιούχο! Ακούω μονότονα τους υπουργούς να διαβεβαιώνουν ότι έλεγχοι γίνονται, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπω! Το να κυνηγάς με τη μάσκα και τον αναπνευστήρα την Κινέζα μασέρ στην παραλία της Ρόδου, να γράφεις τον κουλουρτζή στη Μητροπόλεως και τον ζητιάνο στην Ερμού, είναι σαν να κυνηγάς μάγισσες και όχι τη φοροδιαφυγή. Κάθε βδομάδα τα ιλουστρασιόν περιοδικά είναι γεμάτα από φωτογραφικό υλικό από χλιδάτα πάρτι, γάμους και βαφτίσια ημεδαπών και αλλοδαπών «Κροίσων» στα νησιά των Κυκλάδων. Γνωρίζει κανείς τι αφήνουν στα ταμεία του ελληνικού κράτους όλοι αυτοί οι «Κροίσοι» του παγκόσμιου τζετ-σετ που συνωστίζονται στη Μύκονο και τη Σαντορίνη; Γίνονται έλεγχοι στη Λια, στην Ψαρού και στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου που η παγκόσμια ελίτ λούζεται με πανάκριβες σαμπάνιες;

Χωρίς πολλά λόγια, μπορεί ο Τρύφωνας Αλεξιάδης να πει στον Αλέξη Τσίπρα τι ΦΠΑ και τι ποσόν αποδείξεων έκοψε η Μύκονος τον Ιούνιο και να συγκρίνει τα νούμερα αυτά με τον περσινό Ιούνιο; Μάνο έτσι θα κατανοήσουν γιατί φέτος κινδυνεύει να χαθεί η μάχη της τρέχουσας φοροδιαφυγής και ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν οι εμπνευστές του κυβερνητικού μέτρου που επέβαλαν αθόρυβα το περασμένο φθινόπωρο και προβλέπει ηπιότερες κυρώσεις στους φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Αλήθεια, ποιανού ιδέα ήταν; Ποιοι το προώθησαν και γιατί; Ισως αναρωτηθείτε και πώς πέρασε αυτό το μέτρο κάτω από τα μάτια της τρόικας. Για τον απλούστατο λόγο ότι τη βόλευε, καθώς μεθόδευε να περάσει τον «κόφτη» ο οποίος θα αρχίζει να ανοιγοκλείνει από 1 Ιανουαρίου 2017! Η Ελλάδα έχει θέσει συγκεκριμένους φορολογικούς στόχους για το τρέχον έτος! Εάν δεν επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί (πράγμα πολύ δύσκολο, όπως φαίνεται) τότε θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» και η όποια μαύρη τρύπα των φορολογικών εσόδων θα έρθει να καλυφθεί από τους μισθούς και τις συντάξεις!

«Κάρφωσε ΤΩΡΑ» από νέους της Ρόδου

Η απόκτηση φορολογικής συνείδησης από έναν λαό -όπως ο ελληνικός- που έχει στο DNA του τη φοροδιαφυγή είναι δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση. Από τις αρχές της δεκαετίας του 2010 αρκετοί -νέοι κυρίως- επιλέγουν την ηλεκτρονική εφαρμογή του Twitter για να καταγγείλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων περιπτώσεις καταστημάτων, τουριστικών επιχειρήσεων ή επαγγελματιών που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Στην Ρόδο μια παρέα νέων έφτιαξε το «Παράπονα Ρόδου» http://parapona-rodou.blogspot.gr/2013/08/twitter_8.html?m=1 ? με την παρότρυνση «Κάρφωσε ΤΩΡΑ στο Τwitter» όσους καταστηματάρχες δεν κόβουν απόδειξη! Βεβαίως το ζητούμενο είναι εάν όλες αυτές οι καταγγελίες ελέγχονται στη συνέχεια ή τις παίρνει το ποτάμι, τις παίρνει ο ποταμός...
Οι Ελληνες επιμένουμε να μην καταλαβαίνουμε ότι όσο δεν αποκτούμε φορολογική συνείδηση ο «κόφτης» θα μας ροκανίζει μισθούς και συντάξεις, καθώς η «τρύπα» των φορολογικών εσόδων πλέον θα καλύπτεται με μείωση του μισθολογικού κόστους!

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, αντί να εξιστορεί το πάθημά του στην πλαζ με την απόδειξη-μαϊμού, ας εξηγήσει γιατί επί των ημερών του μειώθηκαν οι ποινές στους φοροφυγάδες

demos@pegasus.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *