ροή ειδήσεων

Είμαι άθρησκος. Αλλά δεν είμαι εχθρός καμμιάς θρησκείας

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΞΑΝΑ.

Είμαι άθρησκος. Αλλά δεν είμαι εχθρός καμμιάς θρησκείας, Πολύ περισσότερο δεν είμαι εχθρός όσων θρησκεύουν. Με μία προϋπόθεση: να μην προσπαθούν να μου επιβάλουν το θρησκευτικό τους δόγμα. Ονειρεύομαι έναν κόσμο στον οποίο ο καθένας θα δίνει τη δική του απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα της Ύπαρξης και θα ζει εν πλήρη αρμονία με τον διπλανό του, που ενδεχομένως να δίνει κάποια διαφορετική απάντηση. Ή με όσους δεν έχουν απάντηση, όπως εγώ.


Είναι δύσκολο να προσεγγίσεις το Επέκεινα. Είναι ασήκωτο το βάρος τής εκ γενετής θανατικής σου καταδίκης. Πώς να σκεφτείς ότι θα καταλήξεις από “καμάρι της αυγής και καβαλάρης όμορφος, μια χούφτα χιόνι”; Κι όλο αυτό το θαύμα, αυτή η ύπαρξη που προσπαθεί να εξηγήσει το σύμπαν, αυτή η ψυχή που πάλλεται, που δημιουργεί, που παθιάζεται, που χαίρεται, που πονάει, που καρφώνει τα μάτια στο άπειρο, που βγάζει γλώσσα στο φθαρτό, πού θα πάει;

Δεν ξέρω. Δεν το βρίσκω λογικό να γίνει άνθρακας, άζωτο και πέντε-έξι μέταλλα. Αλλά το αφήγημα της θρησκείας το βρίσκω ακόμα πιο παράλογο και γεμάτο εσωτερικές αντιφάσεις. Προτιμώ μια γνήσια απελπισία από μια πλαστή παρηγοριά. Όμως αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν επιδιώκω κι ούτε θέλω να την ασπαστεί κανένας που δεν έχει κάνει τη δική του φιλοσοφική διαδρομή. Και κατανοώ όσους έχουν πάρει άλλον δρόμο.

Γι’ αυτό βλέπω πάντα με αληθινή συμπάθεια, με την ετυμολογική σημασία της λέξης, ως κοινό πάθος, τους ανθρώπους που πονάνε σωματικά και ψυχικά προσεγγίζοντας την έννοια του Θείου μέσω της ανθρώπινης ασημαντότητας, όπως οι γονυπετείς προσκυνητές της Παναγίας της Τήνου. Ο άνθρωπος που θα αποφασίσει να ματώσει τα γόνατά του κάνοντας αυτή τη διαδρομή, ή που θα αποφασίσει να ασκητέψει σε ένα κελί, δεν έχει σχέση με τους θεομπαίχτες υποκριτές που χρησιμοποιούν τη θρησκεία ως εμπόριο ή ως φερετζέ των ανομιών τους. Ακόμα κι αν βρίσκονται στο ίδιο “κάδρο”.

Και μια που αναφέραμε τον φερετζέ, καθώς ο θρησκευτικός συγκριτισμός είναι το πρόσφατο εθνικό μας σπορ: κανένας δεν υποχρέωσε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν αυτό που κάνουν. Ήταν δική τους επιλογή. Κανένας δεν θα τους τιμωρήσει αν δεν το κάνουν ή θα τους επιβραβεύσει αν το κάνουν. Ούτε σού ζήτησε κανένας να το κάνεις κι εσύ. Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στη θρησκεία που είναι προσωπικό βίωμα και στην θρησκεία που προσπαθεί να επιβληθεί ως καθολικό υποχρεωτικό κανονιστικό πλαίσιο.

Σεβάσου λοιπόν το πρώτο, αμύνου στο δεύτερο και σκέψου ότι αυτός ο αιώνας εμπεριέχει την ημερομηνία θανάτου όλων μας, όσων τουλάχιστον φλυαρούμε στα social media. Γιατί, «χους ει και εις χουν απελεύσει» και «σκιάς όναρ άνθρωπος». Η συνειδητοποίηση της ανθρώπινης ματαιότητας γεφυρώνει αιώνες, θρησκείες και πολιτισμούς. Μας κάνει συνοδοιπόρους στην κοινή μας μοίρα. Είτε την κάνουμε γονατιστοί είτε όρθιοι.

Thanos Tzimeros

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/8/16 04:25

    ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ , ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ , ΑΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ , ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΥΠΟΛΑΤΡΕΙΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ , ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ΤΟΤΕ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΘΑ ΠΛΥΜΗΡΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. KAI EΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΛΗΣΤΟΣ , ΕΓΩΙΣΤΗΣ , ΦΙΛΗΔΟΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΙΣΗ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΡΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΣΕΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑΣ.ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ?
    ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ , Ο ΘΕΟΣ ΜΑΚΡΟΘΥΜΕΙ ΜΗ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΕΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΣ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 1000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΩΣ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ.ΕΥΚΟΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΑΠΙΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ , ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΝΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ : ΚΥΡΙΕ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΕΛΑ ΚΑΙ ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ.ΧΩΡΙΣ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ.ΤΑΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια που αναφέρεσαι στον εβραιοχριστιανισμό, ή δεν έχεις μελετήσει τι γράφουν οι "ιερές" γραφές των εβραιοχριστιανών, ή είσαι τόσο δαιμονοσκουσμένος (σύμφωνα με την έκφραση του αείμνηστου Ελληνιστή καθηγητή Λιαντίνη) που αγνοείς την "εγκληματική Ιστορία του Εβραιοχριστιανισμού" για θρησκεία που από τα γεννοφάσκια της (Γιαχβέ) μιλάει για σφαγές, απάτες, δολοφονίες, αιμομιξίες με την ευλογία του Γιαχβέ. Θα μπορούσα να σου αναφέρω πλείστα κείμενα από την Π & Κ. Διαθήκη για να δεις το μέγεθος της απάτης της θρησκείας αυτής (αν θες μιλάμε και για τις άλλες θρησκείες) που είχε ένα και μοναδικό σκοπό, τον "ιερό πόλεμο" κατά των αλλοθρήσκων

      «Οσάκις διαβάζουμε τις άσεμνες εικόνες, τις φιλήδονες ακολασίες, τις σκληρές και αισχρές εκτελέσεις, την αδιάλειπτη μνησικακία και εκδικητικότητα, με τις οποίες είναι γεμάτη η Βίβλος, θα ήταν πιο συνεπές να την ονομάσουμε βιβλίο ενός δαίμονα παρά ενός θεού. Είναι μια ιστορία της κακίας που έχει χρησιμοποιηθεί για τη διαφθορά και αποκτήνωση της ανθρωπότητας. Ειλικρινά αηδιάζω με αυτήν, όπως αηδιάζω με όλα τα σκληρά πράγματα». Tom Paine (Άγγλος συγγραφέας)

      Percy Bysshe Shelley (1792-1822) «ολόκληρη την περιφρόνηση της αλήθειας και την περιφρόνηση των στοιχειωδών ηθικών αρχών», την «άνευ προηγουμένου βλασφημία να ισχυρίζονται ότι ο Παντοδύναμος διέταξε ρητά το Μωυσή να επιτεθεί σε έναν άκακο λαό και εξαιτίας μίας διαφορετικής λατρείας να αφανίσει κάθε ένα από τα πλάσματα του, να δολοφονήσει ψυχρά κάθε παιδί και κάθε άοπλο άντρα, να σφάξει τους αιχμαλώτους, να κομματιάσει τις συζύγους και να φυλάξει μόνο τα νεαρά κορίτσια, ώστε να συνουσιάζονται μαζί τους και να τα βιάζουν».

      Ο Μαρκ Τουέιν (1835-1910) «Η Παλαιά Διαθήκη καταπιάνεται ουσιαστικά με το αίμα και τον αισθησιασμό· η Καινή Διαθήκη με τη σωτηρία, τη λύτρωση. Τη λύτρωση με τη φωτιά».

      Οι Ισραηλίτες κατέλαβαν την χώρα της Χαναάν και εκδίωξαν τους κατοίκους της που κατά πάσα πιθανότητα ήταν από τα νησιά του Αιγαίου. Μπροστά από όλους μάχεται ο Γιαχβέ, που δεν αφήνει κανέναν ατιμώρητο, βγάζει καπνούς από τη μύτη και αδηφάγο φωτιά από το στόμα, ξερνάει φλόγες, βρέχει θειάφι, στέλλει φλεγόμενα φίδια και τρομερή πανούκλα, είναι ο θεός ολόκληρων στρατών των ορδών του Ισραήλ, ο δίκαιος πολεμιστής, ένας τρομακτικός ήρωας, και τρομακτικός θεός, ένας οργισμένος θεός που τιμωρεί για τα πατρικά εγκλήματα μέχρι και τρίτη και τέταρτη γενιά. Τις περισσότερες φορές φέρνει στους λαούς της γης συμφορές και καταστροφές και τον ξαφνικό όλεθρο. Ο χρυσός κανόνας συμπεριφοράς του προς τις εχθρικές πόλεις είναι «Αν ο Γιαχβέ, ο θεός σου τις παραδώσει στην κατοχή σου, σκότωσε όλα τα αρσενικά με το σπαθί, τις γυναίκες και τα παιδιά, τα ζώα και οτιδήποτε βρίσκεται στην πόλη κάνε τα δικά σου και απόλαυσέ τα!! Η Παλαιά Διαθήκη αποτελεί ένα «μακρύ χρονικό διαρκούς σφαγής άνευ λόγου και οίκτου». Ο Γιαχβέ δεν απαιτεί την ισότητα και την διαφύλαξη της ζωής σε όλα ανεξαιρέτως τα έθνη, γιατί θέλει αυτός να είναι μοναδικός που θα επικρατήσει σε όλους τους άλλους θεούς με έναν ανηλεή και ατέρμονο θρησκευτικό πόλεμο απαιτώντας την ολοκληρωτική καταστροφή των ειδωλολατρικών εθνών με την προσταγή που αναφέρεται πολλάκις στην Π.Δ. «γκρεμίστε τους βωμούς τους, ρίξτε κάτω τα πέτρινα ομοιώματα των θεών τους, κάψτε τις πόλεις τους και σφάχτε όλους όσους πιστεύουν σε αυτούς, κάντε κομμάτια τις εικόνες των θεών τους και σβήστε τα ονόματά τους» «Όποιος δεν πιστεύει σε μένα ακόμα και αν είναι γιός σου, ή μητέρα σου ή αδελφός σου, ή ο φίλος που αγαπάς όσο η ζωή σου, πρέπει να πεθάνει» «Με το ίδιο σου το χέρι πρέπει να τον θανατώσεις»!! Και όσοι τον παρακούν, τότε αρχίζει ένα υβρεολόγιο από κατάρες όπως αναφέρεται στο Δευτερονόμιο.

      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    2. συνέχεια
      Όταν ο Αζαρίας, ο βασιλιάς του Ιούδα έγινε 38 χρόνων, ο Ζαχαρίας ο γιός του Ιεροβοάμ, έγινε βασιλιάς του Ισραήλ. Κυβέρνησε όμως μόνο 6 μήνες στην Σαμάρεια, διότι ο Σελλούμ, ο γιός του Ιαβίς, συνωμότησε εναντίων του και τον δολοφόνησε και έγινε βασιλιάς στην θέση του. Αλλά και ο Σελλούμ κυβέρνησε μόνο ένα μήνα. Γιατί ο Μαναήμ σκότωσε τον Σελλούμ, τον γιό του Ιαβίς στη Σαμάρεια και έγινε βασιλιάς στην θέση του. Και ο Μαναήλ που κατά την άλωση της Θέρσα πρόσταξε να σφάξουν όλες τις έγκυες γυναίκες, κατάφερε ωστόσο να παραμείνει στο θρόνο για μια δεκαετία με την «βοήθεια του θεού» και πέθανε ειρηνικά!!!!!! (αυτό θα πει θεϊκή αγάπη!!!!!) Ο γιός και διάδοχός του Φακεϊας βασίλευσε μόνο δύο χρόνια. Μετά συνωμότησε εναντίον του ο Φακέ και τον σκότωσε στην Σαμάρεια, στον πύργο του παλατιού μαζί με τον Αργόβ και τον Αρία και έγινε βασιλιάς στη θέση του. Ο Φακεέ κυβέρνησε είκοσι χρόνια ώσπου εξεγέρθηκε εναντίον του ο Ωσηέ, τον δολοφόνησε και έγινε βασιλιάς στην θέση του. (Χρυσόστομος, Λόγοι κατά Ιουδαίων 1,1 1,3 …. 4,1 5,4 6,2….)
      (Αυτό το λένε Θεόσταλτο βιβλίο γεμάτο δολοφονίες και σφαγές ακόμα και εγκύων με την ευλογία του Γιαχβέ)
      Οι νουθεσίες του αποστόλου Παύλου!!!!
      - «Κλήθηκες δούλος; Μη σε μέλει...» (Προς Κορινθίους Α', 7: 21).
      - «Οι δούλοι, υπακούτε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβο και τρόμο...» (Προς Εφεσίους, 6: 5).
      - «Όσοι είναι κάτω από ζυγό δουλείας, ας θεωρούν τούς κυρίους τους άξιους κάθε τιμής, για να μη δυσφημείται το όνομα τού Θεού και η διδασκαλία...» (Προς Τιμόθεον Α', 6: 20).
      - «Τους δούλους να τους νουθετείς να υποτάσσονται στους δικούς τους κυρίους, να τους ευαρεστούν σε όλα, να μη αντιμιλούν...» (Προς Τίτον, 2: 9).

      Πύρ ήλθον βαλείν επί την γην και τι θέλω ει ήδη ανήφθη!…δοκείτε ότι ειρήνην παρεγενόμην δούναι εν τη γη; Ουχί, λέγω υμίν, αλλ’ ή διαμελισμόν. Λουκάς» (ΙΒ΄ 49-51), [Φωτιά και τσεκούρι –πυρ και μάχαιραν – ήλθα να βάλω στη γη. Νομίζετε ότι ήλθα να φέρω την ειρήνη στη γη; Σας το δηλώνω καθαρά: Όχι, δεν ήλθα να φέρω την ειρήνη αλλά τον διαμελισμό (των εθνών)].

      «…τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Λουκάς (ΙΘ΄ 27).

      - «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου...» (Κατά Ματθαίον, 12: 30).

      - «Εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου» (παραβολή) (Κατά Λουκάν, 19: 27).

      - «Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται» (Κατά Ιωάννην, 15: 6).

      Απόστολος Παύλος!!!! «Όποιος δεν ακολουθεί τον Παύλο θα σφαγιασθεί από το σπαθί. Όποιος διδάσκει διαφορετικά, ακόμη και άγγελος εξ ουρανού, θα αναθεματιστεί. Ανάθεμα σε αυτόν!!! Ήταν θέλημα θεού να εξοντωθούν όσοι σας ενοχλούν! Ανάθεμα σε όποιον δεν αγαπά τον Κύριο

      Μακάριοι έσονται οι άγιοι… η φωνή τους θα δοξάσει το Θεό θα κραδαίνουν κοφτερά σπαθιά στα χέρια τους, για να εκδικηθούν τους ειδωλολάτρες, για να τιμωρήσουν τους λαούς, να δέσουν τους βασιλείς τους με αλυσίδες και τους ευγενείς με σιδερένια δεσμά, έτσι ώστε να τους δικάσουν όλους…. Αλληλούια! (Ψαλμός 149,5)

      «Και όποιος νικά και όποιος διατηρεί τα έργα μου, σε αυτόν θα δώσω εξουσία πάνω στα έθνη, θα τους ποιμάνει με σιδερένια ράβδο, τέτοια που συντρίβει τα σκεύη τα κατασκευασμένα από πηλό» (Αποκάλυψη 2,26)

      αν θες σου γράφω και άλλα που προφανώς αγνοείς από το Ταλμούδ ειδικά για να καταλάβεις πόσο σε κοροϊδευαν τόσα χρόνια με τον Γιαχβέ!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος17/8/16 18:26

      Η θρησκεια είναι το όπιο του λαού. Καρλ Μαρξ

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/8/16 18:38

      ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΒΙΒΛΙΟ , ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ , ΑΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

      Καταρχήν με αυτά που γράφεις αμφιβάλλω αν έχεις μελετήσει την Κ. Διαθήκη και δεν ξέρω που τον είδες τον θεό όταν ο Χίτλερ έσφαζε 20 εκατομμύρια στον Β.Π.Π. με 3-5 εκατομμύρια Εβραίους να τους καίει στους φούρνους και στα κρεματόρια (ο περιούσιος λαός του μάλιστα!!!), ο Στάλιν 40 εκατομμύρια Ρώσους, οι Ρωμαιοκαθολικοί και Ορθόδοξοι, πάνω από 150 εκατομμύρια στην ιστορία τους από τον 2-20 αιώνα στην Ευρώπη και την Αμερική, οι Αμερικάνοι με τις ατομικές τους βόμβες σε λίγα λεπτά πάνω από 200 χιλιάδες Ιάπωνες, οι Ιάπωνες σε μία μέρα αφάνισαν μία Κινέζικη πόλη 300.000 κατοίκων (θα μου πεις αυτοί δεν ήταν χριστιανοί ήταν "αλλόθρησκοι"!!!!!) Αγαπάτε ομόθρησκους μόνο λοιπόν!!!! Αλληλούια!!!!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος17/8/16 23:07

      Μα το λέει ρητά η βίβλος, είναι θεός μόνο για τους Εβραίους και τους χριστιανούς, για κανέναν άλλο λαό!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Είναι πάντως περίεργο, ο Γιαχβέ (ο αληθινός θεός για ορισμένους) να υποστηρίζει έναν λαό (τους Εβραίους) που στην μακραίονα ιστορία τους έμειναν γιδοβοσκοί σε τσαντίρια, άξεστοι νομάδες χωρίς πολιτισμό, ενώ όσοι δεν πίστευαν στον Γιαχβέ, όπως οι Ελληνες, Κινέζοι, Ινδοί, Ατζέκοι, Μάγια, Πέρσες, Ασύριοι, ανέδειξαν έναν εκθαμβωτικό πολιτισμό!!!! Φαίνεται ότι ο πολιτισμός δεν είναι στα φόρτε του θεού των εβραιοχριστιανών!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θαυμάστε "θεϊκό" βιβλίο!!!!!!!

    Ο Ιησούς καταριέται μια...συκιά, επειδή δεν έκανε σύκα...εκτός εποχής!!!

    «Και την επόμενη ημέρα, αφού βγήκαν από τη Βηθανία, πείνασε. Και βλέποντας από μακριά μια συκιά να έχει φύλλα, ήρθε μη τυχόν βρει σ' αυτή κάτι· και μόλις ήρθε κοντά της, δεν βρήκε τίποτε, παρά μονάχα φύλλα· επειδή, δεν ήταν καιρός των σύκων. Και ο Ιησούς, αποκρινόμενος, είπε σ' αυτή: “Κανένας πλέον, στον αιώνα, να μη φάει καρπό από σένα”. Και το άκουγαν αυτό οι μαθητές του» (Κατά Μάρκον, 11: 12-14). «Κι αμέσως η συκιά ξεράθηκε. Και οι μαθητές βλέποντας θαύμασαν, λέγοντας: “Πώς ξεράθηκε αμέσως η συκιά!”» (Κατά Ματθαίον, 21: 19-20).


    Μοναδική συνομιλία ανθρώπου με...γαϊδούρι! (και αυτό το λένε θεϊκό βιβλίο!!!)
    «Και ο Κύριος άνοιξε το στόμα τού γαϊδουριού· και είπε στον Βαλαάμ: “Τι σου έκανα και με χτύπησες για τρίτη φορά τώρα;”. Και ο Βαλαάμ είπε στο γαϊδούρι: “Επειδή, με ενέπαιξες· είθε να είχα μάχαιρα στο χέρι μου, επειδή, τώρα θα σε θανάτωνα”. Και το γαϊδούρι είπε στον Βαλαάμ: “Δεν είμαι εγώ το γαϊδούρι σου, επάνω στο οποίο καθόσουν από την εποχή που με έχεις, μέχρι την ημέρα αυτή; Ήμουν ποτέ συνηθισμένο να κάνω έτσι σε σένα;”. Κι εκείνος είπε: “Όχι”» (Αριθμοί, 22: 28-30).

    «Θα τους ευλογήσω, θα τους κτυπώ και θα τους θεραπεύω αιώνια και αυτοί θα δουλεύουν μόνο για μένα» (Ησαϊας 19.22-23)
    «Ούτο λέγει Κύριος (Ιαχωβάς), λάβε το ποτήριον τούτο του οίνου εκ της χειρός μου και πότισον εξ αυτού πάντα τα έθνη προς τα οποία εγώ σε αποστέλλω και θέλουσιν πίει και ταραχθεί και παραφρονήσει και έλαβον το ποτήριον εκ χειρός Κυρίου και επότισα πάντα τα έθνη και τους βασιλείς και τους μεγιστάνας δια να καταστήσω εαυτούς ερήμοσην, θάμβος, συριγμόν και κατάραν. Και πάντα τα βασίλεια της οικουμένης τα επί προσώπου της γης πίετε και μεθύσατε και εμέσατε και πέσετε και μη σηκωθείτε» (Μασ. Ιερεμίας ΚΕ 15-27)
    Ούτω λέγει Κύριος (Γιαχβέ) των δυνάμεων ύπαγε τώρα και εξολόθρευσε και μη λυπηθείς αυτούς και θανάτωσον άνδρα, γυναίκα και παιδίον από νηπίου έως θηλαζόντος και βουν και όνον και κάμηλον και πρόβατον (Α Σαμουήλ 15-3 ή Ο’ Α Βασιλέων 15-3)
    «Και επάταξαν και εξολόθρευσαν εν στόματι μαχαίρας πάσας τας πόλεις και πάσας τας ψυχάς τας εν αυτή δεν αφήκεν υπόλοιπον (τους κατέσφαξαν όλους μηδενός εξαιρουμένου). Ούτως επάταξεν ο Ιησούς πάσαν την γην την ορεινήν και την μεσηβρινήν και την πεδινήν και δεν αφήκεν υπόλοιπον αλλ’εξολόθρευσεν παν το έχον πνοήν καθώς προσέταξε ο Κύριος ο θεός του Ισραήλ» (Ιησούς του Ναυή 10.37-40)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ (Κεφ 20, 10-14)
    Εάν δε πλησιάσετε προς μίαν πόλιν δια να πολεμήσετε αυτήν και να καταλάβετε τους κατοίκους της, πρέπει προηγουμένως να καλέσετε αυτούς εις ειρήνην. Εάν δε οι κάτοικοι ανταποκριθούν εις τας ειρηνικάς σας προτάσεις, ανοίξουν τας πύλας και παραδοθούν εις σας, θα είναι όλοι αυτοί που κατοικούν εις την πόλιν υπήκοοί σας και φόρου υποτελείς. Εάν όμως δεν δεχθούν τας ειρηνικάς σας προτάσεις και θελήσουν να κάμουν πόλεμον εναντίον σας, θα πολιορκήσετε την πόλιν, μέχρις ότου Κύριος ο Θεός σας παραδώση αυτήν εις τα χέρια σας, οπότε σεις θα περάσετε εν στόματι μαχαίρας πάντα αρσενικόν της πόλεως. Τας γυναίκας όμως και τα παιδιά και τα κτήνη και όλα όσα υπάρχουν εις την πόλιν και όλην την περιουσίαν αυτής θα την πάρετε δια τον εαυτόν σας ως λείαν πολέμου, θα φάγετε και θα απολαύσετε τα τρόφιμα και τα λάφυρα των εχθρών σας, τα οποία ο Κύριος σας δίδει. (Μα καλά αυτό το λέτε εσείς οι χριστιανοί θεϊκό βιβλίο;;;;)
    Οταν δε Κυριος ο Θεός σου σε εισαγάγη εις την χώραν, προς την οποίαν τώρα πορεύεσαι, δια να την κληρονομήσης ως ιδικήν σου, και εκβάλη από εμπρός σου έθνη μεγάλα, τους Χετταίους, τους Γεργεσαίους, τους Αμορραίους, τους Χαναναίους, τους Φερεζαίους, τους Ευαίους και τους Ιεβουσαίους, επτά έθνη πολυαριθμότερα και ισχυρότερα από σας και θα παραδώση αυτούς Κυριος ο Θεός σου εις τα χέρια σου, θα κτυπήσης αυτούς, θα τους εξαφανίσης τελείως, δεν θα συνάψης καμμίαν συνθήκην μαζή των και δεν θα τους λυπηθήτε καθόλου. Δεν θα έλθετε εις γάμους μαζή των. Ούτε την θυγατέρα σου θα δώσης ως σύζυγον στον υιόν κάποιου από αυτούς, ούτε την θυγατέρα εκείνου θα πάρης ως νύμφην δια τον υιόν σου. Διότι η αλλοεθνής νύμφη θα απομακρύν τον υιόν σου από εμέ και θα λατρεύση αυτός άλλους θεούς, οπότε θα οργισθή πολύ ο Κυριος εναντίον σας και θα σε εξολοθρεύση το ταχύτερον. Αλλά και αυτά ακόμη θα πράξης εναντίον των ειδωλολατρών αλλοεθνών· Θα κρημνίσετε τους βωμούς των, θα συντρίψετε τας ειδωλολατρικάς των στήλας, θα κατακάψετε τα ιερά δάση των και θα κάψετε εις την φωτιά τα ξυλόγλυπτα αγάλματά των. (Δευτερονόμιο 7, 1-5) (Ωραίος ο Ιεχωβάς !!!! τελικά πρέπει να είναι θεός μόνο για τους Εβραίους, όχι οικουμενικός)

    (Ζαχαρίας 9.13) διότι ἐνέτεινά σε, ᾿Ιούδα, ἐμαυτῷ εἰς τόξον, ἔπλησα τὸν ᾿Εφραὶμ καὶ ἐξεγερῶ τὰ τέκνα σου, Σιών, ἐπὶ τὰ τέκνα τῶν ῾Ελλήνων καὶ ψηλαφήσω σε ὡς ρομφαίαν μαχητοῦ· 14 καὶ Κύριος ἔσται ἐπ᾿ αὐτοὺς καὶ ἐξελεύσεται ὡς ἀστραπὴ βολίς, καὶ Κύριος παντοκράτωρ ἐν σάλπιγγι σαλπιεῖ καὶ πορεύσεται ἐν σάλῳ ἀπειλῆς αὐτοῦ. 15 Κύριος παντοκράτωρ ὑπερασπιεῖ αὐτούς, καὶ καταναλώσουσιν αὐτούς, καί καταχώσουσιν αὐτοὺς ἐν λίθοις σφενδόνης καὶ ἐκπίονται αὐτοὺς ὡς οἶνον καὶ πλήσουσιν ὡς φιάλας θυσιαστήριον. 16 καὶ σώσει αὐτοὺς Κύριος ὁ Θεὸς αὐτῶν ἐν τῇ ἡμέρᾳ ἐκείνῃ, ὡς πρόβατα λαὸν αὐτοῦ, διότι λίθοι ἅγιοι κυλίονται ἐπὶ γῆς αὐτοῦ. 17 ὅτι εἴ τι ἀγαθὸν αὐτοῦ καὶ εἴ τι καλὸν παρ᾿ αὐτοῦ, σῖτος νεανίσκοις καὶ οἶνος εὐωδιάζων εἰς παρθένους.
    (Μετάφραση. Με την βοήθεια του Ιεχωβά θα εξεγερθούν τα τέκνα της Σιών και θα σκοτώσουν με λιθοβολισμό τους Έλληνες, θα τους πιούν το αίμα κτλ….. Θεϊκές ανθελληνικές παροτρύνσεις της Βίβλου)

    (Εξοδος IB 11-16) Ο θεός (Γιαχβέ) λέει στον Μωυσή «Θα περάσω τα μεσάνυχτα από την χώρα της Αιγύπτου και θα σφάξω κάθε πρωτότοκο από άνθρωπο μέχρι ζώο (τι του έφταιξαν τα ζώα??) σεις να βάψετε με αίμα προβάτου την θύρα της οικίας σας ώστε όπου δω το σημείο τούτο το αίμα, να μην εισέλθω μέσα για να σφάξω και θα πάω παραπέρα»!!!! (να σφάξει παιδιά!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ (ο Γιαχβέ) πρόσταξα τους διορισμένους και τους δυνατούς μου να εκτελέσουν τον θυμό μου σκληρά και με οργή φλογερή. Θα παιδεύσω τους λαούς και τα χέρια τους θα παραλύσουν και η καρδιά τους θα διαλυθεί όποιος βρεθεί μπροστά (σε μένα) θα διαλυθεί από μαχαίρι. Και τα τέκνα αυτών θα συντριφθούν μπροστά τους, τα σπίτια τους θα λεηλατηθούν και οι γυναίκες τους θα βιασθούν, δεν θα δείξουν έλεος (οι διορισμένοι από μένα) ούτε στον καρπό της κοιλίας ούτε θα λυπηθούν τα παιδιά. Ως προσήλυτοι θα προσκολληθούν (οι αντίπαλοί μου) στον οίκο Ιακώβ (στην λατρεία μου) και θα είναι αιχμάλωτοι δούλοι και δούλες. Θα πατάξω με θυμό τους λαούς με ακατάπαυστα χτυπήματα εγώ (ο Γιαχβέ) ο δεσπόζων εν οργή επί τα έθνη. (Ησαϊας 13.3-14.5)
    «Ετσι και οι Ιουδαίοι, υπό μέθης και παχυσαρκίας σε έσχατη κατάντια κατέληξαν και δεν εδέχθησαν τον ζυγό του Χριστού, ούτε και το άροτρο της διδασκαλίας του τράβηξαν. Όπως και άλλος προφήτης έλεγε, ως θυμωμένο δαμάλι εξοργήσθησαν. Άλλος δε αυτόν μόσχο ανεπίδεκτο διδαχής αποκαλούσε. Αυτά όμως τα άλογα ζώα, που δεν είναι κατάλληλα για εργασία, για σφαγή έγιναν κατάλληλα

    «Θα σηκώσω (εγώ ο Γιαχβέ) εναντίων σου (εναντίων του Δαβίδ) δεινά μέσα στην οικογένειά σου. Τις γυναίκες σου θα πάρω και θα τις δώσω σε άλλους για να πλαγιάσουν μαζί τους και μάλιστα μπροστά σου και σε κοινή θέα. Εσύ αμάρτησες κρυφά (ξενοπήδησε την Βηθσαβέε γυναίκα του στρατηγού του Ουρία) αλλά εγώ θα το κάνω αυτό στο φως της ημέρας μπροστά σε όλο τον λαό». (Β Σαμουήλ 12-11) (είναι να τρελαίνεσαι!!! Επειδή ξενοπήδησε ο Δαβίδ, θα τιμωρήσει τις γυναίκες του. Ωραίος ο Θεός Γιαχβέ!!!) Καλά είπε ο Επίκουρος «τόση βλακεία δεν πολεμιέται»

    Μέθυσαν λοιπόν τον πατέρα τους (Λοτ) εκείνη την νύχτα με κρασί και κοιμήθηκε μαζί του η μεγάλη του κόρη. Εκείνος δεν κατάλαβε ούτε όταν ξάπλωσε, ούτε όταν σηκώθηκε. (δεν ξέρω κανέναν τύφλα στο μεθύσι να του «σηκώνεται»!! αλλά θα μου πεις Θείες «σηκωμάρες» είναι αυτές). Την άλλη μέρα είπε στην μικρή αδερφή της. Ελα να τον μεθύσουμε και κοιμήσου εσύ μαζί του. Μέθυσαν τον πατέρα τους και πλάγιασε μαζί του η μικρότερη και πάλι αυτός δεν κατάλαβε ούτε όταν ξάπλωσε ούτε όταν σηκώθηκε (βολικό). Ετσι οι δύο κόρες του Λοτ έμειναν έγκυες από τον πατέρα τους. Γεν. 19.32-36 (Από το Θεϊκό αυτό κείμενο απουσιάζει παντελώς κάθε σχόλιο θεϊκής απαξίωσης και δυσαρέσκειας λες και είναι όλα καλά καμωμένα!! Είδες τι σημαίνει να έχεις τα μέσα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος[15]: «Γενικά η γυναίκα είναι ένα σκουλήκι που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, σκεύος ακαθαρσιών, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη.Πάνω απ’ όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδια, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της, και έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων μέσω όλων των αισθήσεων. Όσος και αν είναι ο πλούτος, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει την γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύχτα η γυναίκα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα. Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί. Γι’ αυτό το λόγο ο Θεός, γνωρίζοντας την ελεεινή της φύση, την προίκισε με το όπλο της σεξουαλικότητας». Η τόση εχθρότητα εναντίον της σεξουαλικότητας και ιδιαίτερα της γυναικείας σεξουαλικότητας αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα θεοκρατικών κοινωνιών που καλύπτουν κραυγαλέες κοινωνικές ανισότητες και αυταρχικές εξουσίες και συνεπώς «η σεξουαλικότητα αντικατόπτριζε πάντα τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και σηματοδοτούσε το βαθμό της κοινωνικής εκτίμησης που απολάμβανε»[16], αλλά και το επίπεδο του πολιτισμού.

    Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Από όλα τα άγρια θηρία το πιο βλαβερό είναι η γυναίκα».

    Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Τι άλλο είναι η γυναίκα παρά ένας εχθρός της φιλίας, μια αναπόφευκτη τιμωρία, ένα αναγκαίο κακό, ένας φυσικός πειρασμός, ένας επιθυμητός όλεθρος, ένας οικιακός κίνδυνος, μια ευχάριστη καταστροφή, ένα κακό της φύσεως ζωγραφισμένο με όμορφα χρώματα;»

    Του εν αγίοις Πατρώς ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, λόγοι κατά Ιουδαίων, λόγος πρώτος (48/846.32-45) (δηλαδή ο Χριστός εννοούσε ότι όσοι δεν με ακολουθήσουν είναι ΖΩΑ άξια σφαγής!!)

    «Κι αν ακόμη φονεύση κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο»(!). («Κάν φονεύσει τις κατά γνώμην του Θεού, φιλανθρωπίας απάσης βελτίων εστίν ο φόνος. Καν φείσηταί τις και φιλανθρωπεύσηται παρά το δοκούν εκείνω, φόνου παντός ανοσιωτέρα γένοιτ’ αν η φειδώ» (Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ΄ σελ. 195, Adversus Judaeos 48.873.18 επόμ. ) (Εν κατακλείδι, για την πίστη σου ξέχνα το «ου φονεύσεις»!!!!!!)

    Νοσηρό λοιπόν κήρυγμα και διαστροφικό ιδεολόγημα, το οποίο επιδέξια οδηγούσε στο σύνθημα, κάτω από το οποίο καμουφλαρίστηκαν (μέσα από τη χριστιανική θρησκεία), τα πιο βάρβαρα, πρωτόγονα και φασιστικά ένστικτα και το οποίο ήταν: «σε σκοτώνω για να σε σώσω», διότι όλοι οι μη χριστιανοί εθεωρούντο άπιστοι, ειδωλολάτρες, μιαροί και αμαρτωλοί! Και οι… οδηγίες αφανισμού των αντιφρονούντων έρχονται κατ’ ευθείαν από την “Αποκάλυψη του Ιωάννη”: «Τοις δε δειλοίς και απίστοις… και ειδωλολάτρες… το μέρος αυτών εν τη λίμνη τη καιομένη πυρί και θείω… (η θέση τους είναι στη λίμνη που καίει με φωτιά και θειάφι)» (Αποκ. ΚΑ΄ 2-15). Μήπως λοιπόν η μνησικακία και η εκδίκηση είναι... η ηδονή του χριστιανικού Θεού, δηλ. του Θεού Γιαχβέ των εβραίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ίδιος ιεράρχης βρίσκει θεάρεστη τη μοιχεία και πορνεία της Σάρας, της γυναίκας του Αβραάμ, της οποίας τα… κρυφά κάλλη απόλαυσαν δυο βασιλιάδες, με την προτροπή του Αβραάμ, ο οποίος βέβαια απόλαυσε όλα τα αγαθά της προσχεδιασμένης μοιχείας, όπως περιγράφεται στην «Αγία Γραφή» (Γέν. ΙΒ΄ 11- 19 και Γέν Κ΄ 1- 10). Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ο... μελίρρυτος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Δια τούτο λέγει προς αυτήν (ο Αβραάμ) ειπέ ότι αδελφή μου είσαι, γίνε της σωτηρίας μου η αιτία... Γι αυτό και τη μοιχεία της γυναικός ο δίκαιος προτίμησε να γνωρίσει και τον μοιχό (τον Φαραώ) να υπηρετήσει... Είδες σύνδεσμον αγάπης ανδρός και γυναικός; Είδες και άνδρα που δεν δίστασε να ενθαρρύνει συμβουλεύοντας την γυναίκα, αλλά και γυναίκα που δέχεται την συμβουλή; Ακούσατε άνδρες και γυναίκες και μιμηθείτε τούτων την ομόνοια, της αγάπης τον σύνδεσμο... Αυτήν να μιμείσθε γυναίκες... εις μοιχείαν (η Σάρα) εαυτήν εξέδωσεν και συνουσίας ανέχετο βαρβαρικής... Είδες αγαπητέ μου την ευμήχανον του Θεού σοφίαν»!!! {Ιωάν. Χρυσόστομου ΠΑΡΑΙΝΕΤΙΚΟΣ...ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ομιλία ΛΒ΄ε΄25... (53.299.22) έως ς΄13(53.300.47)}.
    Ο επίσκοπος Χρυσόστομος το καλοκαίρι του 11-12 Ιουλίου του 400, δίνει εντολή να σφαχτούν 7000 άτομα της Γοτθικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, στρατιώτες και οι οικογένειές τους του καθολικού αρειανιστή και γερμανού Γαϊανά που απαιτούσε δική του εκκλησία. Ηταν δε τόσο το μένος της Ρωμαϊκής φρουράς αλλά και των φανατισμένων από τον Χρυσόστομο πολιτών, που πολλούς έκαψαν ακόμα και μέσα στην εκκλησία του Αγίου Παύλου όπου έτρεξαν να σωθούν!
    Για τις άγ(ρ)ιες αυτές ιστορίες και «θεάρεστες» μοιχείες, ακούγεται από τους εκστασιαζόμενους μπροστά στις εβραϊκές αθλιότητες ιερείς του εβραιοχριστιανισμού, κατά την τελετή του γάμου, μαζί με το «στέφεται ο δούλος του Θεού…», το «ευλογήσαι αυτούς, Κύριος εκ Σιών, ως τον Αβραάμ και τη Σάρα, ως τον Ισαάκ και την Ρεβέκκα»!!! Ο… μαστροπός λοιπόν, μοιχός και μάγος Αβραάμ που εξέδιδε τη Σάρα, ο… παιδογάμης Λωτ που έκανε παιδιά (και συγχρόνως εγγόνια) με τις κόρες του, ο… μαστροπός και μοιχός Ισαάκ που εκπόρνευε τη Ρεβέκκα, αποτελούν τα υποδείγματα της θεάρεστης συμπεριφοράς, κατά τον Ιωάννη Χρυσόστομο!
    Ακόμα, κατά την τελετή του γάμου ακούγεται και η… ευχή: «Δια δακτυλιδίου εδόθη η εξουσία του Ιωσήφ εν Αιγύπτω, δια δακτυλιδίου εδοξάσθη Δανιήλ εν χώρα Βαβυλώνος, δια δακτυλιδίου εφανερώθη η αλήθεια της Θάμαρ…».
    Στην «αλήθεια της Θάμαρ» πρωταγωνιστής είναι ο πορνοπατριάρχης Ιούδας, πρόγονος κι αυτός του Ιησού, που για να συνουσιασθεί η νύφη του Θάμαρ μαζί του, παριστάνοντας την πόρνη… “του ‘φαγε όλα τα δακτυλίδια” και όταν αυτός αργότερα ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος διέταξε να την κάψουν ζωντανή, μη ξέροντας τίνος είναι το παιδί! Και ευτυχώς που η Θάμαρ είχε τα δακτυλίδια και τη σφραγίδα σαν αποδεικτικά στοιχεία... Έτσι φάνηκε ποιος ήταν ο… δράστης της εγκυμοσύνης και γλίτωσε η Θάμαρ το κάψιμο! (Γεν. ΛΗ΄13-26).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βέβαια ο «άγιος» Ιωάννης ο Χρυσόστομος (στην προσπάθειά του πάντα να δικαιολογεί τις εβραϊκές ερωτικές αθλιότητες, μαστροπείες, πορνείες και αιμομιξίες), για το θέμα αυτό έχει άλλη άποψη: Βρίσκει θεάρεστη την μοιχεία και πορνεία της Θάμαρ, επειδή από τα παιδιά που γεννήθηκαν... κατάγεται και ο Χριστός! (ΞΒ΄ ομιλία “Εις την Γένεσιν” 592 Α-Β).

    Ας δούμε όμως τι έλεγε και για το θέμα του γάμου και της «παρθενίας» ο “μεγάλος” και “πολύς” (κατά το χριστιανικό ιερατείο και τους θεολόγους) Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Τόσο πολύ προέχει του γάμου η παρθενία, όσο ο ουρανός από τη γη». Βέβαια στην περίπτωση της μοιχείας και πορνείας της Σάρας, της γυναίκας που εξέδιδε ο «δίκαιος» και νταβατζής Αβραάμ, όπως είδαμε είχε άλλες απόψεις. Δηλαδή κατά τον «άγιο» Ι. τον Χρυσόστομο η συμβουλή προς τις γυναίκες είναι: ή παρθενία ή πορνεία μέσα στο γάμο!!!

    Περαστικά .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/8/16 02:52

    ΚΑΤ'ΑΡΧΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ.ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΔΑΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ , ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΗΝΥΓΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΔΙΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ (ΕΦ-6-12) ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΘΕΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ.ΜΕΤΑΝΟΗΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις καμιά απόδειξη για αυτό;;;;;;;;; Όλα τα άλλα είναι μυθεύματα για παιδιά για να αρμέγουν τα πρόβατα η μαφία του κάθε ιερατείου οποιασδήποτε θρησκείας. Απόδειξη τρανή η παγκόσμια Ιστορία τι κάνουν οι θρησκείες στον άνθρωπο. Αμφιβάλλω και αν το ξέρεις, η χριστιανική εκκλησία παρότρυνε και εκλιπαρούσε τους Αμερικάνους να κάνουν χρήση των πυρηνικών κατά των "αλλόθρησκων" στο Βιετνάμ!!! Αγαπάτε αλλήλους κοροϊδα, η εκκλησία της Ελλάδας με 5 τρις περιουσία δεν έδωσε ούτε 1 εκατομ στο κράτος για τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ των φτωχοσυνταξιούχων. Αντιθέτως απάιτησε και πήρε φοροαπαλλαγές για να τα πληρώνεις εσύ κοροϊδο. Η Καθολική εκκλησία πουλούσε όπλα στον Χίτλερ στον Β.Π.Π. όλα είναι μπίζνα και τα πρόβατα τα ταϊζουν όπιοπαραμύθι για να τρέχουν να προσκυνάνε ανύπαρκτους αγίους και χαϊμαλιά, αγιασμένα νερά και κόκκαλα πεθαμένων!!!!
      Οσο για την διαφορά παλιάς και καινής διαθήκης, στον ίδιο θεό δεν πιστεύουν οι εβραιοχριστιανοί;;;;; Γιαχβέ ο ένας, Γιαχβέ και ο άλλος μόνο που ο πρώτος είχε και γυναίκα παρακαλώ την Ασερά κατά την "άγ(ρ)ια βίβλο!!!!!! ΑΝ θες σου παραθέτω τα εδάφια!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τώρα εσύ πας να μας τρελάνεις!! Δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι άλλο θεό πιστεύουν οι χριστιανοί στην Π.Δ. και άλλον στην Καινή;;;;; Είναι ένας θεός περιορισμένης ευθύνης αφού διατείνεται με μίσος κατά των Ελλήνων (!!!!) και υπέρ μόνο των Εβραίων που τους αποκαλεί "περιούσιο λαό" μόνο που κατά την Β.Π.Π. τους ξέχασε και άφησε τον Χϊτλερ να κάνει αυτά που τους έκανε!!! Ασε δε που όπως λένε οι ίδιοι οι Εβραίοι ο Γιαχβέ ήταν κατώτερος από σοφούς ραβίνους όπως ο Νεεμίας (σικ!)
      Ο θεός Ιεχωβάς «διέρχεται τας νύκτας αναγιγνώσκων το Ταλμούδ, συνδιαλεγόμενος μετά των σοφών Εβραίων των συνταξάντων αυτό και ζητών τας γνώμας των επί πολλών πραγμάτων» και μάλιστα όταν συζητούσαν ένα θέμα περί λέπρας, υπήρχε αντιγνωμία μεταξύ του θεού και των σοφών ΖΗΤΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ σαν διευθυντή τον Ραββίνο Νεεμία να διευθετήσει την διαφορά και μάλιστα ο θεός έχασε!!!!! «ηρυθρίασεν επί τη ήττη του αλλά δεν ετόλμησε να αντιλέξη κατά της αποφάσεως τόσο σοφού ραββίνου και ηκούσθη ανακράζων εν στεναγμώ «αχ τα τέκνα μου μ’ενίκησαν»!!!!!!!!! (Μεναχίμ 31-32)
      Επίσης στο (Βεράχ φυλ 61) ο θεός Ιεχωβάς μετάνιωσε που άφησε να καταστραφεί ο ναός του και διεσκορπίστηκαν τα τέκνα του και κλαίγοντας γοερά έχυνε δάκρυα που πέφτοντας στην θάλασσα δημιουργούσαν μεγάλο παφλασμό και σεισμούς!!!
      Παραμύθια????? Μα και η Π.Δ. τα ίδια δεν λέει???

      Ο Εβραίος καθηγητής και συγγραφέας Νόρμαν Φίλκενταϊν και ο Νιλ Ασερ Σίμπερμαν στο βιβίο τους «Η Βίβλος, η αλήθεια μέσα από τις ανασκαφές» αναφέρει ότι πρόκειται για μια συλλογή θρύλων, νόμων, ποίησης προφητειών και Ιστορίας, καθώς και περιστασιακές μυθοπλασίες (σελ 202) και τιτλοφορούν μάλιστα κεφάλαια με τίτλους όπως «προειδοποιητικό παραμύθι», «το παραμύθι των 12 φυλών και των δύο βασιλείων» κτλ. Φυσικά ούτε Ιστορικά συμβάντα αναφέρει καθώς ποιος σήμερα πιστεύει ότι ο Θεός έστειλε άγγελο και σκότωσε σε μια νύχτα 185.000 στρατιώτες του Σενναχερίμπ που πολιορκούσε την Ιερουσαλήμ!!

      Όποιος...κατουράει στον...τοίχο, την «έβαψε»...

      -«Θα εξολοθρεύσω τον Ιεροβοάμ εκείνον που ουρεί στον τοίχο...» (Βασιλέων Α', 14: 10).
      - «Πάταξε ολόκληρη την οικογένεια του Βαασά· δεν άφησε σ' αυτόν κάποιον που ουρεί σε τοίχο...» (Βασιλέων Α', 16: 11).
      - «Δες, λέει ο Κύριος: “Εγώ θα φέρω κακό επάνω σου, και θα σαρώσω πίσω σου, και θα εξολοθρεύσω από τον Αχαάβ εκείνον που ουρεί προς τον τοίχο”...» (Βασιλέων Α', 21: 21).



      Διαγραφή
    3. Πάμε τώρα στην Καινή Διαθήκη. Εχω αναφέρει ήδη ορισμένα τραγελαφικά κείμενα γραμμένα μόνο για παιδάκια του νηπιαγωγείου!! Πάμε παρακάτω,

      Ας προσέξουμε ακόμα και τα εξής λόγια του... «γλυκύτατου» Γαλιλαίου Ιησού: «τω γαρ έχοντι παντί δοθήσεται και περισσευθήσεται (σ’ αυτόν που έχει τα πάντα θα του δοθούν περισσότερα και θα του περισσεύουν), από δε του μή έχοντος και ό έχει αρθήσεται απ’ αυτού (από δε τον στερημένο θα του αφαιρεθεί και ό,τι έχει). Και τον αχρείον δούλον εκβάλετε εις το σκότος το εξώτερον. Εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων» (Ματθ. ΚΕ΄29-30).
      Συμπέρασμα: Μακάριοι οι έχοντες και οι κατέχοντες και αλίμονο στους εξαθλιωμένους, στους καταφρονεμένους και στους δούλους που θα τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι στην πάνοπλη εξουσία (ή… στην εξουσία του ιερατείου)!


      Πύρ ήλθον βαλείν επί την γην και τι θέλω ει ήδη ανήφθη!…δοκείτε ότι ειρήνην παρεγενόμην δούναι εν τη γη; Ουχί, λέγω υμίν, αλλ’ ή διαμελισμόν. Λουκάς» (ΙΒ΄ 49-51), [Φωτιά και τσεκούρι –πυρ και μάχαιραν – ήλθα να βάλω στη γη. Νομίζετε ότι ήλθα να φέρω την ειρήνη στη γη; Σας το δηλώνω καθαρά: Όχι, δεν ήλθα να φέρω την ειρήνη αλλά τον διαμελισμό (των εθνών)].

      «…τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Λουκάς (ΙΘ΄ 27).

      - «Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου...» (Κατά Ματθαίον, 12: 30).

      - «Εκείνους τους εχθρούς μου, που δεν με θέλησαν να βασιλεύσω επάνω τους, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου» (παραβολή) (Κατά Λουκάν, 19: 27).

      - «Αν κάποιος δεν μείνει ενωμένος μαζί μου, ρίχνεται έξω, όπως το κλήμα, και ξεραίνεται· και τα μαζεύουν και τα ρίχνουν σε φωτιά, και καίγονται» (Κατά Ιωάννην, 15: 6).

      Απόστολος Παύλος!!!! «Όποιος δεν ακολουθεί τον Παύλο θα σφαγιασθεί από το σπαθί. Όποιος διδάσκει διαφορετικά, ακόμη και άγγελος εξ ουρανού, θα αναθεματιστεί. Ανάθεμα σε αυτόν!!! Ήταν θέλημα θεού να εξοντωθούν όσοι σας ενοχλούν! Ανάθεμα σε όποιον δεν αγαπά τον Κύριο

      Μακάριοι έσονται οι άγιοι… η φωνή τους θα δοξάσει το Θεό θα κραδαίνουν κοφτερά σπαθιά στα χέρια τους, για να εκδικηθούν τους ειδωλολάτρες, για να τιμωρήσουν τους λαούς, να δέσουν τους βασιλείς τους με αλυσίδες και τους ευγενείς με σιδερένια δεσμά, έτσι ώστε να τους δικάσουν όλους…. Αλληλούια! (Ψαλμός 149,5)

      «Και όποιος νικά και όποιος διατηρεί τα έργα μου, σε αυτόν θα δώσω εξουσία πάνω στα έθνη, θα τους ποιμάνει με σιδερένια ράβδο, τέτοια που συντρίβει τα σκεύη τα κατασκευασμένα από πηλό» (Αποκάλυψη 2,26)
      Σκυθόπολις η σημερινή Μπετσηάν του Ισραήλ γύρω στο 341 επί Κωνταντίνου Β δευτερότοκο γιό του Μ. Κωνσταντίνου υπήρξε ο τόπος συγκέντρωσης και θανάτωσης (Αουσβιτς) των Ελλήνων εθνικών. Το αναφέρει στο βιβλίο του Retum Gestrarum Libri XXXI ο Αμιανός Μαρκελλίνος Ρωμαίος Ιστορικός. Αυτή ήταν η επινόηση του επισκόπου Αλεξανδρείας Γεώργιου μαζί με τον γραμματέα του Κωνσταντίνου, Παύλο καλούμενος και Τάρταρο. Οι χριστιανοί τότε επιδόθηκαν σε έναν ανευ προηγουμένου διωγμό κατά των εθνικών (Ελλήνων) με κατασχέσεις περιουσιών, βασανιστήρια και θανατώσεις. Επί 20 ολόκληρα χρόνια λειτουργούσε αυτό το στρατόπεδο του θανάτου στο οποίο θανατώθηκαν πάνω από 100.000 εθνικοί ακόμα και όσοι ήταν ενδεδυμένοι διαφορετικά από τους μοναχούς (ράσα) ή φορούσαν ένα φυλαχτό στον λαιμό τους, εσύροντο σαν εθνικοί με συνοπτικές διαδικασίες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και αφού βασανίζοντο, εφονεύοντο. Τα κοινόβια των χριστιανών συντηρούντο με τις κατασχέσεις των περιουσιών των ανθρώπων αυτών.

      Διαγραφή
    4. Αυτός ο ιεράρχης (Ι. Χρυσόστομος) λοιπόν είναι που το 401 μ. Χ., διέταξε και την ολοσχερή καταστροφή του ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, τότε που «ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού συνέλεξε (μάζεψε φανατισμένους καλόγερους) … και κατά των ειδωλικών έπεμψε ιερών…»(!) [πρβλ. Θεοδώρητος (εκκλησιαστικός συγγραφέας και χριστιανός επίσκοπος, 393-457μ.Χ.), στο έργο του Εκκλησιαστική Ιστορία]. Επάνω στα συντρίμμια κτίστηκε αμέσως μετά και υπάρχει σήμερα μοναστήρι της Παναγίας.
      Στη συνέχεια αναδείχθηκε μέγας διώκτης των ελληνικών αγαλμάτων και κάθε ναού ή οικοδομήματος που είχε σχέση με την ελληνική παιδεία και θρησκεία.
      Πρβλ και Μιχ. Καλόπουλου

      Ο Χρυσόστομος ήταν επίσης μισητός ακόμα και στους ιερείς του και ιδιαίτερα στους οπαδούς του θεσμού των «συνεισάκτων» την σχέση δηλαδή των κληρικών με μια γυναίκα μυημένη με τα θεία, μια πνευματική σύζυγο που ο μοναχικός βίος περιλάμβανε την εντελώς αγνή συνύπαρξη στο κρεβάτι και που είχε τεκμηριωθεί και με βιβλικά εδάφια επί αιώνες τόσο στην Ανατολή όσο στην Δύση. Ο Χρυσόστομος επιτρέπει ακόμα και το ψέμα για χάρη της σωτηρίας της ψυχής τεκμηριώνοντάς το με παραδείγματα της Π. & Κ. Διαθήκης

      Όταν ο εξόριστος Χρυσόστομος πεθαίνει μετά από ενέργειες του πατριάρχη Αλεξάνδρειας Θεόφιλου το 407 στα Κόμανα, ο τελευταίος με μια υβριστική επιστολή του τον αποκαλεί «κατειλημμένο από ακάθαρτα πνεύματα, μάστιγα, άθεο, Ιούδα, σατανά, τρελός τύραννος, εχθρός της ανθρωπότητας τα εγκλήματα του οποίου ξεπερνούν αυτά των ληστών, δολοφόνησε τους υπηρέτες των αγίων, είναι ένας μιαρός, χολεριασμένος, άθεος ο οποίος περιφανεύεται ότι πούλησε την ψυχή του στον διάβολο για την μοιχία» (επιστολή του Θεόφιλου στον πάπα της Ρώμης). Ο Αγιος Ιερώνυμος βρήκε την εξύβριση αυτή εξαιρετική. (χριστιανικά αλληλομαχαιρώματα, αγαπάτε ομόθρησκους!!) Ο Θεόφιλος μετά τον θάνατο του Χρυσόστομου επαινεί ξανά τον Ωριγένη (ενώ ήταν πριν πολέμιός του) σαν «τα έργα του Ωριγένη είναι σαν ένα λιβάδι με ωραία λουλούδια και κάποια ζιζάνια, το ζητούμενο είναι να ξέρει κανείς να επιλέγει»!! Μετά την εξορία του άρχισε ένας ανελέητος διωγμός των «Ιωαννιτών» με αναρίθμητες συλλήψεις, βασανισμούς, εξορίες και χρηματικά πρόστιμα. Εκατοντάδες μοναχοί σφαγιάσθηκαν από πιστούς σε εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης το 403 και πολλοί διέφυγαν στην Ιταλία «μια τραγωδία που φαίνεται πιο ζοφερή καθώς σκηνοθετήθηκε από καθολικούς επισκόπους» (Βενεδικτίνος Haacke). Τελικό συμπέρασμα, η ζωή των επισκόπων κινδύνευε περισσότερο από τους ίδιους τους χριστιανούς παρά από τους ειδωλολάτρες ή αιρετικούς. Ο εκκλησιαστικός διδάσκαλος και διάδοχος του Ιωάννη Κύριλλος τον παρουσίαζε σαν τον Ιούδα και αρνιόταν την αποδοχή του στα αλεξανδρινά δίπτυχα, τους καταλόγους των ονομάτων εκλιπόντων αγίων που διάβαζαν κατά την θεία ευχαριστία. Μόλις το 228 συμφώνησε δυσανασχετώντας με τον Νεστόριο να τον συγκαταλέξει στα δίπτυχα.

      Και να φανταστείς αυτόν τον μισογύνη βρωμόστομο τον εκθειάζει ο εβραιοχριστιανισμός!! Τώρα θα μου πεις μεταξύ κατεργαρέων και μαφίας υπάρχει υποστήριξη!!!! Μόνο το 19ο αιώνα καθιερώθηκε ο όρος "θρησκεία της αγάπης" (!!!!) για τον εβραιοχριστιανισμό!!!!! Βλέπεις ευλογούν τα γένια τους μετά τα τόσα εγκλήματα και γενοκτονίες της ανθρωπότητας!!!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος18/8/16 16:09

      Ξύπνα!!!! σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου με τον διάβολο, τον 666 και τον ΕΦ-6-12, αυτά είναι για παιδάκια και ανθρώπους με IQ κάτω του 5!!!!

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος19/8/16 00:43

    ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ ΑΡΓΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΞΥΠΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ . ΕΝ ΤΩ ΑΔΗ ΟΥΚ ΕΣΤΙΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο θεός των εβραιοχριστιανών είχε και γυναίκα την Ασερά (ψάξε το στο διαδίκτυο), μόνο που "φρόντισαν" να εξαφανίσουν τα εδάφια αυτά γιατί τα πρόβατα με το κουτόχορτο που τα τάιζαν 2000 χρόνια τώρα δεν έπρεπε να ξέρουν για παράδειγμα ότι ο Ιεχωβάς τους προέδρευε σε ένα θεϊκό συμβούλιο με άλλους 80 θεούς!! Τα εδάφια αυτά υπάρχουν στην μετάφραση των (Ο) αλλά φυσικά στα μετέπειτα μαγειρέματα εξαφανίστηκαν τα επίμαχα σημεία. Η Αγγλικανική όμως εκκλησία τα έχει διατηρήσει σχεδόν όλα ανέπαφα!!!!

      I saw Yahweh sitting on his throne with all the hosts of heaven standing beside him to the left of him and to the right of him. (1 king 22,19) 19 Then Micaiah* said, ‘Therefore hear the word of the LORD: I saw the LORD sitting on his throne, with all the host of heaven standing beside him to the right and to the left of him. 20And the LORD said, “Who will entice Ahab, so that he may go up and fall at Ramoth-gilead?” Then one said one thing, and another said another, 21until a spirit came forward and stood before the LORD, saying, “I will entice him.

      (Ψαλμοί 82.1) A Psalm of Asaph 1 God has taken his place in the divine council; in the midst of the gods he holds judgement: 2 ‘How long will you judge unjustly and show partiality to the wicked? Selah 3 Give justice to the weak and the orphan maintain the right of the lowly and the destitute

      Who is like you Υahweh among the gods? (Exodus 15.11)
      11 ‘Who is like you, O LORD, among the gods? Who is like you, majestic in holiness, awesome in splendour, doing wonders?

      Στο Δευτερονόμιο στην Αγγλική μετάφραση επίσης διαβάζουμε “at his right his own Asherah” (Deuteronomy 33.3) που φυσικά αλλάχθηκε με αστερίσκο σε ……. Indeed, O favourite among* peoples, all his holy ones were in your charge; they marched at your heels, accepted direction from you. …. Από το The New Revised Standard Version (Anglicized Edition), copyright 1989, 1995 by the Division of Christian Education of the National Council of the Churches of Christ in the United States of America. Used by permission. All rights reserved.

      2King 21,7 The carved image of Asherah that he had made he set in the house of which the LORD said to David and to his son Solomon, ‘In this house, and in Jerusalem, which I have chosen out of all the tribes of Israel, I will put my name for ever;

      Ψαλμός 24:1: Στον Ιεχωβά ανήκει η γη και όσα τη γεμίζουν, Τα παραγωγικά εδάφη και όσοι κατοικούν σε αυτά.
      Ψαλμός 37:9 Διότι όσοι πράττουν το κακό θα εκκοπούν, Αλλά όσοι ελπίζουν στον Ιεχωβά, αυτοί θα γίνουν κάτοχοι της γης.
      Ψαλμός 19:7-9: Ο νόμος του Ιεχωβά είναι τέλειος·επιστρέφει την ψυχή. Η υπενθύμιση του Ιεχωβά είναι αξιόπιστη· κάνει τον άπειρο σοφό.
      Οι προσταγές του Ιεχωβά είναι ευθείες· χαροποιούν την καρδιά. Η εντολή του Ιεχωβά είναι καθαρή· κάνει τα μάτια να λάμπουν. Ο φόβος του Ιεχωβά είναι αγνός· μένει για πάντα. Οι δικαστικές αποφάσεις του Ιεχωβά είναι αληθινές·
      Ψαλμός 29:1, 2: Αποδώστε στον Ιεχωβά, εσείς οι γιοι των ισχυρών, Αποδώστε στον Ιεχωβά δόξα και ισχύ. Αποδώστε στον Ιεχωβά τη δόξα του ονόματός του.

      Είδες πουθενά το όνομα Ιεχωβά στις μεταφράσεις της ελληνικής εκκλησίας;;; Εχει γίνει μαγείρεμα τρικούβερτο. Ότι ήθελαν το έσβησαν γιατί δεν "βόλευε"!!!

      συνεχίζεται

      Διαγραφή
    2. συνέχεια

      ΓΕΝΕΣΙΣ
      1.31 And the evening and the morning were the sixth day..[…] 1.26 ¶And God said, Let us make man in our image, after our likeness (γιατί πληθυντικός?): and let them have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over the cattle, and over all the earth, and over every creeping thing that creepeth upon the earth. 27 So God created man (την 5η μέρα όχι άνδρα και γυναίκα) in his own image, in the image of God created he him (αυτόν??); male and female (ανδροθηλυκό - ερμαφρόδιτο) created he them. 28 And God blessed them (γιατί τώρα πληθυντικός??), and God said unto them, Be fruitful, and multiply, and replenish the earth, and subdue it: and have dominion over the fish of the sea, and over the fowl of the air, and over every living thing that moveth upon the earth. Κεφάλαιο2. 2 And on the seventh day God ended his work which he had made; and he rested on the seventh day from all his work which he had made.

      Στο κεφάλαιο 2.7 διαβάζουμε για έναν άλλο άνδρα που έφτιαξε από σκόνη του εδάφους και ενεφύσηξε στα ρουθούνια του ζωή!

      Γένεσης 2.7 And the LORD God formed man of the dust of the ground, and breathed into his nostrils the breath of life; and man became a living soul 8 ¶And the LORD God planted a garden eastward in Eden; and there he put the man (όχι αυτούς –πληθυντικός- όπως είπε στο κεφάλαιο 1,7 -created them-) whom he had formed [….] 21 And the LORD God caused a deep sleep to fall upon Adam, and he slept: and he took one of his ribs, and closed up the flesh instead thereof; 22 And the rib, which the LORD God had taken from man, made he a woman, and brought her unto the man.

      Στο πρώτο κεφάλαιο λέει « ας κάνουμε (πληθυντικός) έναν άνδρα». Ποιος ήταν ο πρωτόπλαστος ερμαφρόδιτος που «έκαναν» «κατ’εικόνα και ομοίωση»? και μετά μόνος του ο Ιεχωβάς πλάθει έναν άνδρα από σκόνη (χώμα) του εδάφους από τα πλευρά του οποίου κάνει την γυναίκα και όχι από τον (τους) πρώτο(ους)

      Φυσικά το Ταλμούδ αναφέρει ότι ο θεός έφτιαξε και την Λίλιθ, αλλά επειδή δεν του καθόταν του Αδάμ και ήταν ατακτούλα, ο Γιαχβέ έστειλε 3 αγγέλους να την συνετίσουν (για ποιο λόγο άραγε επειδή δεν του καθόταν;;) Μετά εκείνη τους τα βρόντηξε, τους έγραψε όλους κανονικά δηλαδή και λένε ότι από τότε έγινε λάμια!!!!! Φυσικά οι εδώ Ελληνογιαχβιστές δεν την παραδέχονται!!!!!!!!!!

      Τώρα ποιος κοιμάται;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Για αυτό ρε βλάκα λένε "μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι" "πίστευε και μη ερεύνα" και το έχουν πει πολλοί απόστολοι αυτό και μην σε παραμυθιάζουν!!! Ψάξε, διάβασε γιατί η γνώση είναι δύναμη και αυτή την δύναμη φοβούνται τα μαφιόζικα ιερατεία, φοβούνται να μην ξυπνήσουν τα πρόβατα και μετά δεν έχει άρμεγμα, κατάλαβες τώρα;
      Διάβασε και τον νεοπλατωνισμό και την επίδραση που είχε στον χριστιανισμό και την θρησκεία του Ερμή του Τρισμέγιστου (10.000 π.Χ.) και σύγκρινέ την με ότι διδάσκουν οι εβραιοχριστιανοί και θα δεις απαράλαχτα κείμενα και δοξασίες.
      Αλλά όπως είπε ο Πλάτων στην Πολιτεία, "το ποσοστό των βλακών στην κοινωνία είναι κολοσσιαίο. Για να ελέγξουμε τους βλάκες, θα πρέπει να δημιουργήσουμε θρησκεία με θεό πανταχού παρόντα, με τιμωρία ή επιβράβευση μετά θάνατον. Πούλα παραμύθι στους βλάκες" !!!!!

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος20/8/16 00:44

    ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΒΛΑΣΤΗΜΑΣ ΤΑ ΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η "μόρφωσή" σου απαγορεύει να ψάξεις να δεις στην Βίβλο αν πραγματικά ο θεός που πιστεύουν οι εβραιοχριστιανοί λέγεται Ιεχωβάς! Σου έχω παραθέσει παραδείγματα που μπορείς να τα διασταυρώσεις στην Βίβλο στα Αγγλικά όπου πολλά ακόμα έχουν παραμείνει "σχεδόν" αυτούσια από την μετάφραση των (Ο). Ιεχωβάς λέγεται ο θεός σου και γιατί ντρέπεσαι δεν το καταλαβαίνω, όπως Αλάχ για τους μουσουλμάνους που δεν ντρέπονται σαν εσένα να τον αναφέρουν έτσι, ή Βούδας κτλ!!! Αλλά για τα τόσα που σου έχω παραθέσει ...... μιλιά...... ούτε μια αντιπρόταση!!

      Δεν είναι Γιαχβιστής όπως εσύ, αλλά ΑΘΡΗΣΚΟΣ ελεύθερος από κάθε δόγμα που κατάδειναστεύει την ελευθερία του ανθρώπου! Εχω μελετήσει όλες τις θρησκείες και το ελεύθερο και μοναδικό πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων που κατέστρεψαν οι εβραιοχριστιανοί. Διάβασε την Ιστορία γιατί έχει πολλά να σου μάθει. Αλλά εσύ απλώς αναπαύεσαι με κάποια παραμύθια που σου κάνανε πλύση εγκεφάλου χωρίς να ψάξεις να δεις αν αυτά είναι σωστά. Υπάρχουν χιλιάδες τόμοι επιστημόνων και θεολόγων που αμφισβητούν την εγκυρότητα της Βίβλου και τα παραμύθια που αραδιάζει, αλλά δεν πειράζει ..... ευκολοτερα κάνει κανείς κριτική σε κάτι που δεν ξέρει χωρίς να κάνει τον κόπο να το ψάξει από το να διαβάσει για να μάθει την αλήθεια. Σε εσένα λοιπόν τον εβραιοχριστιανό (και μην σου κακοφαίνεται αυτή η προσφώνηση γιατί είστε μια σέκτα του εβραϊσμού ανάμεσα στις 135 άλλες που σχηματίστηκαν!!!) ταιριάζει η αθάνατη ρήση του αρχαίου Ελληνα Θαλή του Μιλήσιου "βαρύ φορτίο η αμορφωσιά"!!!!

      Βέβαια, για σένα να παραθέτω ιστορικά ντοκουμέντα που έχουν αλλοιωθεί και παραποιηθεί σκοπίμως από τους Εβραίους και Χριστιανούς που το παραδέχονται μάλιστα, καθώς και τα παραμύθια της Βίβλου είναι βλασφημία!!!

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος20/8/16 00:48

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΧ.(ΒΛΑΚΑ Κ.ΑΛΛΑ) ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι!!!!!!! Περαστικά σου!!!! κάτι ήξερε ο Πλάτωνας και ο Επίκουρος που είπε "τόση βλακεία δεν πολεμιέται με τίποτα"!!!!!!!

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος20/8/16 16:16

    Ουτε αυτο το το εδαφιο ξερεις να το αναλυεις. Μακαριοι οι φτωχοι τω πνευματι σημαινει ευτιχισμενοι αυτοι που δεν πουλανε πνευμα σαν και σενα που λες οτι τα ξερεις ολα γιατι τιποτα δεν ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ έτσι το αναλύεις, γιατί μια ζωή αυτά λέγανε οι Εβραίοι περί μεσσιανισμού για να κρατάνε τους δουλοπάροικους και δούλους υποταγμένους και να μην επαναστατούν κατά της άρχουσας τάξης των αριστοκρατών και του ιερατείου που τους εκμεταλλεύονταν. Διάβασε την Ιστορία των Εβραίων από τον 4ο π.Χ. έως 1ο μ.Χ. αιώνα και θα δεις τι επαναστάσεις έγιναν και πως τους κρατούσαν με παρόμοια τερτίπια υπόδουλους. Αλλωστε και ο εβραιοχριστιανός Παύλος αυτά δεν δίδασκε;;;

      «Κλήθηκες δούλος; Μη σε μέλει...» (Προς Κορινθίους Α', 7: 21).
      - «Οι δούλοι, υπακούτε στους κατά σάρκα κυρίους σας με φόβο και τρόμο...» (Προς Εφεσίους, 6: 5).
      - «Όσοι είναι κάτω από ζυγό δουλείας, ας θεωρούν τούς κυρίους τους άξιους κάθε τιμής, για να μη δυσφημείται το όνομα τού Θεού και η διδασκαλία...» (Προς Τιμόθεον Α', 6: 20).
      - «Τους δούλους να τους νουθετείς να υποτάσσονται στους δικούς τους κυρίους, να τους ευαρεστούν σε όλα, να μη αντιμιλούν...» (Προς Τίτον, 2: 9).

      Αλλωστε διαστρεβλώνετε όπως θέλετε κάθε λέξη και μετά ψάχνετε να τα μπαλώσετε όπως-όπως, παράδειγμα με την επίπεδη γη που αναφέρει η βίβλος, την Παναγία που δήθεν δεν έκανε και άλλα παιδιά ενώ η Κ.Δ. τα αναφέρει και με το όνομά τους και τάχαμου τα μπαλώσατε ότι ήταν του άνδρα της από άλλο γάμο, μόνο που πουθενά δεν αναφέρεται αυτό στην Βίβλο, ούτε το όνομα της πρώτης γυναίκας του (μικρολεπτομέρειες θα μου πεις) ούτε φυσικά όταν πήγαν να καταγραφούν γιατί ήταν μόνο οι τρεις τους!!!!!!!!! Αν τα έκανε μετά τότε δεν ήταν "Παρθένα" και όποιος το λέει αυτό είναι "αιρετικός", ασε δε που έγινε Θεοτόκος μετά από ιστορίες για αγρίους τον 4-5 αιώνα αν θυμάμαι καλά. Φυσικά ότι δεν σας συμφέρει τα σβήνετε από την βίβλο όπως τον πρώτο στοίχο των Ψαλμών 82

      (Ψαλμοί 82.1) A Psalm of Asaph 1 God has taken his place in the divine council; in the midst of the gods he holds judgement: 2 ‘How long will you judge unjustly and show partiality to the wicked? Selah 3 Give justice to the weak and the orphan maintain the right of the lowly and the destitute

      ΕΝΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Η ΠΡΏΤΗ ΠΑΡΆΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ (Ν. 2)!!!!!!!! ᾿

      ῼδὴ ψαλμοῦ τῷ ᾿Ασάφ. - 2 Ο ΘΕΟΣ, τίς ὁμοιωθήσεταί σοι; μὴ σιγήσῃς μηδὲ καταπραΰνῃς, ὁ Θεός· 3 ὅτι ἰδοὺ οἱ ἐχθροί σου ἤχησαν, καὶ οἱ μισοῦντές σε ᾖραν κεφαλήν (Από την μετάφραση των 70κοντα «οίκος της Ελληνικής Βίβλου» στο διαδίκτυο) Για ψάξε το εσύ που τα ξέρεις καλύτερα!!!!!!

      για να μην μάθουν τα πρόβατα ότι οι Εβραίοι ήταν πολυθεϊστές και σας ταϊζαν κουτόχορτο τόσα χρόνια!!!

      ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;;;;;;;; Αυτό το ήξερες εσύ;;;; Το ήξερες για την γυναίκα του Γιαχβέ την Ασερά;;; Για ψάξε στο διαδίκτυο και γράψε "Ashera" και μετά έλα να τα ξανασυζητήσουμε!!! Αλλά από όσα έχω γράψει το μόνο που σχολίασες είναι αυτό. Για τα άλλα εσύ που τα ξέρεις καλύτερα δεν έβγαλες ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ, άντε παλληκαρά μου γράψε την άποψή σου εσύ που τα ξέρεις καλύτερα να δούμε τις απόψεις σου σε αυτά που γράφω!!!!

      Διαγραφή
    2. Και μην ξεχάσεις να σχολιάσεις την ρήση του Επίκουρου "τόση βλακεία δεν πολεμιέται με τίποτα"!!!!!!!

      Και την ρήση του Πλάτωνα στην Πλάτωνος Πολιτεία που την αντέγραψαν και δοκίμασαν πολλοί σύγχρονοι όπως ο Μάνσον τον θυμάσαι;;;; εκτός φυσικά από την εκκλησία που την έκανε σύμβολο και σημαία της!!!!

      Διαγραφή
    3. Κόνραντ Λόρεντς, Η υποταγή στο δόγμα: Ο δημιουργός της νέας επιστήμης, της ηθολογίας και κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ, Κόνραντ Λόρεντς, ερευνά με το βιβλίο του «Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας». Ο άνθρωπος, δυστυχώς, έχει έμφυτη ροπή στο δογματισμό. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί είναι πιο εύκολο να αποδεχτείς άκριτα τις προκατασκευασμένες ιδέες παρά να τις αξιολογήσεις. Το να ζητωκραυγάζεις και να καταδικάζεις απαιτεί μικρότερη νοητική προσπάθεια από το να σκέφτεσαι. Δεύτερον, γιατί οι άνθρωποι –όπως όλα τα ζώα- έχουνε ανάγκη να ανήκουνε σε ομάδες. Ο άνθρωπος, μετά από χιλιάδες χρόνια θρησκευτικής κατήχησης -καταπίεσης, πιστεύει ότι του λένε … Πιστεύει ό,τι κατέχει –μόνος αυτός ανάμεσα στα υπόλοιπα ζώα- δύο ειδικά, αποκλειστικά ανθρώπινα, χαρακτηριστικά: Ψυχή και ελευθερία επιλογής. Το πρώτο, η ψυχή, δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε και δεν έχει να κάνει με κανέναν θεό. Το αν έχουν όλοι οι άνθρωποι ψυχή, ούτε κι αυτό είναι προς συζήτηση, μια καλή παρατήρηση του ΟΛΟΦΑΝΕΡΟΥ, πείθει και τον πλέον δύσπιστο και σκεπτικιστή, πως υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι και «άνθρωποι» και Οργανικές Πύλες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη ή την έλλειψη θεού με τη λογική και τα μπλα μπλα, δεν γνωρίζουν τίποτα για τη φύση του έμψυχου ανθρώπου –πόσο μάλλον για τη φύση της Ψυχής και αυτός είναι ένας λόγος που μπερδεύουν την Ψυχή με το Πνεύμα. Το δεύτερο, η ελευθερία επιλογής, είναι ένα φιλοσοφικό ζήτημα που η γενετική το έχει ήδη λύσει. Πάντα όμως μας αρέσει να θέτουμε το ερώτημα… Οι αποφάσεις και οι πεποιθήσεις διαμορφώνουν τις καταστάσεις ή μήπως οι καταστάσεις μας διαμορφώνουν; Συνήθως η αποδοχή της «γραμμής» ενός δόγματος έρχεται μετά την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, αν και υπάρχουν κάποια στοιχεία που μας προδιαθέτουν να αποδεχτούμε ένα δόγμα και όχι το αντίθετο ή κάποιο παρόμοιο. Ένας έφηβος, για παράδειγμα, θα ενταχτεί σε μια χριστιανική – ναζιστική – κομμουνιστική οργάνωση για λόγους που δεν σχετίζονται με τη ιδεολογία τους, ίσως επειδή του αρέσουν τα χρυσά, τα μαύρα ή τα κόκκινα ρούχα και η παραφιλολογία της βίας και του φόβου ή επειδή θέλει να έρθει σε αντίθεση με το περιβάλλον του «να κάνει την επανάσταση του». Μέσα στην ομάδα όμως θα ενστερνιστεί το δόγμα και θ’ αρχίσει να σκέφτεται, να μιλάει, να συμπεριφέρεται όπως οι δημαγωγοί, τα πρότυπα της ομάδας. Αυτό ισχύει για κάθε κομματική οργάνωση, θρησκευτική ή επιστημονική κοινότητα. Ο κομμουνιστής θα χρησιμοποιεί τους όρους του διαλεκτικού υλισμού, ο Μάρτυρας του Ιεχωβά θα μοιράζει φυλλάδια και ο ψυχίατρος θα χλευάζει τους ψυχολόγους κλπ κλπ (Προσωπική Επιλογή κι Ανάληψη Ευθύνης και Έχεις Ελεύθερη Βούληση;) Όλοι πιστεύουν ότι πράττουν ελεύθερα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η «ελευθερία» τους είναι δογματική και υπαγορεύσιμη, και δεν αναφέρομαι καν σε μεθόδους ελέγχου. Το υπέρτατο παγκόσμιο δόγμα όμως, έτσι όπως δεν έχει ξανασυμβεί στην ανθρωπότητα, είναι η πεποίθηση ότι ο μόνος ορθολογικός τρόπος συμπεριφοράς είναι αυτός που συνδέεται με το ανταγωνιστικό/καταναλωτικό πρότυπο, που αναφέραμε προηγουμένως. Όποιος άνθρωπος αντιταχτεί ή θελήσει να μην απορροφηθεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής θεωρείται γραφικός ή άρρωστος ή επικίνδυνος. (από το apocalypse John)

      J. Sarfatti και B. Toben Στο βιβλίο τους “Space-Time and Beyond” διαβάζουμε ……Ένας θρησκόληπτος αλαφροΐσκιωτος θα περιγράψει τα όσα αντιλαμβάνεται σύμφωνα με το δόγμα του. Και όταν ο εγκέφαλος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με …αγνώστου ταυτότητας πληροφορίες, προσπαθεί να τις αντιστοιχίσει με ό,τι πλησιέστερο ανασύρει από τα υπάρχοντα δεδομένα. Έτσι τα μηνύματα «εικονοποιούνται» ανάλογα με το υπάρχον καταγεγραμμένο υλικό που διαθέτει ο καθένας μας.

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος21/8/16 23:52

    ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΔΑΦΙΟ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ. Η ΓΝΩΣΗ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΕΔΑΦΙΑ , ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ ΕΙΣΑΙ ΜΗΔΕΝ. ΚΑΙ ΘΥΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΙΑ ΠΕΡΙ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ. ΕΑΝ ΛΑΛΩ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ...... ΑΓΑΠΗ ΔΕ ΜΗ ΕΧΩ ΕΙΜΑΙ ΧΑΛΚΟΣ ΗΧΩΝ ΚΑΙ ΚΥΜΒΑΛΟ ΑΛΛΑΛΑΖΟΝ ΚΛΠ......ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πανεπιστήμιο ανακάλεσε τίτλο του Νομπελίστα Κόνραντ Λόρεντς λόγω ναζιστικού παρελθόντος
    Τον τίτλο του "επίτιμου διδάκτορα", τον οποίο είχε απονείμει στον Νομπελίστα Κόνραντ Λόρεντς έξι χρόνια πριν τον θάνατό του, ανακάλεσε το πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ. Κρίθηκε ανάξιος λόγω του ναζιστικού παρελθόντος του
    news247
    Δεκέμβριος 18 2015 07:31

    Σε ανάκληση του τίτλου του "επίτιμου διδάκτορα" στον βραβευμένο με Νόμπελ, Κόνραντ Λόρενς, προχώρησε την Πέμπτη (17/12) το πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ, εξαιτίας της ανοικτής υποστήριξης του στη ναζιστική ιδεολογία και της διάδοσης της από μέρους του, μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία του. Ο γνωστός βιολόγος, ο οποίος πέθανε το 1989, είχε πάρει τον σχετικό τίτλο από το πανεπιστήμιο το 1983.
    Όπως επισημαίνεται στη σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου, στην οποία βασίστηκε η εν λόγω απόφασή, ο Κόνραντ Λόρεντς, ήδη το 1938, σε επιστολή του και αίτησή του για εγγραφή ως μέλος (που συντελέστηκε τον Ιούνιο του 1938) προς το ναζιστικό κόμμα του Αδόλφου Χίτλερ (Εθνικό Σοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα), τόνιζε πως υπήρξε πάντα από πεποίθηση εθνικοσοσιαλιστής.
    Πρόσθετε ακόμη, πως πολύ πριν την "αλλαγή" (σ.σ. την προσάρτηση της Αυστρίας στη ναζιστική Γερμανία το Μάρτιο του 1938), ο ίδιος είχε πετύχει να αποδείξει σε Σοσιαλιστές φοιτητές τη "βιολογική αδυναμία του Μαρξισμού" και να τους προσηλυτίσει στον Εθνικοσοσιαλισμό.
    Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου, ο Κόνραντ Λόρεντς προσπάθησε να διαδώσει τα σημαντικότερα στοιχεία της ρατσιστικής ναζιστικής ιδεολογίας, κάτι το οποίο αποσιωπήθηκε το 1983 όταν αποφασίστηκε να του απονεμηθεί το επίτιμο διδακτορικό του Πανεπιστημίου. Με τη σημερινή απόφασή του το Πανεπιστήμιο τον κρίνει ανάξιο της τιμητικής διάκρισης που του αφαιρείται πλέον επίσημα με αιτιολόγηση και όχι μόνον με σιωπηρή διαγραφή του από τον κατάλογο των επίτιμων διδακτόρων.

    Αν πάρεις σαν οδηγούς τα κοράκια θα σε οδηγήσουν στα ψοφίμια, λέει μια γαλλική παροιμία.ΑΥΤΟ ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΨΕΥΤΟΞΕΡΟΛΑ Αντισθένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος25/4/21 19:43

    και εγω ειμαι αθρησκος αλλα καπως διαφορετικα. Δεν απορριπτω την υπαρξη του θεου αλλα δεν ξερουμε την πραγματικη ιστορια και ποιος ειναι γιατι υπαχουν πολυ θεοι σε καθε χωρα δεν με πειραζει μια μερα να υποκλιθω στον θεο, σατανα, βουδα, 12α θεο και αλλους θεουσ αλλα ποτε μονιμα δλδ να ακολουθω παραδοσεισ, εθιμα και ολα αυτα για την ακριβεια δεν συμπαθω τις παραδωσεισ γενικως. Δεν με πειραζει να τις ακολουθουν οι υπολοιποι εγω δεν θελω δεν κρινω κανεναν εκτοσ απο αυτους που κανουν θυσιες στουσ θεουσ δλδ δολοφονιεσ λεσ και τους το ζητησαν οι θεοι πιστευω το οτι ο καθενασ μπορει να κανει οτι θελει αρκει να μην κανει κακο στον αλλον και να αφησει τους ηλιθιους κανονεσ που θεορουντε "αμαρτιες" Σιγουρα υπαρχει κατι εκει εξω αλλα δεν ξερουμε τι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος25/4/21 19:54

    προς ολουσ του πιστους γιατι υπαρχουν δυο διθηκεσ με διαφορετικα πραγματα και οχι μια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *