ροή ειδήσεων

Ρόδος: Παρεμβάσεις στην κοιλάδα των πεταλούδων


Η αξιοποίηση των υπαρχουσών μελετών αλλά και η εκπόνηση νέων για τη διατήρηση του φυσικού κάλους και της βιωσιμότητας του βιοτόπου, στην κοιλάδα των πεταλούδων, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, σε σύσκεψη που είχαν την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος Ρόδου, Φ. Χατζηδιάκος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Την απόφαση θα υλοποιήσει μικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από καταρτισμένους επιστήμονες ανά ειδικότητα.


Ο δήμαρχος Ρόδου, ενημερώθηκε για τα τρέχοντα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζονται καθημερινά από τους θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, για την επίλυση των θεμάτων που αφορούν στη βιωσιμότητα του σπάνιου βιότοπου που φιλοξενεί η κοιλάδα των πεταλούδων, προαναγγέλλοντας παράλληλα μία σειρά από παρεμβάσεις.

Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να τοποθετηθούν μπάρες, ηλεκτρονικό εισιτήριο και αυτόματοι πωλητές στις κεντρικές εισόδους της Κοιλάδας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να στελεχωθεί το προσωπικό της Κοιλάδας, από υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που θα συνδράμουν στη φύλαξη και την ασφάλεια.

Επιπλέον ο Φ. Χατζηδιάκος ενημερώθηκε λεπτομερώς για θέματα που αφορούν το υπαίθριο και στάσιμο εμπόριο, τις καντίνες, τις λαϊκές αγορές και για τους ελέγχους που διενεργούνται σε καθημερινή βάση από τα κλιμάκια της Διευθύνσεις Πρωτογενούς Τομέα και Εμπορίου.

Στις άμεσες προτάσεις του Δημάρχου Ρόδου την οποία θα καταθέσει σε προσεχές συνέδριο της ΚΕΔΕ, είναι η δημιουργία Νομοθετικού πλαισίου που θα καθορίσει τις προϋποθέσεις για την πάταξη της αυθαιρεσίας, σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *