ροή ειδήσεων

Ρόδος: Υπεγράφη η σύμβαση για το κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών


Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.274.620,80 ευρώ και ο χρόνος παράδοσής του είναι πέντε μήνες.

Υπεγράφη από τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την προμήθεια σταθερού εξοπλισμού για το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ρόδου, έργο που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά ολόκληρο το νησί.

Η υπογραφή της σύμβασης του έργου έγινε παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος προ ημερών ενέκρινε τη σύμβαση με τον ανάδοχο για την εγκατάσταση του Κέντρου Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ρόδου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.274.620,80 ευρώ και ο χρόνος παράδοσής του είναι πέντε μήνες.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «το ΚΔΑΥ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των δράσεων ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων του δήμου Ρόδου καθώς το έργο έχει την απαιτούμενη δυναμικότητα για να ανταποκριθεί άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα στις ανάγκες χωριστής συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών σε τέσσερα ρεύματα» (γυαλί, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο)».

Το ΚΔΑΥ Ρόδου είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Ο εξοπλισμός του έργου, ο οποίος θα εγκατασταθεί στο κτίριο που έχει ολοκληρωθεί, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλυσομεταφορείς, μεταφορικές ταινίες, βαλλιστικό διαχωριστή για τον κατά βάρος και κατά σχήμα διαχωρισμό των υλικών, μαγνητικό διαχωριστή για τον διαχωρισμό των σιδηρούχων υλικών, πρέσα δεματοποίησης για τη συμπίεση και δεματοποίηση σε μπάλες των ανακτώμενων υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κ.λπ. ) και άλλα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *