ροή ειδήσεων

Δεν θα πιστεύετε τον λόγο που η κουτάλα για τα μακαρόνια έχει τρύπα


Ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις των μακαρονιών, σίγουρα θα έχετε δει ή χρησιμοποιήσει την κλασική κουτάλα που είναι σχεδιασμένη για το...

ανακάτεμά τους. Μοιάζει με ένα οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος, που οι μόνες του χρήσεις είναι για να ανακατεύετε τα μακαρόνια την ώρα που βράζουν στο ζεστό νερό και για να τα σερβίρετε σε ένα πιάτο, αφού βράσουν.

Αν δεν αναρωτηθήκατε ποτέ μέχρι σήμερα γιατί η κουτάλα για τα μακαρόνια έχει στο κέντρο της μια τρύπα, ερχόμαστε να σας εκπλήξουμε και να σας πούμε πώς δεν είναι τυχαίος ο σχεδιασμός της!

Η τρύπα στα μακαρόνια είναι ουσιαστικά δοσομετρητής για να υπολογίζετε πόσα μακαρόνια να βράσετε. Δεν είναι λίγες οι φορές που θα σας έχει τύχει να θέλετε να βράσετε ορισμένες μερίδες μακαρονιών, να υπολογίζετε με το μάτι την ποσότητα που χρειάζεστε μέσα από τα πακέτα και να καταλήγετε να φτιάχνετε ή πολύ μεγαλύτερη ή πολύ μικρότερη ποσότητα από αυτή που χρειάζεστε.

Πώς λειτουργεί: Μέσα στην τρύπα χωρούν τόσα άψητα μακαρόνια, όσα αναλογούν σε μια μερίδα σερβιρίσματος. Οπότε, μπορείτε να μετρήσετε ακριβώς πόσες μεριδες θέλετε με αυτόν τον τρόπο. Περνάτε τα μακαρόνια μέσα από την τρύπα πριν τα βάλετε στην κατσαρόλα για να βράσουν και τότε ξέρετε ακριβώς, πόσα μακαρόνια χρειάζεται να μαγειρέψετε ακόμα. Κάθε φορά που η τρύπα είναι γεμάτη με μακαρόνια, η ποσότητα αυτών των μακαρονιών αντιστοιχεί σε μια μερίδα σερβιρίσματος.

Είναι τόσο εντυπωσιακό, όσο ακούεται, το πώς μπορεί μια μικρή λεπτρομέρεια στο σχέδιο της κουτάλας να έχει τόση χρησιμότητα. Μετρήστε, λοιπόν, πόσα άτομα θα απολαύσουν την μακαρονάδα που θα μαγειρέψετε, και στη συνέχεια ξεκινήστε να βράζετε την ακριβή ποσότητα που θα χρειαστείτε. Τον τρόπο τον ξέρετε πια!


Πηγη tromaktiko

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *