ροή ειδήσεων

Come to Greece για να τη βρεις: Σκηνές παρακμής στα θέρετρα της ακολασίας [photos]


Κάβος Κέρκυρας, Λαγανάς Ζακύνθου, Μάλια Κρήτης και Φαληράκι Ρόδου

Με «σημαία» το γνωστό τραγούδι-επιτυχία των 80s του Σταμάτη Γαρδέλη χιλιάδες τουρίστες κατακλύζουν και φέτος τα ελληνικά νησιά, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τη φήμη της περιοχής Μαγκαλούφ ή αλλιώς του «θερέτρου της ακολασίας» της Μαγιόρκα.

Παραλλάσσοντας το «Come with me για να τη βρεις» σε «Come to Greece για να τη βρεις» νεαροί και νεαρές, βρετανικής κυρίως καταγωγής, έκλεισαν από νωρίς τα εισιτήριά τους με προορισμό τη χώρα μας για το καλοκαίρι του 2016. Κάβος Κέρκυρας, Λαγανάς Ζακύνθου, Μάλια Κρήτης και Φαληράκι Ρόδου έχουν για ακόμη μία φορά την... τιμητική τους στην προσέλκυση του αποκαλούμενου ευρέως ως «trash» τουρισμού.

Από αυτήν την κατηγορία δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε η Αγία Νάπα της Κύπρου. Στην εποχή του Διαδικτύου, όπου ζούμε, το μότο «what happens in... stays in...» φαίνεται να χάνει την αξία του μπροστά στη μανία των social media να βγαίνουν όλα στη φόρα.









Η νέα «κουλτούρα» επιβάλλει να μοιράζεται κανείς τις βαθύτερές του σκέψεις δημοσίως, να γεμίζει με φωτογραφίες του τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κοινοποιεί ακόμη και στιγμές προσωπικού εξευτελισμού. Οι προηγούμενες γενιές κρατούσαν το υλικό από ένα ξέφρενο καλοκαίρι σε άλμπουμ καταχωνιασμένο σε κάποιο ντουλάπι, όπου η πρόσβαση ήταν περιορισμένη σε τρίτους.









Η «πύλη» εισόδου στον πυρήνα της ιδιωτικότητας του ατόμου στη σύγχρονη εποχή δεν περιορίζεται στα άτομα που επιλέγει το ίδιο (είτε τα γνωρίζει είτε όχι) ως «φίλους» του. Το «καυτό» υλικό είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε αναζητήσει λέξεις-κλειδιά, καθώς η πλειονότητα των αναρτήσεων αυτών είναι δημόσιες. Το «Εθνος της Κυριακής» μέσα από τα hashtag «#kavos, #laganas, #malia, #faliraki και #agianapa» ταξίδεψε στον κόσμο του Instagram, επιλέγοντας ενδεικτικές (και λιγότερο ντροπιαστικές) εικόνες, που «διαφημίζουν» τη χώρα μας και την Κύπρο και γι’ αυτές τις... χάρες τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

«Τrash» τουρισμός
Πρώτος «σταθμός» το νησί των Φαιάκων. Στον Κά­βο, το «cavo bianco» της ενετικής περιόδου και το περίφημο άκρο της Κέρκυρας όπου έγινε η γνωστή ναυμαχία μεταξύ Κορινθίων και Αθηναίων στον Πελοποννησιακό Πόλεμο, κατά τον 21ο αιώνα ανθεί ο «trash» τουρισμός.

Ενα τυπικό 24ωρο ενός τουρίστα στην περιοχή αυτή ξεκινά με την εξής ερώτηση στον εαυτό του ή στους φίλους του: «Τι έκανα χθες βράδυ;». Οινοποσία μέχρι τελικής πτώσης, πάρτι με αφρούς, χορός δίχως σταματημό, τραύματα από πτώσεις σε μπαρ ή ακόμη και στη μέση του δρόμου είναι τα απλά πράγματα που θα μπορούσαν να του συμβούν. Στην καλύτερη περίπτωση ξύπνησε μέσα στο δωμάτιο που ενοικιάζει, στη χειρότερη τον ξύπνησαν οι καταστηματάρχες του μαγαζιού στα σκαλιά του οποίου τον πήρε ο ύπνος ή οι περαστικοί που τον βρήκαν να κοιμάται κυριολεκτικά στον δρόμο.









Ενα πιο «hardcore» 24ωρο θα μπορούσε να περιλαμβάνει ακόμη πιο εξευτελιστικές στιγμές. Σεξ με αγνώστους μπροστά σε δεκάδες άλλους, πρόκληση επεισοδίων αφού δεν είναι λίγες οι φορές που σε κατάσταση μέθης μαλώνουν μεταξύ τους, φθορές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα, τατουάζ που εάν ήταν κανείς νηφάλιος δεν θα «χτυπούσε» και πολλά άλλα. Κι αν ο «πρωταγωνιστής» αισθάνεται ντροπή όταν συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους φίλους του. Για παράδειγμα, την ώρα που εκείνος ήταν γυμνός στο μπάνιο, προσπαθώντας να αποβάλει τις τεράστιες ποσότητες αλκοόλ που κατανάλωσε, κάποιος από την παρέα του φρόντιζε να τον κάνει... ρόμπα στα social media.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στον Λαγανά της Ζακύνθου. Νεαροί και νεαρές ποζάρουν στον φακό φορώντας όσο πιο λίγα ρούχα μπορούν. Οι περισσότεροι στο ένα χέρι κρατούν σε πλαστικά ποτήρια ποτά του ενός ή των δύο ευρώ, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φωτογραφίζονται με ένα μπαλόνι που περιέχει ήλιον στο στόμα. Η αναζήτηση του hashtag «#laganas» εμφανίζει εκατοντάδες αποτελέσματα από τα όσα διαδραματίζονται και σε αυτό το νησί του Ιονίου. Κάποιος ψάχνοντας απεγνωσμένα για δροσιά αποφάσισε να κοιμηθεί στην παραλία. Εκεί τον βρήκε το ξημέρωμα, αλλά και ο φακός άλλου τουρίστα που τον έκανε post στο Instagram εν αγνοία του. Αλλος επέλεξε να αφήσει το αναπαυτικό στρώμα του δωματίου που έχει προπληρώσει και ενδεχομένως πιστεύοντας ότι είναι... γάτα, πήρε το μαξιλάρι του και κοιμήθηκε στα κεραμίδια!

Ευλυγισία
Στους δρόμους όπου βρίσκονται τα κέντρα διασκέδασης με τα φθηνά ποτά, τα φώτα λέιζερ και τη μουσική να παίζει στο τέρμα, επίσης, δεν είναι λίγες οι τουρίστριες που αποφάσισαν να επιδείξουν την ευλυγισία τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εικόνα νεαρής η οποία πέρασε την κολόνα σήμανσης για στύλο του pole dancing και φωτογραφήθηκε καταλλήλως.

Και στα Μάλια της Κρήτης η... παράδοση που καλά κρατεί στα δύο νησιά του Ιονίου ανθεί. Δεκάδες τουρίστες νεαρής ηλικίας στοιβάζονται, όπως όπως, σε καραβάκια που τους μεταφέρουν σε διάφορες παραλίες. Στα «πλωτά μπαρ» επικρατεί πανδαιμόνιο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι ίδιοι στα προφίλ τους. Φορώντας μόνο το μαγιό τους λικνίζονται στους ρυθμούς που ακούγονται από τα μεγάφωνα. Με τη συνταγή της απόλυτης διασκέδασης που επιβάλλει το ποτό να ρέει άφθονο ξεκινούν την οινοποσία από πολύ νωρίς. Μόλις ολοκληρώσουν τη βόλτα τους ξεχύνονται στους δρόμους των Μαλίων καταναλώνοντας διάφορα είδη αλκοολούχων ποτών, ώστε το βράδυ να τους βρει «έτοιμους για όλα». Οσοι δεν σταθούν τυχεροί, πάντως, δεν κάμπτονται. Ενδεικτική του ότι σε όλα υπάρχει λύση η φωτογραφία τριών φίλων που αφού δεν βρήκαν «ταίρι» αναζήτησαν παρηγοριά σε μια πλαστική κούκλα του σεξ.









Μπορεί οι Απόκριες να πέρασαν, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν πτόησε τουρίστα στο Φαληράκι της Ρόδου. Φορώντας φύλλα στο κεφάλι του και μετατρέποντας ένα σεντόνι σε ένδυμα σκέφτηκε να βγει να διασκεδάσει με την ελπίδα το... αρχαιοελληνικό του λουκ να αποδώσει καρπούς. Οπως στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και την Κρήτη, έτσι και στη συγκεκριμένη περιοχή του νησιού του Αιγαίου το οπτικό υλικό δεν διαφέρει και πολύ από τα προηγούμενα.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την Αγία Νάπα της Κύπρου, που πλέον αποτελεί ένα από τα πιο «in» μέρη της Μεσογείου για διασκέδαση χωρίς όρια. Το μυστικό της... ακολασίας κρύβεται και πάλι στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ υπό τους ήχους δυνατής μουσικής που παίζει ασταμάτητα.

Πηγή: Έθνος

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/8/16 11:01

    STO FALIRAKI POY TA IDATE AYTA EXOYN NA GINOYN XRONIA BLIMATA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/8/16 11:44

      Συμφωνώ!
      Αλλά και πάλι το ότι κάποιος ντύθηκε με "αρχαιοελληνικό λουκ" για να διασκεδάσει κόσμο.... δεν είναι πάντα και η "σκηνή ακολασίας" που λεει το άρθρο

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *