ροή ειδήσεων

Ρόδος: Επεισόδιο με καταστηματάρχη που χρησιμοποιούσε παράνομο μηχάνημα POS


Μηχάνημα πιστωτικών καρτών (POS) που ήταν συνδεδεμένο απευθείας με τράπεζα του εξωτερικού, μεταφέροντας τα ποσά που εισπράττονταν σε λογαριασμό του ιδιοκτήτη, εντόπισαν και κατέσχεσαν προχθές το βράδυ στη Ρόδο, στελέχη του κλιμακίου ελεγκτών του Υπουργείου των Οικονομικών, τα οποία συνοδεύονταν από αστυνομικούς.

Το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό, αφού τα παράνομα αυτά μηχανήματα που λειτουργούν στη αγορά του νησιού μας, εντοπίζονται το ένα μετά το άλλο, από τα κλιμάκια των ελεγκτών.


Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, υπήρξε και έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τους εφοριακούς, το οποίο δεν κλιμακώθηκε έπειτα από παρέμβαση των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι έχει εντοπιστεί σε όλη τη χώρα εδώ και πολλές μέρες κύκλωμα παράνομης διακίνησης και χρήσης μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω καρτών (POS), με σκοπό την παράκαμψη των capital controls και τη φοροδιαφυγή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών έχουν κατασχεθεί δεκάδες τερματικά ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία διακινούνταν από επιχειρησιακό κέντρο στη Βουλγαρία, που είχε έδρα στο Λουξεμβούργο, ενώ η εκκαθάριση των τραπεζικών συναλλαγών γίνονταν στη Μάλτα.

Όπως ανακοίνωσαν από κοινού, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής και ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Μανόλης Πλουμής, συνελήφθησαν 23 άτομα, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε πελατολόγιο πώλησης 1.195 τέτοιων μηχανημάτων σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και σε 73 επιχειρήσεις του εξωτερικού. Το πελατολόγιο βρίσκεται στα χέρια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η οποία τώρα θα διενεργήσει ελέγχους σε κάθε μία από αυτές, για να διαπιστώσει αν συντρέχουν, όπως φαίνεται, και λόγοι φοροδιαφυγής.

Η εταιρία που διακινούσε, μέσω Βουλγαρίας, τα αυτόματα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, φέρει την επωνυμία My POS. Όπως διευκρινίστηκε στην συνέντευξη Τύπου, οι επιχειρηματίες που τα είχαν προμηθευτεί, κυρίως από τον χώρο του τουρισμού, είχαν τη δυνατότητα, μέσω αυτών, να παρακάμπτουν τα capital controls. Μέσω της κάρτας που προμηθεύονταν μαζί με τα μηχανήματα, μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις μετρητών έως 15.000 ευρώ το μήνα και να αποστέλλουν σε Τράπεζες του εξωτερικού επίσης έως 100.000 ευρώ το μήνα. Επίσης, καθώς τα μηχανήματα αυτά δεν είναι συνδεδεμένα με Τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα, οι κάτοχοί τους έχουν τη δυνατότητα φοροδιαφυγής, καθώς καθίσταται αδύνατος ο έλεγχος μέσω διασταυρώσεων τραπεζικών λογαριασμών από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
zougla.gr
Πηγή: rodiaki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/8/16 10:31

    πειτε πια μαγαζια ειναι να μην πατησουμε ποτεεεεε.πρεπει να τα κλεινουνε αμεσως με τους κλεφτες πια.αι στοοοοο μην το πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/8/16 11:06

    OTAN TA POYLOYSAN STOYS KATASTIMATARXES DEN TOYS EPIANAN AYTOYS POY TA POULOUSAN FOS FANARI HTAN STO KSAFNIKO NA TA POYLANE TOR TI FTENE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/8/16 13:02

    Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα βγάλει η έρευνα για αυτή την υπόθεση και ποιός ειναι νόμιμος και ποιός όχι. Είναι σωστό που γίνονται έλεγχοι και βέβαια οταν γίνονται κατα πάσα κατέυθυνση. Είναι όμως φρόνιμο να δούμε άν αυτοι που χρισιμοποιύσαν και συνεχίζουν να το λειτουργούν άν αποδίδουν ή όχι στο ελληνικό κράτος το φόρο. Γιατί εάν τον αποδίδουν σωστά, είναι και το εισπραγμένο φπα του κράτους παράνομο? δηλαδή όταν έχεις παράνομο καζίνο άς πούμε, το κράτος ειπσράτει φόρο απο αυτό ? και εάν ναι ποιός ευθύνεται γι αυτή την παρανομία της είσπραξής του?
    Εάν συνεχίζουμε να το συζήτάμε μάλλον θα γίνουμε για άλλη μια φορά ρεζίλι ως κράτος. Και αυτό είναι που μετράει στο τέλος. Λίγο υπομονή και θα φανεί ποιο δίκαιο υπερισχύει σε περίδο capital controls και έαν τιμάμε τις υπογραφές μας σαν κράτος.
    ΥΓ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΧΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/8/16 14:14

    και τους κλεφτες πολιτικους ρε ποιος τους ελεγχει μαλακα ε μαλακα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/8/16 17:48

      ποιος ελεγχει τους πολιτικους?εσυ και εγω και ο καθενας που τους ψηφηζουμε.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *