ροή ειδήσεων

Ηοppa: Αθήνα και Ρόδος στους πιο οικονομικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς


Ρόδος και Αθήνα παρουσιάζονται ως 2 από τις φθηνότερες επιλογές διακοπών στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι για ξένους τουρίστες, αφού, στην κατάταξη που διαμόρφωσε η ταξιδιωτική πλατφόρμα hoppa με τους ακριβότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, οι 2 ελληνικοί εμφανίζονται πολύ χαμηλά.

Συγκεκριμένα, διερευνώντας το πραγματικό κόστος διακοπών στην Ευρώπη, στην κατάταξη των 48, η Αθήνα βρίσκεται στην περίπου στη μέση, στη θέση 25, με κόστος διακοπών τις 161 λίρες, ενώ η Ρόδος εμφανίζεται ως ακόμη πιο οικονομική επιλογή διακοπών, στην 40η θέση, με κόστος μόλις στα 120,6 λίρες.

Η κατάταξη, η οποία ξεκινά από τον ακριβότερο προορισμό (Κοπεγχάγη, 302,9 λίρες) και φτάνει στον οικονομικότερο (Sunny Beach, Βουλγαρία, 58,22 λίρες) διαμορφώθηκε βάσει του κόστους αγορών που αφορούν τις διακοπές, όπως τη διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, τα μπουκάλια κρασί, το κουτί μπύρας, τα εισιτήρια σινεμά, το κόστος του ταξί κτλ.



Η επιμέρους κατάταξη που αφορά το μέσο κόστος διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με τη γενική, με την Κοπεγχάγη να είναι η ακριβότερη επιλογή (192,37 λίρες ανά διανυκτέρευση), και τη Sunny Beach να είναι η φθηνότερη (30 λίρες η διανυκτέρευση). Ακολουθεί η Τουρκία με κόστος στιες 34,3 λίρες.



Ως προς το κόστος των ποτών και του φαγητού, η φθηνότερη επιλογή για ένα κουτί μπύρας, ένα μπουκάλι κρασί, ένα κοκτέιλ, ένα γεύμα για 2 και μια κούρσα ταξί, είναι η Sunny Beach της Βουλγαρίας (συνολικό κόστος 20,89 λίρες). Η ακριβότερη επιλογή είναι το Akureyri της Ισλανδίας (102,63 λίρες).





Τα κοκτέιλ είναι πιο ακριβά στο Reykjavik και το Akureyri της Ισλανδίας καθώς και στην Στοκχόλμη (11 λίρες το κοκτέιλ).



TornosNews.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *