ροή ειδήσεων

Tο Pokemon Go φέρνει παραβατική συμπεριφορά


Ληστείες, κλοπές, επιθέσεις και παραβάσεις κατά την ώρα της οδήγησης
είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς που έχουν καταγράψει οι αστυνομικές αρχές στη Βρετανία, εξαιτίας της φρενίτιδας που έχει προκαλέσει το παιχνίδι Pokemon Go.

Μόνο τον μήνα Ιούλιο, στην Αγγλία και την Ουαλία, τα περιστατικά κλοπών, τροχαίων παραβάσεων, επιθέσεων κ.λπ. έφτασαν τα 290, αναγκάζοντας την εταιρεία Niantic, που έχει αναπτύξει το παιχνίδι, να προτρέψει με ανακοίνωσή της τους παίκτες να «συμμορφώνονται με τους τοπικούς νόμους» ενώ παίζουν το Pokemon Go.
«Περίεργες καταγγελίες»

Οι αστυνομικοί αποκαλύπτουν ότι έχουν δεχθεί αρκετές «περίεργες», όπως τις χαρακτήρισαν καταγγελίες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις παίκτες έπεσαν θύματα εγκλημάτων (υπέστησαν επιθέσεις και ληστείες), ενώ άλλοι κατηγορήθηκαν για διάπραξη αδικημάτων ή εκδήλωσαν αντικοινωνική συμπεριφορά.

Στο Σάρεϊ, η αστυνομία έλαβε κλήσεις για να παρέμβει όταν τουλάχιστον 30 άτομα που έπαιζαν το παιχνίδι κατέληξαν να πιαστούν στα χέρια και να ξεσπάσει καβγάς.

Στη βόρεια Ουαλία οι αρχές ανακάλυψαν έναν άντρα ο οποίος καλούσε παιδάκια στην πίσω αυλή του, με το πρόσχημα ότι εκεί «υπήρχαν πολλά Pokemon».

Στο Τσέσιρ εκφράστηκαν ανησυχίες διότι παιδιά περπατούσαν πάνω στους τάφους ενός νεκροταφείου αναζητώντας τα τερατάκια του Pokemon Go.

Επίσης, έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά παιδιών που πέρασαν πάνω από τις γραμμές του τρένου ενώ έπαιζαν το Pokemon Go, ενώ δεκάδες είναι οι αναφορές για οδηγούς οι οποίοι ασχολούνταν με το κυνήγι το μικρών τεράτων την ώρα που βρίσκονταν πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους.

Εμείς τι να πούμε; Ψυχραιμία παιδιά, η ζωή είναι αλλού...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *