ροή ειδήσεων

Κοινωφελής εργασία: 23.000 προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ σε 274 δήμους


Ενόψει της έναρξης της δεύτερης φάσης υλοποίησης της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους 274 δήμους της χώρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρό της Γ. Πατούλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κ. Αντωνοπούλου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος και συζήτησαν για τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στην έναρξη του προγράμματος.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός, στόχος είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα από πλευράς των δήμων, προκειμένου έως τα τέλη Οκτωβρίου να εκδοθεί η πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, ώστε να τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των θέσεων, οκτάμηνης εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ο ίδιος με την προηγούμενη χρονιά.

«Το ενδιαφέρον των ανέργων για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς στην πρώτη φάση του προγράμματος στους 17 δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας, για μία θέση εργασίας υποβλήθηκαν 14 αιτήσεις, όταν η αναλογία στα προηγούμενα προγράμματα ήταν 5 προς 1, παρότι τα ποσοστά ανεργίας ήταν υψηλότερα.

Η νέα γενιά κοινωφελούς εργασίας έχει ως κεντρικό στόχο την επανένταξη των μακροχρόνια ανέργων στον χώρο της εργασίας. Σε αυτήν την προσπάθεια, η ΚΕΔΕ στάθηκε αρωγός και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την εποικοδομητική συνεργασία που έχουμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα», δήλωσε η κ. Αντωνοπόλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε: «Με την κ. Αντωνοπούλου συζητήσαμε για όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στην έναρξη της Β’ φάσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για ανέργους, το οποίο απευθύνεται σε 274 δήμους μας.

Βασική μας προτεραιότητα είναι να προχωρήσουμε με γρήγορα βήματα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα ανταποδοτικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους.

Κρίνουμε θετικά ότι ικανοποιήθηκε μία πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ, τα νέα προγράμματα να είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας- από 5 στους 8 μήνες- και ότι δεν μειώνεται ο αριθμός των ωφελούμενων σε σχέση με πέρυσι.

Η ανεργία παραμένει η μεγαλύτερη «πληγή» στη χώρα μας. Εμείς, ως τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άοκνα για την ανακούφιση όλο και περισσότερων πολιτών που πλήττονται από την κρίση».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *