ροή ειδήσεων

Καρέ-καρέ το "θρίλερ" της δημοπρασίας για τις 4 τηλεοπτικές άδειες


Πώς εξελίχθηκε η διαδικασία για τις άδειες


Μια σκληρή μάχη μεταξύ των οκτώ υποψηφίων για τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες διεξήχθη στο εσωτερικό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, με όλα τα επιχειρηματικά σχήματα να προσπαθούν να επικρατήσουν.

Πρώτος εξασφάλισε τηλεοπτική άδεια ο ΣΚΑΪ, μετά από 10 ώρες και 56 «χτυπήματα», με το ποσό των 43,6 εκατ. ευρώ και βασικό αντίπαλο τον Βλ. Καλογρίτσα, που πόνταρε το ποσό των 40 εκατ. Το πρώτο «χτύπημα» του προσωρινού υπερθεματιστή της πρώτης άδειας ανερχόταν σε 31.000.000 ευρώ. Τρίτη υψηλότερη προσφορά στον πρώτο γύρο ήταν του εκπροσώπου του ALPHA (30,5 εκατ. ευρώ) και ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με 20,5 εκατ. ευρώ και ο Ιβάν Σαββίδης με 20 εκατ. ευρώ. Τα τρία χαμηλότερα αντίτιμα ήταν από την κυπριακή εταιρεία ITV CP (15,5 εκατ. ευρώ), τον ΑΝΤ1 (13,5 εκατ. ευρώ) και το STAR (8 εκατ. ευρώ).

Σε ό,τι αφορά το «πόκερ» για τη δεύτερη άδεια, που έληξε με νικητή τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, ο τελευταίος έφτασε τα 52,6 εκατ. ευρώ, ποσό που του εξασφάλισε και την τελική επικράτηση. Νωρίτερα είχε «χτυπήσει» με 42.200.000 ευρώ. Εντυπωσιακή σ’ εκείνο το σημείο ήταν η άνοδος των προσφορών του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος έκανε 78 «χτυπήματα» και ανέβηκε στα 46,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο ALPHA με 77 «χτυπήματα» πήγε στα 41,5 εκατ. ευρώ.

Στη μάχη για την τρίτη άδεια τα πονταρίσματα αυξήθηκαν κατά πολύ. Πιο δυνατή η προσφορά του Θοδωρή Κυριακού και του ΑΝΤ1, που λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης πρόσφερε 75,9 εκατ. ευρώ και έτσι κατοχύρωσε την άδεια. Πιο πριν, είχε φτάσει μέχρι και τα 56.200.000 ευρώ. Δεύτερος ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έφτασε τα 63,8 εκατ. ευρώ. Τρίτος ήταν ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος ανέβηκε στα 52 εκατ. ευρώ, ενώ ο ALPHA διά του Δημήτρη Φουρλεμάδη πήγε στα 46 εκατ. ευρώ. Οσο για το STAR, ανέβασε μόλις κατά 2 εκατ. ευρώ (10 εκατ.) την προσφορά του, ενώ αμετακίνητος στα 18 εκατ. ευρώ έμεινε ο Πάνος Κυριακόπουλος για την εταιρεία κυπριακών συμφερόντων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, με μόνο μία άδεια να απομένει, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην τη χάσει. Ανέβασε έτσι αρχικά την προσφορά του στα 61,5 εκατομμύρια ευρώ με 117 «χτυπήματα» και ακολούθως στα 73,9 εκατ. και κέρδισε εμφατικά την άδεια. Αντίθετα, ο ALPHA, που ανέβηκε στα 61 εκατ. ευρώ και ο Ιβάν Σαββίδης που έφτασε στα 61,5 εκατ. ευρώ, δεν μπόρεσαν να κοντράρουν την προσφορά της εταιρείας ALTER EGO, αλλά διασφάλισαν μόνο ότι πλέον θα είναι οι δύο πρώτοι επιλαχόντες. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας οι τέσσερις προσωρινοί υπερθεματιστές θα υποβάλουν τα «πόθεν έσχες» τους για να ελεγχθούν, ενώ θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του τιμήματος εντός 15 ημερών, τη δεύτερη μέχρι το τέλος του 2016 και μέχρι το τέλος του 2017 την τρίτη δόση.

*δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *