ροή ειδήσεων

Μαρινόπουλος: Συναινούν οι περισσότεροι προμηθευτές σε «κούρεμα» απαιτήσεων κατά 50%


Αναβολή λίγων ημερών αναμένεται -εκτός συγκλονιστικού απροοπτικού- να ζητήσουν σήμερα τα εμπλεκόμενα μέρη στην υπόθεση Μαρινόπουλου για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Η κίνηση αυτή κρίνεται αναγκαία καθώς χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προεργασία για την τελική πρόταση που θα κατατεθεί στο δικαστήριο και η οποία, συμφωνα με πληροφορίες, θα ζητάει την ένταξη της πολύπαθους εταιρείας, στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού κώδικα, αντί του 99 όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί.


Το εγχείρημα, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης είναι πολύπλοκο, αφού δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελλάδα και επαναλαμβάνουν την αισιοδοξία τους για την κατάληξη της υπόθεσης, με δεδομένο ότι αρκετοί προμηθευτές εμφανίζονται πρόθυμοι να συναινέσουν σε «κούρεμα» των απαιτήσεών τους κατά 50%. Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι έχει εξασφαλισθεί ήδη η σύμφωνη γνώμη ενός μεγάλου ποσοστού προμηθευτών, ικανού να γεννά αισιοδοξία, καθώς οι περισσότεροι αναγνωρίζουν πως το «κούρεμα» αποτελεί μονόδρομο για να αποφευχθούν τα χειρότερα τόσο για τους ίδιους όσο και για το σύνολο της αγοράς. Ένας από αυτούς είναι και η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, η οποία, όπως ανέφεραν πρόσφατα υψηλόβαθμα στελέχη της, είναι έτοιμη να συνεισφέρει στον ανεφοδιασμό του Μαρινόπουλου, ενώ παράλληλα «έχει προγραμματίσει ήδη τρόπους που θα διαχειριστεί τη ζημιά από το κούρεμα». Ανάλογη στάση προσανατολίζονται να κρατήσουν κορυφαία πολυεθνική βιομηχανία ποτών και μεγάλη γαλακτοβιομηχανία, καθώς είναι πρόθυμες να χάσουν χρήματα, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση μιας τόσο μεγάλης αλυσίδας και μαζί η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς θεωρούν σίγουρο ότι όλοι αργά ή γρήγορα θα συναινέσουν στο «κούρεμα», καθώς δεν θα έχουν άλλη επιλογή.


Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν προμηθευτές, μεγαλύτεροι και μικρότεροι, οι οποίοι είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό, αφού σε κάποιους θα προκαλέσει ισχυρούς τριγμούς. Υπενθυμίζεται ότι για να εγκριθεί το σχέδιο εξυγίανσης του Μαρινόπουλου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον του 60% των πιστωτών της.


«Τριγωνικές συναλλαγές»

Στο μεταξύ, εντείνονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του ανεφοδιασμού των καταστημάτων του Μαρινόπουλου, η οποία θεωρείται «κλειδί» για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, προμηθευτές έλαβαν επιστολή, με την οποία τους ζητείται να τροφοδοτήσουν ξανά την αλυσίδα με προϊόντα, τιμολογώντας την παραγγελία στον όνομα του Σκλαβενίτη. Η παραγγελία, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, αφορά σε συγκεκριμένη ποσότητα εμπορευμάτων και για συγκεκριμένο αριθμό σημείων. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο επιστροφής στην κανονικότητα και μετά την ενεργοποίηση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 80 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκε να λάβει η αλυσίδα, μέχρι την επικύρωση της συμφωνίας διάσωσης, εξοφλήθηκαν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα στους περίπου 11.000 εργαζόμενους του Μαρινόπουλου σε Ελλάδα και Κύπρο.



Κέρδος online

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *