ροή ειδήσεων

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στη Λέρο για την 73η επέτειο της βυθίσεως του «Βασίλισσα Όλγα» [Εικόνες]


Η 73η επέτειος της βυθίσεως του αντιτορπιλλικού του Ελληνικού Στόλου «Βασίλισσα Όλγα» στον όρμο Λακκί της Λέρου, εορτάστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο νησί.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Βουλευτής Εμμανουήλ Κόνσολας, ο Δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, καθώς και ο επιζών από το πλήρωμα του θρυλικού αντιτορπιλλικού «Βασίλισσα Όλγα» Βασίλειος Μαγκασιάνος.



Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη Λέρο είχαν καταπλεύσει η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» και η κανονιοφόρος «Αρματωλός», από τα πληρώματα των οποίων συμμετείχαν ναυτικά αγήματα στην τελετή.



Το αντιτορπιλλικό «Βασ.Όλγα», με κυβερνήτη τον ηρωικό Πλωτάρχη Γεώργιο Μπλέσσα ΒΝ, βυθίστηκε στις 10:14 το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1943, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στον κόλπο Λακκί της Λέρου, μαζί με ένα Βρετανικό αντιτορπιλλικό στο πλαίσιο των επιχειρήσεων για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, μετά από σφοδρότατη γερμανική αεροπορική προσβολή. Το σκάφος δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα και βυθίστηκε ουσιαστικώς ακίνητο, αγκυροβολημένο, στη μέση σχεδόν του φυσικού λιμανιού του νησιού, παρασύροντας στον υγρό του τάφο 65 μέλη του πληρώματός του, μεταξύ των οποίων και τον Ήρωα Κυβερνήτη του.



Λ.Σ.Μ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *