ροή ειδήσεων

Η οργισμένη επιστολή Στρατηγού των ΟΥΚ για τις εμφανίσεις του Πάνου Καμμένου


«Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή;»


Η τελευταία εμφάνιση του Πάνου Καμμένου με στρατιωτική στολή που έφερε τα διακριτικά της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για πρώην ανώτατο αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων που έστειλε ανοιχτή επιστολή στον ΥΕΘΑ.

Η τελευταία του εμφάνιση με στρατιωτική στολή που έφερε διακριτικά της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών, της πιο επίλεκτης ομάδας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, γεγονός που έφερε ακόμη μια οργισμένη αντίδραση, και αυτή από τον Αντιστράτηγο ε.α. Ιωάννη Δρακωνάκη που με ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύσει στη σελίδα του στο facebook, επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο και τον ρωτά με ποιο ηθικό δικαίωμα φορά τη στολή του Υποβρύχιου Καταστροφέα.
Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή του Aντιστράτηγου:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Εθνικής Άμυνας

Ονομάζομαι Ιωάννης Δρακωνάκης και είμαι Αντιστράτηγος ε.α, επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας. Αποστρατεύτηκα το Μάρτιο 2013, που ήταν και η τελευταία φορά, που φόρεσα την τιμημένη στολή του Έλληνα Αξιωματικού και τον πράσινο μπερέ του Έλληνα Καταδρομέα.

Αυτήν τη στολή, θεωρώ ότι την τίμησα, όπως μαρτυρούν προιϊστάμενοι, ομοιόβαθμοι, υφιστάμενοι αλλά και κληρωτοί οπλίτες, που κατά καιρούς είχα υπο τις διαταγές μου, καθώς και οι αξιολογήσεις των προϊσταμένων μου.

Με λύπη μου διαπιστώνω, ότι το διάστημα της θητείας σας ως ΥΕΘΑ, φοράτε αρκετά συχνά στολή, με διακριτικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων και προσφάτως εμφανιστήκατε με διακριτικό ΟΥΚ (Υποβρύχιου καταστροφέα), στο στήθος. Aυτήν τη στολή θα υπερασπιστώ, αντλώντας το ηθικό δικαίωμα, από τα σαράντα σχεδόν χρόνια που τη φόρεσα.

Δεν θα μείνω στο νομικό μέρος, που αφορά την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά θα αναφερθώ στην ηθική πλευρά του θέματος θεωρώντας, ότι αυτό είναι και το σημαντικότερο

Αξιότιμε κ. Υπουργέ με ποιό ηθικό δικαίωμα φοράτε στολή?

Θεωρείτε, ότι οι υφιστάμενοι σας θα σας θεωρήσουν "δικό" τους, επειδή φορέσατε στολή? Θα σας πρότεινα να ρωτήσετε στελέχη όλων των βαθμών και όλων των κλάδων, όχι αυτούς που έχετε δίπλα σας στα Επιτελεία, αλλά αυτούς που περιπολούν στον Εβρο και τα νησιά, ή βρέχονται απο τα νερά του Αιγαίου πλέοντας στην επιφάνεια ή κάτω απο αυτήν, ή αγρυπνούν στις βραχονησίδες ή κάθονται στο πιλοτήριο του F-16 περιμένοντας την εντολή για αναχαίτιση.

Αλήθεια κ. Υπουργέ, πως νιώθετε όταν φοράτε τη στολή? Αισθάνεστε τα G στο σώμα σας που νιώθουν οι ήρωες πιλότοι μας? Αισθάνεστε την πίεση του νερού και το άγχος της μοναξιάς του βατραχανθρώπου, που κολυμπά εν καταδύσει με μόνο σύντροφο την πυξίδα και το φόρτο του? Νιώθετε αυτό που νιώθει ο αλεξιπτωτιστής, όταν περιμένει να ανάψει το πράσινο για να πηδήξει στο κενό απο το αεροπλάνο, βλέποντας απο κάτω του μόνο μαύρο σκοτάδι?

Νιώθετε όπως ο πεζοναύτης, που κατεβαίνει από το αρματαγωγό στην αποβατική άκατο μεταμεσονύχτιες ώρες στη μέση του πουθενά? Αισθάνεστε όπως ο πυροτεχνουργός, όταν πλησιάζει να εξουδετερώσει την βόμβα?

Κύριε Υπουργέ,

Μπορείτε εύκολα με την ιδιότητα σας να ζητήσετε ενημέρωση για όλες τις εκπαιδεύσεις αλλά και όλες τις δράσεις και έργα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα διαπιστώσετε πως, όλοι αυτοί που κόσμησαν τους ώμους και το στήθος τους με διακριτικά, έχουν θυσιάσει πολλά, που εσείς δεν τα έχετε δεί ούτε στον ύπνο σας.

Αν μετά απο αυτήν την ενημέρωση που θα σας γίνει, θεωρήσετε ότι έχετε το ηθικό δικαίωμα να φέρετε την στολή και τα διακριτικά, συνεχίστε να την φοράτε. Απλά να γνωρίζετε, ότι μόνο κακό κάνετε μ' αυτή σας την πράξη .

Με βαθυτάτη εκτίμηση και σεβασμό πρός το θεσμό του Υπουργού

Ιωάννης Γ. Δρακωνάκης

Αντιστράτηγος ε.α

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/9/16 03:38

    Ολα καλα μεχρι εδω ,αλλα δεν μπορω να μην παρατηρησω οτι οσο εισαστε εν ενεργεια,η γλωσσα σας βγαζει μαλλια απο το γλυψιμο ή στην καλυτερη περιπτωση κανετε τις παπιες,και μολις αποστρατευτειτε μου παριστανετε τους επαναστατες και τους Ελληνες πατριωτες.Στον πολεμο φαινεται ο στρατιωτης οχι στις επιστολες και στις αδερφιστικες διαμαρτυριες του facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/9/16 06:57

    ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΑΝΤΡΙΛΙΚΙ ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΥΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΛΥΦΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΕΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΧΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΑΦΟ! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΠΡΟΙ Ε ΚΟΠΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *