ροή ειδήσεων

Πρωτοφανείς καταστροφές σε όλη την χώρα - Βάρκες και αυτοκίνητα έγιναν... ένα (εικόνες)

Μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας δεκάδες κάτοικοι της Πελοποννήσου και της Θεσσαλονίκης μετρούν τις πληγές τους. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της καταστροφής και της τραγωδίας αφού είχαμε νεκρούς αρκεί να δείτε τις εικόνες από τα πλήγματα που προκλήθηκαν από τον καιρό στην μισή Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες που έρχονται από τη Στούπα της Μεσσηνίας καταδεικνύουν τις ανυπολόγιστες καταστροφές. Η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ισόγεια και υπόγεια διαμερίσματα, δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και πολλά αυτοκίνητα να καταλήξουν στη... θάλασσα.

Δείτε τις φωτογραφίες:











Στην Ηγουμενίτσα άνθρωποι κινδύνευσαν χθες όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μιας οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.







Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται από το βράδυ της Δευτέρας στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας.



Τις ίδιες εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μετά τη θεομηνία.

Στην περιοχή η δυνατή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους και να περάσουν μέσα από την πόλη παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά γκρεμίστηκε και ένας μαντρότοιχος που έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία ε ενώ λόγω των δυνατών ανέμων οι πυροσβέστες επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για κοπές δένδρων, κυρίως στην περιοχή του Κατακόλου.





Για «βιβλική καταστροφή» στον Δήμο Θερμαϊκού κάνει λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης, καθώς από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα.

«Είναι άσχημη και προβληματική η εικόνα στον Δήμο μας. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Τα συνεργεία του Δήμου, από χθες που ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους για να πάνε οι κάτοικοι σήμερα στις δουλειές τους» δήλωσε ο κ.Μαυρομάτης.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ και να βγουν τα λύματα στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Όπως είπε ο κ.Μαυρομάτης, τις επόμενες ώρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να κηρυχτεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι τώρα 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω υπερχείλισης χειμάρρoυ στην Αγία Τριάδα έχουν απεγκλωβιστεί 24 άτομα από Ι.Χ. αυτοκίνητα.



Πυροσβεστικό Σώμα @pyrosvestiki
Μέχρι στιγμής, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, η Υπηρεσία μας έχει δεχθεί 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
9:31 π.μ. - 7 Σεπ 2016



Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και διήρκησε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ - Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία περνούσαν την «λίμνη» τα αυτοκίνητα. Χωρίς τηλέφωνα, έμειναν για περισσότερες από 4 ώρες το κέντρο και οι ανατολικές περιοχές του Βόλου.

Από τις 6 το απόγευμα, χωρίς ηλεκτροδότηση ήταν οι περιοχές Άναυρος, Νέα Δημητριάδα, Αστέρια, Αγριά και Λεχώνια, όπως και χωριά του Νοτίου Πηλίου. Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιταθεί το μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου.

Σπάνιο αλλά όχι ασυνήθιστο το εντυπωσιακό φαινόμενο που είχαν την ευκαιρία να δουν το πρωί της Τρίτης οι κάτοικοι και οι τουρίστες στο Λαγανά της Ζακύνθου.

Πρόκειται για ένα ανεμοστρόβιλο που «σάρωσε» την περιοχή πάνω από τη θάλασσα και το οποίο όχι απλά και μόνο θαύμασαν, αλλά φρόντισαν και να το απαθανατίσουν.

Η ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου πλήττεται πιο συχνά από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας από ανεμοστρόβιλους, με αποτέλεσμα οι ειδικοί να κάνουν λόγο για ελληνικό «Τρίγωνο των Βερμούδων».





Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, περιμένουμε σήμερα, Τετάρτη, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά -εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι, κυρίως στα νότια. Άνεμοι ανατολικών και νότιων διευθύνσεων μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, που στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα και το βράδυ.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στο Θερμαϊκό, βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *