ροή ειδήσεων

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΘΕΑΤΗΣ… ΣΩΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ… ΣΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ..


Εννοείται ότι η Ελλάδα πάει κατά διαόλου και το σύστημα υγείας έχει πεθάνει εδώ και χρόνια
χωρίς προσπάθεια ανάταξης-αναζωογόνησης. Είναι τρελό να μαθαίνεις ότι ολόκληρο το νησί της Ρόδου με τόσο πληθυσμό και χιλιάδες τουρίστες έχει 4 ασθενοφόρα το καλοκαίρι και 3 το χειμώνα τα οποία πέρα από τα επείγοντα περιστατικά (που διαχωρίζονται στα πραγματικά επείγοντα & στα περιστατικά που απλά κάνεις το ταξιτζή) εξυπηρετούν ¨ανυπόμονα¨ εξιτήρια ,επανεξετάσεις ορθοπεδικών ,τακτικά περιστατικά και χρόνια περιστατικά(περιπτώσεις αιμοκάθαρσης).
Χωρίς αμφιβολία και στην υπόλοιπη Ελλάδα η κατάσταση είναι ίδια είτε χειρότερη. Όμως ας αναλογιστούμε το μερίδιο ευθύνης μας-όχι όσον αφορά την ψήφο μας-αλλά κάτι πιο ουσιαστικό την ΠΡΟΛΗΨΗ!!
Υπάρχουν περισσότερο εξειδικευμένα άτομα να μιλήσουν για τη ζώνη ασφαλείας, το κράνος, την διακοπή καπνίσματος, τη σωστή διατροφή, την άθληση, τον τακτικό ιατρικό έλεγχο κ.τ.λ.

Εγώ θα αναφερθώ στην παροχή πρώτων βοηθειών. Όταν ένας άνθρωπος βρεθεί σε ανακοπή αρκούν 3-6 λεπτά για μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες. Πόσοι διασώστες πρέπει να προσληφθούν για να προλάβει το ασθενοφόρο την εγκατάσταση αυτών των μόνιμων εγκεφαλικών βλαβών;

Για να υπολογίσουμε το χρόνο χρησιμοποιώντας το ιδανικό σενάριο:


1. Ο συγγενής μας καταρρέει μπροστά στα μάτια μας.
Ωστόσο υπάρχει πάντα περίπτωση να είμαστε στο διπλανό δωμάτιο, να μην ακούσουμε τίποτα και κάποια στιγμή να πάμε στο δωμάτιο απλά για να ρωτήσουμε κάτι και να τον δούμε στο έδαφος.


2. Δεν πανικοβαλλόμαστε, καταλαβαίνουμε ότι δεν αναπνέει, τηλεφωνούμε αμέσως στο ΕΚΑΒ
Ωστόσο συνήθως σκύβουμε από πάνω του μέσα στον πανικό «Μπαμπά, είσαι καλά; Με ακούς, μη με αφήνεις, βοήθεια Παναγία μου!!» πολύτιμος χρόνος χάνεται…Δεν ξέρουμε να ελέγξουμε αν αναπνέει ή όχι…χάνουμε ακόμα περισσότερο χρόνο.
Πανικοβλημένοι ψάχνουμε το κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, δεν θυμόμαστε τον αριθμό 166. Μετά από λίγα λεπτά με τη δύναμη που μας απομένει καλούμε το ΕΚΑΒ. Ο τηλεφωνητής ζητάει στοιχεία εμείς χρησιμοποιούμε ακατανόητες λέξεις, μπερδεύουμε τα λόγια μας. Τελικά συνεννοούμαστε. από εκεί και πέρα το σήμα διαβιβάζεται


3. Το ασθενοφόρο ξεκινάει αμέσως, προσεγγίζει εύκολα και γρήγορα τον τόπο.
Το ασθενοφόρο είναι άμεσα διαθέσιμο(δεν ¨αναλώνεται¨ σε μία ηλίαση ή μία γαστρεντερίτιδα υγιέστατου κατά τα άλλα 25χρονού) ξεκινάει οδηγώντας στους δρόμους με σειρήνες (ηχητικό σήμα) και φάρους (οπτικό σήμα).
Υποθέτουμε επίσης ότι κατά την έξοδο από το νοσοκομείο οι ασθενείς συμπολίτες μας δεν κλείνουν τους δρόμους εντός του νοσοκομείου και ο δρόμος ως την οικία του ασθενή είναι άδειος είτε τουλάχιστον σε αυτόν κυκλοφορούν εκείνη την ώρα ευσυνείδητοι οδηγοί που δεν θα έχουν διπλοπαρκάρει , δεν θα κλείνουν την κυκλοφορία και θα κάνουν στην άκρη για το ασθενοφόρο!!!!)

4. Το ασθενοφόρο φτάνει στην οικία του ασθενή
Θεωρούμαι δεδομένο: ότι έχει λάβει τις σωστές οδηγίες(από το συγγενή) ώστε να πάει στην σωστή διεύθυνση και ότι δεν δυσκολεύεται να παρκάρει σε σωστό και ασφαλές σημείο.
Το πλήρωμα του ασθενοφόρου κατεβαίνει από το ασθενοφόρο, ανοίγει το πίσω μέρος παίρνει τον απαραίτητο εξοπλισμό και κατευθύνεται προς τον ασθενή χωρίς εμπόδια στο δρόμο του, και ένα ασανσέρ που λειτουργεί είτε σκάλες και μέσα στο σπίτι αργότερα όπου χωράει με τόσο βαρύ εξοπλισμό να περπατήσει και να πλησιάσει τον ασθενή!!
Πόσος χρόνος θα χρειαστεί ιδανικά για όλο αυτό; Για υπολογίστε την απόσταση από το σπίτι σας με όλους τους παραπάνω αστάθμητους παράγοντες τώρα που είστε έξω από το πρόβλημα!!!
Και μην ξεχνάτε το βασικότερο. Όσο περιμένετε το θαύμα της Παναγίας και το ασθενοφόρο να πετάξει προς τα εσάς, κάθεστε δίπλα στον συγγενή σας, χωρίς να ξέρετε να προσφέρετε τίποτα, απλά κοιτάτε.
Πλοηγηθείτε στο διαδίκτυο, σε αξιόπιστες, εξειδικευμένες σελίδες, ακολουθήστε δωρεάν είτε επί πληρωμή σεμινάρια, ψάξτε το :

Εκπαιδευτείτε-Παιδευτείτε
Δεν με νοιάζει αν θα το πεις Κ.Α.Α , ΚΑΡΠΑ, ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΜΑΛΑΞΕΙΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΕΙΣ, ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ
Θέλω απλά να το κάνεις.
Κάλεσε το 166 και πέσε πάνω από το
συγγενή σου, τον περαστικό ,τον
οποιοδήποτε και βοήθησε τον να δώσειτην μάχη του. Διατήρησε την αιμάτωση του εγκεφάλου του μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο.
Μείωσε τις πιθανότητες θνησιμότητας.
Είναι στο χέρι σου, μπορείς !!!!!!


Αγγελική Γκινάκη
Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *