ροή ειδήσεων

Ρόδος: Διώχνουν τα κρουαζιερόπλοια λόγω... ωραρίου!


Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας έχει ενημερώσει τους πράκτορες ότι λειτουργεί από τις 6:30 το πρωί, έως τις 6:30 το απόγευμα

Την ώρα που υποτίθεται ότι όλοι εκφράζουν την ανάγκη να δοθούν κίνητρα και να προσελκυστούν περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο νησί της Ρόδου, το κράτος... περί άλλων τυρβάζει!

Όχι μόνο δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση αλλά με τις ενέργειές του συμβάλλει στο ακριβώς αντίθετο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με την πλοηγική υπηρεσία η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και η οποία από πέρσι έχει καταστήσει σαφές προς τους πράκτορες ότι λειτουργεί από τις 6.30 π.μ. το πρωί έως τις 6.30 το απόγευμα!

Αυτό σημαίνει ότι αν ένα κρουαζιερόπλοιο καταπλεύσει στη Ρόδο στις 5.00 π.μ. ή θέλει να αναχωρήσει μετά τις 6.30 το απόγευμα... δεν είναι δυνατόν διότι η πλοηγική υπηρεσία δεν λειτουργεί (πιλότος υπάρχει σ’ αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν υπάρχει το σκάφος της πλοηγικής υπηρεσίας για να το γυρίσει πίσω).

Το πρόβλημα αυτό έχουν επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό τόσο οι πράκτορες του νησιού που ασχολούνται με την εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων όσο και οι αρμόδιοι του λιμεναρχείου Ρόδου οι οποίοι κατανοούν ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ωράριο.

Δυστυχώς όμως οι αρμόδιοι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας είτε επειδή δεν θέλουν είτε επειδή δεν μπορούν δεν δίνουν λύσεις στο πρόβλημα με αποτέλεσμα ήδη μεγάλες εταιρείες στην ιδιοκτησία των οποίων ανήκουν τα κρουαζιερόπλοια να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και να έχουν κάνει παράπονα για τον παραλογισμό αυτό γεγονός που πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα στον θαλάσσιο τουρισμό του νησιού.

Ενα τέτοιο περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα με το κρουαζιερόπλοιο Carnival Vista, ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο το οποίο κάθε φορά που έρχεται στη Ρόδο φέρνει πάνω από 4.000 τουρίστες.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα αλλά η πλοηγική υπηρεσία έχοντας δεδομένο ότι η βάρδια λήγει στις 6.30 έκανε σαφές τόσο στον καπετάνιο του τόσο και στον τουριστικό πράκτορα ότι θα πρέπει να φύγει στις 6.30 διαφορετικά δεν θα υπήρχε σκάφος για να επιστρέψει πίσω ο πιλότος.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι ο απόπλους είναι καθορισμένος για τις 7μ.μ.», απάντησε ο καπετάνιος του Carnival Vista που αρνήθηκε να αποπλεύσει νωρίτερα με δεδομένο μάλιστα ότι τουλάχιστον 90 επιβάτες του κρουαζιεροπλοίου δεν είχαν επιστρέψει στο πλοίο.

Παρά τις διαπραγματεύσεις που υπήρξαν δεν κατέστη δυνατό να “πειστεί” η πλοηγική υπηρεσία να παραβιάσει για μισή-μία ώρα το ωράριο λειτουργίας της πράγμα που δυστυχώς έχει συμβεί και άλλες φορές στη διάρκεια της φετινής περιόδου σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

(Σημειωτέον ότι οι πιλότοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δουλέψουν και πέρα του ωραρίου 6.30 π.μ.-6.30 μ.μ. όμως δεν μπορούν να κινηθούν μόνοι τους, αφού σύμφωνα με τη διαδικασία πρέπει να πάνε στο πλοίο με την πλοηγίδα και να επιστρέψουν με αυτή).
Χθες το απόγευμα τελικά το Carnival Vista απέπλευσε στην προγραμματισμένη του ώρα στις 7μ.μ. με τις οδηγίες που έδωσε από τη στεριά ο πιλότος στον καπετάνιο και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα ρεζιλίκια.

Η κατάσταση πάντως αυτή έχει εξοργίσει πολλούς καπετάνιους κρουαζιεροπλοίων οι οποίοι και εγγράφως έχουν εκφράσει τα παράπονά τους αδυνατώντας να κατανοήσουν ότι υπάρχει ωράριο σε αυτές τις διαδικασίες.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί λένε οι τοπικοί παράγοντες αν πράγματι λειτουργούσε μία ακόμα βάρδια για την πλοηγίδα (3 άτομα) έτσι ώστε να μπορούσαν να εξυπηρετηθούν τα κρουαζιερόπλοια όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.

Αυτό σε ένα σοβαρό κράτος που υποτίθεται ότι φροντίζει και νοιάζεται για την ανάπτυξη του τουρισμού που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας θα έπρεπε να είχε λυθεί σε μερικά εικοσιτετράωρα. Δυστυχώς εμείς ούτε αυτό είμαστε ικανοί να λύσουμε.
protothema.gr
Πηγή: www.rodiaki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος17/9/16 13:42

    Καλά κάνουν!!!!!!
    Όταν δεν πληρώνονται καλά κάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *