ροή ειδήσεων

Καταγγέλλει το νέο μπαράζ εκβιασμών για διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Το νέο μπαράζ εκβιασμών για διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά της περιοχής, που αφορούν ακόμη και το κτίριό του, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με ένα νέο μπαράζ εκβιασμών για διακοπή του ρεύματος έρχονται αντιμέτωπα αυτές τις μέρες τα λαϊκά νοικοκυριά στην περιοχή, λίγο πριν λήξει το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα ρύθμισης προς τη ΔΕΗ.

Η ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις, που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιούλη, αποσκοπεί στην ενίσχυση με ρευστό των ταμείων της εταιρείας και διόλου δεν την ενδιαφέρει (τη ΔΕΗ), πόσο μάλλον την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ευθύνεται για τη φτώχεια που ζει ο ελληνικός λαός, αν περισσεύει έστω και ένα ευρώ για να ρυθμίσει τις οφειλές του προς τη ΔΕΗ.

Την ίδια στιγμή αναμορφώνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές με κατεύθυνση τη μείωση του λεγόμενου ενεργειακού κόστους.

Ήδη, από το Δεκέμβρη του 2015, η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε την παροχή εκπτώσεων ύψους έως και 15% στα βιομηχανικά τιμολόγια, ενώ είναι σε ισχύ και η "διακοψιμότητα", μέσω της οποίας παρέχονται πρόσθετες εκπτώσεις στην τιμή του ρεύματος για τους βιομηχάνους, ως "αντάλλαγμα" τάχα για τη διακοπή λειτουργίας εργοστασιακών μονάδων σε συγκεκριμένες περιόδους υψηλής ζήτησης ρεύματος...

Με προκλητικό τρόπο τις προηγούμενες μέρες, εκβιασμό για διακοπή του ρεύματος δέχτηκε και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, το οποίο από τα κουτσουρεμένα οικονομικά του κάθε μήνα καταβάλλει την αξία του ρεύματος.

Το Εργατικό Κέντρο δεν είναι ξενοδοχείο ούτε σούπερ μάρκετ.

Είναι η δευτεροβάθμια οργάνωση των εργαζομένων της περιοχής με έσοδα τις τακτικές -κουτσουρεμένες από τα μνημόνια και μετά- επιχορηγήσεις του ΟΑΕΔ και τις συνδρομές των μελών του.

Η κατάσταση αυτή ωστόσο βοηθά να κατανοήσουμε πώς εννοεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα στελέχη της την ανάπτυξη, την ανάκαμψη που θα παίξει πολύ αυτές τις μέρες ενόψει ΔΕΘ και όχι μόνο.

Κομμένα ρεύματα στα λαϊκά νοικοκυριά και “δωράκια” στους μονοπωλιακούς ομίλους για τους οποίους πασχίζει με κάθε τρόπο να αναπτυχθούν και να ανακάμψουν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και αυτή η πραγματικότητα τσακίζει εργαζόμενους, ανέργους, βιοπαλαιστές. Αυτή πρέπει να ανατραπεί.

Το Εργατικό Κέντρο δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Δεν θα επιτρέψει ούτε το κτίριό του να σβήσει ούτε κανενός εργατικού σπιτιού.

Καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους και τη νεολαία να πλαισιώσουν το κίνημα αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας, που η αντιλαϊκή αυτή πολιτική έχει εξαθλιώσει διεκδικώντας:

Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος. Οι ρυθμίσεις χρεών να γίνονται με τέτοιο τρόπο που να μπορεί η εργατική οικογένεια να ανταποκριθεί. Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Τη διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου, για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να αυξηθούν οι δόσεις και να κουρευτούν "φουσκωμένα" τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.

Να μην κόβεται το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά.

Να διαγραφεί το χρέος από τα τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων. Να μην επιτραπεί σε δικηγορικά γραφεία - εισπρακτικές εταιρείες να ενοχλούν τους οφειλέτες».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *