ροή ειδήσεων

Τα πέντε σημάδια ότι το τηλέφωνό σας παρακολουθείται


Ο Αμερικάνος συγγραφέας Ουίλιαμ Μπάροουζ είναι πει ότι «παρανοϊκός είναι αυτός που έχει ιδέα για το τι συμβαίνει».

Και, μετά και τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για τις μαζικές παρακολουθήσεις από την NSA και από άλλες μυστικές υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ίσως να μην είναι και τόσο… παρανοϊκό να σκεφθείτε ότι το τηλέφωνό σας ενδεχομένως μπορεί και να παρακολουθείται.

Όχι απαραίτητα επειδή κάνατε κάτι, αλλά στο πλαίσιο των προληπτικών παρακολουθήσεων που ενδέχεται να γίνονται από διάφορες μυστικές υπηρεσίες για καλό και για κακό.

Ορίστε, λοιπόν, επτά σημάδια που -ενδέχεται να- δείχνουν ότι το τηλέφωνό σας τελεί υπό την παρακολούθηση κάποιας «σκοτεινής» υπηρεσίας:

1. Συμπεριφέρεται… περίεργα: διαπιστώνετε ότι η οθόνη φωτίζεται ξαφνικά και χωρίς λόγο; Ανοίγει και κλείνει σε τυχαίες στιγμές; Κάνει περίεργους θορύβους; Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η συσκευή σας βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

2. Η μπαταρία αδειάζει γρήγορα και απότομα: ακόμα κι αν είναι σχετικά παλιά και πολυχρησιμοποιημένη, η μπαταρία του κινητού σας θα πρέπει να αποφορτίζεται με ομαλό τρόπο. Αν δείτε ότι ξαφνικά η μπαταρία «πεθαίνει» απότομα, ίσως συμβαίνει κάτι περίεργο.

3. Διαρκής θόρυβος: αν εκεί που μιλάτε αρχίσετε να ακούτε διάφορους ασυνήθιστους θορύβους στο παρασκήνιο και αν οι θόρυβοι αυτοί είναι διαρκείς, μπορείτε να υποψιαστείτε το χειρότερο.

4. Παράξενα μηνύματα: είναι γνωστό ότι πολλοί διαδικτυακοί απατεώνες χρησιμοποιούν τα SMS για να χακάρουν το τηλέφωνό σας, ωστόσο, αν αρχίσετε να δέχεστε μηνύματα με ασυνήθιστους χαρακτήρες και σύμβολα, δεν αποκλείεται να είστε θύματα παρακολούθησης.

5. Υψηλή κατανάλωση στα δεδομένα: γενικά ο καθένας από εμάς έχει εικόνα για την κατανάλωση των δεδομένων που του παρέχει το πρόγραμμα που του δίνει ο πάροχός του. Αν λοιπόν, ξαφνικά διαπιστώσετε την κατανάλωση data να αυξάνεται χωρίς να έχετε αλλάξει συνήθειες χρήσης, ενδέχεται το κινητό σας να έχει πέσει θύμα «κατασκοπικού» software.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *