ροή ειδήσεων

Περισσότερες οι απολύσεις από τις προσλήψεις τον Αύγουστο


Αρνητικό το ισοζύγιο εργασίας τον Αύγουστο, εν μέσω τουριστικής περιόδου,
καθώς οι απολύσεις ήταν περισσότερες από της προσλήψεις κατά 16.121. Μάλιστα, το ισοζύγιο του φετινού Αυγούστου είναι το χειρότερο της τελευταίας δεκαετίας.


Αναλυτικά, θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, το οκτάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση οκταμήνου έτους, από το 2001 μέχρι σήμερα.


Ωστόσο, το θετικό ισοζύγιο απασχόλησης αντιστράφηκε τον Αύγουστο. Εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι απολύσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις κατά 16.121.


Ευέλικτες μορφές απασχόλησης


Εκτιμάται ότι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του φετινού Αυγούστου είναι το χειρότερο της τελευταίας δεκαετίας. Μάλιστα, από το σύνολο των προσλήψεων το 53% ή 79.243 θέσεις ήταν με ευέλικτες μορφές απασχόλησης.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, για την περίοδο Ιανουάριος–Αύγουστος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.413.978 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 1.176.161, εκ των οποίων οι 626.896 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 549.265 οικειοθελείς αποχωρήσεις.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *