επικαιρότητα

Υπεγράφη η συμφωνία για την εξυγίανση της Μαρινόπουλος ΑΕ


Σχεδόν τρεις μήνες αφ’ ότου ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Τραπεζών, της Μαρινόπουλος και της Σκλαβενίτης, αργά το απόγευμα της Τετάρτης υπεγράφη η συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αργά το απόγευμα της Τετάρτης τα εμπλεκόμενα μέρη, ήτοι η εταιρεία Σκλαβενίτης, οι Τράπεζες και η Μαρινόπουλος, υπέγραψαν τη συμφωνία εξυγίανσης, εξέλιξη η οποία ανοίγει τον δρόμο για το μεγαλύτερο deal διάσωσης επί ελληνικού εδάφους.

Μέσα στις επόμενες ώρες οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος θα έχουν πρόσβαση στο τελικό κείμενο ενώ στόχος είναι να συγκεντρωθούν μέσα στις επόμενες ώρες οι υπογραφές των συναινούντων πιστωτών της αλυσίδας προκειμένου την Παρασκευή να κατατεθεί στο δικαστήριο αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 106 β&θ.

Ήδη ποσοστό άνω του 70% των προμηθευτών της Μαρινόπουλος έχει πει κατ’ αρχήν ναι στο σχέδιο εξυγίανσης, “κλειδώνοντας” έτσι το απαιτούμενο 60% του συνόλου των πιστωτών και του 40% των ενέγγυων πιστωτών, που απαιτείται για να υποβληθεί στο δικαστήριο αίτηση για υπαγωγή της Μαρινόπουλος στα άρθρα 106 β&θ.

Στόχος των εμπλεκόμενων μερών είναι να εκδικαστεί η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 16 β&θ εντός του Οκτωβρίου προκειμένου με βάση το αισιόδοξο σενάριο να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση μέσα στον Δεκέμβριο και σύμφωνα με το ρεαλιστικό στις αρχές του 2017.

Ετσι ένα εμπορικό όνομα με ιστορία 60 ετών θα σβήσει, αφού από τις αρχές του 2017 οι ταμπέλες «Μαρινόπουλος» θα κατεβούν και θα αντικατασταθούν από αυτές της Σκλαβενίτης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αν εμείς πανηγυρίζουμε και το festival of speed...
στην γειτονική χώρα που πήραν το παγκόσμιο Ράλι WRC;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης