ροή ειδήσεων

"Χρυσός" Αύγουστος για τη Ρόδο! "Εκτοξεύθηκε" ο τουρισμός στο νησί!


Κάθε προσδοκία ξεπέρασαν οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο της Ρόδου τον Αύγουστο, που θεωρείται πλέον ο καλύτερος μήνας των τελευταίων ετών, σε ό,τι αφορά τον τουρισμό του νησιού.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο "Διαγόρας", τον Αύγουστο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο 442.973 άτομα έναντι 420.151 τον ίδιο μήνα πέρσι, καταγράφοντας για τέταρτο μήνα αύξηση στην κίνηση. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι Άγγλοι τουρίστες εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση, καταγράφοντας μάλιστα και αρκετά μεγάλη αύξηση σε διψήφιο ποσοστό, ενώ στη δεύτερη θέση κατατάχθηκαν οι Γερμανοί, που επίσης σημείωσαν άνοδο και στην τρίτη οι Ιταλοί, ενώ ακολούθησαν οι Ρώσοι, οι Ισραηλινοί και οι Σουηδοί.

Σημειώνεται ότι η ολλανδική αγορά, που το τελευταίο διάστημα δεν είχε καθόλου καλή απόδοση, σημείωσε αύξηση, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με την αυστριακή αγορά, η οποία κατέγραψε και το μήνα που πέρασε μείωση.Την ίδια πτωτική πορεία είχε και η τουριστική κίνηση από τη Νορβηγία και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό, κάτι που παρατηρήθηκε και για το Βέλγιο, καθώς μαζί με την αγορά της Πολωνίας, ήταν οι προβληματικές αγορές της φετινής σεζόν.

Εξίσου αυξητικά ήταν τα ποσοστά της κίνησης για τις γραμμές εσωτερικού, με την αύξηση να φτάνει το 7%. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο έφτασαν στη Ρόδο συνολικά 50.936 άτομα, έναντι 47.595 τον ίδιο μήνα πέρσι.

Σε ανάλογους ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο και σύμφωνα με εκτιμήσεις η κίνηση θα είναι αυξημένη όλη την διάρκεια του μήνα. Οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού πάντως, δεν είναι ικανοποιημένοι από την πορεία της σεζόν, αφού, όπως υποστηρίζουν, υπάρχει υστέρηση εσόδων, κυρίως λόγω της επιπλέον φορολογίας από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στο νησί μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/9/16 18:53

    ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΧΑΡΙΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ BLOCK ΔΗΛΑΔΗ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ,Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΓΝΟΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ .Ο ΦΕΤΕΙΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΡΗΜΑΞΑΝΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ .ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΑΛΗΘΟΥΣ .ΠΟΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ;ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΝΑΙ .ΓΙΑ ΡΩΤΑΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ; ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΕΧΕΙΣ ΙΔΙΑ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ; ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΧΩ 200 ΠΕΛΑΤΕΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ,ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ,ΕΣΥ ΠΩΣ ΧΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΟΥΜΠΕΣ ;ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/9/16 19:00

    ρε παλιομπαγλαμα ελα να σου δειξω περσινες ,προπερσινες ,και φετεινες αγορες και εισπραξεις του αυγουστου ,και ελα να σου βαλω την καμερα; να δεις οτι περισοτερους που κλεβανε κυνηγαγα παρα καλους πελατες ; να πανε στον διαολο οι ξεφτυλες με τον τουρισμο που μας φερανε εφετος ,ρεεεε που τον ανακαλυψες εσυ τον χρυσο αυγουστο ρε σουργελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/9/16 23:51

    Και οι δύο σας, αν δεν ειστε αλβανοι, ειστε λαμογια Ελληναρες. Εσεις ειστε οι κλεφτες με τις τιμες που εχετε και που τοσα χρονια κλεβετε φπα κτλ. Καλα να παθετε λοιπον λαμογια! Σας φταιει ο τουρισμος τωρα βρωμιαριδες. Αντε κλειστε τα βρωμομαγαζα σας και παντε οικοδομη η καντε οτι κανουν και τα τσιγγανακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/9/16 08:21

    Μπορεί για κάποιους ο Αύγουστος να ήταν καλός και για άλλους όχι όμως ο Μάιος, ο Ιούνιος που ήταν το νησί άδειο και τόσο τα ξενοδοχεία όσο και τα μαγαζιά βαρούσαν μύγες και τα έξοδα έτρεχαν.....Στη Ρόδο που ο κόσμος περιμένει να ζήσει απο τον τουρισμό χαιρόμαστε για τον Αύγουστο;ΕΛΕΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *