ροή ειδήσεων

Αυξημένες οι αφίξεις Τούρκων τουριστών στα Δωδεκάνησα


Μεγάλος αριθμός Τούρκων τουριστών επισκέπτεται τις τελευταίες μέρες τα νησιά της Δωδεκανήσου, κυρίως Ρόδο, Κω, Σύμη και Λέρο, με την ευκαιρία της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής του Κουρμπάν Μπαϊράμ, δίνοντας μία ανάσα, έστω και μικρή, στην τουριστική κίνηση.

Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση και στην Ρόδο Τούρκων επισκεπτών, οι οποίοι ενισχύουν οικονομικά την τοπική αγορά. Πέρα από τους επισκέπτες που έχουν έρθει με τα σκάφη τους από την γείτονα χώρα, υπάρχουν και αρκετοί που ήρθαν με τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από την γείτονα χώρα και έχουν καταλύσει σε ξενοδοχεία.


Όπως δήλωσε τουριστικός πράκτορας στην «δ», η τουριστική κίνηση στη Ρόδο έχει ενισχυθεί με τους Τούρκους όμως οι αφίξεις είναι περιορισμένες σε σχέση με άλλες χρονιές.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στην Κω, την οποίαν επέλεξαν αρκετοί Τούρκοι για τις διακοπές τους, αποτελώντας, δεδομένων των συνθηκών, τονωτική ένεση για την τοπική αγορά η οποία φέτος δοκιμάστηκε, λόγω των επιπτώσεων από τις προσφυγικές ροές.

Στην μαρίνα της Κω, έχουν ελλιμενιστεί πολλά σκάφη από την Τουρκία, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση.

Εξάλλου, Κως και Μπόντρουμ, με πρωτοβουλία των δημάρχων τους, υπέγραψαν φέτος τουριστική συμφωνία η οποία έχει ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

*Ανακήρυξη τουριστικής ζώνης που θα περιλαμβάνει τους δύο δήμους.

*Συνεργασία στην ανάσχεση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.

*Συνεργασία στη δημιουργία visacenters τόσο στην Κω όσο και στην Αλικαρνασσό.

*Προώθηση εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών.

*Κοινές δράσεις τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.

Όμως, δεν λείπουν και τα προβλήματα, κυρίως στα μικρά νησιά, καθώς λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας δημιουργούνται ουρές κατά την άφιξη των επισκεπτών για τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων.

Μιλώντας στην «δ» ο δήμαρχος της Σύμης Λευτ. Παπακαλοδούκας, δήλωσε ότι αυτή την περίοδο το νησί «βουλιάζει» από Τούρκους επισκέπτες, όμως η ταλαιπωρία που υφίστανται λόγων των αυστηρών ελέγχων είναι μεγάλη και αναρωτήθηκε, αν ισχύουν τα όσα του καταγγέλλουν επισκέπτες, πως η διαδικασία αυτή, δεν ακολουθείται σε άλλα νησιά που έχουν επισκεφθεί.

«Αν ισχύουν τα όσα καταγγέλλουν οι επισκέπτες της Σύμης, ότι σε άλλα νησιά που ελλιμενίζουν τα σκάφη τους δεν εφαρμόζονται τόσο αυστηροί έλεγχοι, τότε είμαι διατεθειμένος να συγκεντρώσω υπογραφές από ιδιοκτήτες σκαφών που να το πιστοποιούν αυτό και να τις καταθέσω στον εισαγγελέα. Ορθώς γίνονται οι έλεγχοι, διότι αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία, αλλά το ορθόν είναι να εφαρμόζεται η νομοθεσία παντού και όχι μόνο στη Σύμη ή σε επιλεγμένα άλλα νησιά. Έτσι χάνουμε εύπορους επισκέπτες από τη Σύμη, οι οποίοι επιλέγουν να ελλιμενίζονται αλλού με τα σκάφη τους, για να μην υπόκεινται σε έλεγχο δύο φορές την ημέρα», δηλώνει.

Η δυναμική αυτή τάση διακοπών των Τούρκων στα ελληνικά νησιά ενισχύθηκε από την απόφαση του Ταγίπ Ερντογάν να αυξήσει τις ημέρες αργίας του Μπαϊράμ, δίνοντας δυνατότητα στους Τούρκους πολίτες για διακοπές μέσα στον Σεπτέμβριο, έπειτα από την ταραγμένη περίοδο της απόπειρας πραξικοπήματος.

Όλες οι υπηρεσίες στη γείτονα χώρα είναι κλειστές από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή.
zougla.gr
Πηγή: dimokratiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *