Δεν πρέπει ποτέ να τρώμε το μπιφτέκι μας μέτρια ψημένο, καθώς στην περίπτωση αυτή...
υπάρχει κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης, προειδοποιεί η βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA).
Το μπιφτέκι πρέπει να σερβίρεται πάντα καλοψημένο ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα.
Η ανακοίνωση της FSA βασίστηκε στα αποτελέσματα διαδικτυακής δημοσκόπησης σε δείγμα 2.708 ατόμων, η οποία κατέδειξε ότι το 10% των ερωτηθέντων προτιμούν να καταναλώνουν το κρέας μέτρια ψημένο έως ωμό. Σύμφωνα με το BBC, ποσοστό 81% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έχει καταναλώσει μισοψημένα μπιφτέκια στο σπίτι.
Μπιφτέκια vs. μπριζόλες
Η FSA τονίζει ότι το μαγείρεμα σενιάν, όπως λέγεται στη γλώσσα της μαγειρικής, είναι ασφαλές για τη μπριζόλα αλλά ποτέ για τα μπιφτέκια. Ο λόγος είναι ότι μια μπριζόλα μπορεί να κουβαλά παθογόνα βακτήρια, όμως αυτά βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό της και εξουδετερώνονται με το μαγείρεμα ακόμη κι αν εσωτερικά παραμένει άψητη.
Στην περίπτωση του κιμά δεν ισχύει αυτό, καθώς η παρασκευή του συνεπάγεται πως ό,τι υπάρχει εξωτερικά στο κρέας φτάνει και στο εσωτερικό του μείγματος. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι το μπιφτέκι είναι ασφαλές προς κατανάλωση είναι να φτάσει η θερμότητα στο κέντρο του και να ψηθεί καλά.
Πηγη tromaktiko
Παράπονα Ρόδου
υπάρχει κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης, προειδοποιεί η βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA).
Το μπιφτέκι πρέπει να σερβίρεται πάντα καλοψημένο ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα προκαλέσει δυσάρεστα συμπτώματα.
Η ανακοίνωση της FSA βασίστηκε στα αποτελέσματα διαδικτυακής δημοσκόπησης σε δείγμα 2.708 ατόμων, η οποία κατέδειξε ότι το 10% των ερωτηθέντων προτιμούν να καταναλώνουν το κρέας μέτρια ψημένο έως ωμό. Σύμφωνα με το BBC, ποσοστό 81% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι έχει καταναλώσει μισοψημένα μπιφτέκια στο σπίτι.
Μπιφτέκια vs. μπριζόλες
Η FSA τονίζει ότι το μαγείρεμα σενιάν, όπως λέγεται στη γλώσσα της μαγειρικής, είναι ασφαλές για τη μπριζόλα αλλά ποτέ για τα μπιφτέκια. Ο λόγος είναι ότι μια μπριζόλα μπορεί να κουβαλά παθογόνα βακτήρια, όμως αυτά βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό της και εξουδετερώνονται με το μαγείρεμα ακόμη κι αν εσωτερικά παραμένει άψητη.
Στην περίπτωση του κιμά δεν ισχύει αυτό, καθώς η παρασκευή του συνεπάγεται πως ό,τι υπάρχει εξωτερικά στο κρέας φτάνει και στο εσωτερικό του μείγματος. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι το μπιφτέκι είναι ασφαλές προς κατανάλωση είναι να φτάσει η θερμότητα στο κέντρο του και να ψηθεί καλά.
Πηγη tromaktiko
Παράπονα Ρόδου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.