ροή ειδήσεων

Επιστήμονες απαντούν: Πώς να κρατάει περισσότερο η μπαταρία του κινητού


Οι επιστήμονες δίνουν συμβουλές για βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι ο κάθε χρήστης θα έχει τη βέλτιστη απόδοση της μπαταρίας του smartphone του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, προτείνουν αρχικά να μην αφήνει κάποιος τη μπαταρία του κινητού να αδειάζει εντελώς. Σε μπαταρίες ιόντων λιθίου, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα πιο σύγχρονα smartphones, αυτό μπορεί να μειώσει ουσιαστικά την ικανότητά τους και την απόδοσή τους. Οι επιστήμονες, επίσης, συμβουλεύουν τους χρήστες να μην αφήνουν τη συσκευή τους απενεργοποιημένη για μεγάλες χρονικές περιόδους, εκτός αν είναι 50% φορτισμένες. Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει τη ζωή της μπαταρίας είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος γι’ αυτό τονίζουν ότι θα πρέπει να είναι σε δροσερό μέρος και όχι σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Όταν η συσκευή είναι εκτεθειμένη σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα στη μπαταρία, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να εκραγεί η συσκευή σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους χρήστες που έχουν συσκευές τις οποίες δεν χρησιμοποιούν να μην τις αφήνουν πάνω από ένα εξάμηνο απενεργοποιημένες και να τις βάζουν ανά διαστήματα να λειτουργούν, πράγμα που ωφελεί τη μπαταρία. Η απενεργοποίηση περιττών ειδοποιήσεων και εφαρμογών βοηθά επίσης στο να διατηρηθεί περισσότερο καιρό η μπαταρία της συσκευής «ζωντανή». Εάν πάλι είστε έξω και θέλετε να κρατήσετε μπαταρία για περισσότερη ώρα μπορείτε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης που καταναλώνει ενέργεια.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *