ροή ειδήσεων

Χάος στη Λέσβο: Χιλιάδες μετανάστες στους δρόμους μετά τη φωτιά στο hot spot


Για 4.000 πρόσφυγες στους δρόμους μιλούν οι πρώτες πληροφορίες - Είχαν απομακρυνθεί νωρίτερα τα παιδιά από τον καταυλισμό - Προηγήθηκαν άγριες συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων

Εκτός ελέγχου εξελίσσεται η κατάσταση στη Λέσβο: Στις φλόγες τυλίχθηκε το hot spot της Μόριας με αποτέλεσμα οι χιλιάδες μετανάστες που φιλοξενούνταν εκεί να έχουν απομακρυνθεί στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής. Είχαν προηγηθεί άγρια επεισόδια μέσα στον καταυλισμό με συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαφορετικών εθνοτήτων. Περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φύγει από τον φλεγόμενο καταυλισμό.

Λίγο πριν από τις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά στον καταυλισμό της Μόριας κατασβέστηκε.

Η αστυνομία κρατούσε κλειστό τον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στη Μόρια. Αρκετοί από τους ανθρώπους που έφυγαν από το hotspot, και κατευθύνθηκαν προς την πόλη της Μυτιλήνης, πήδηξαν τα σύρματα στο παλιό κτίριο του πρώην ΣΤΕΠ στην Επάνω Σκάλα, προφανώς για να βρουν εκεί καταφύγιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αρκετά μέλη των ΜΚΟ βρίσκονταν μαζί με τους μετανάστες που έφυγαν από τη Μόρια, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στην περιοχή πάνω από το τελωνείο..

Στο hotspot κάτοικοι είχαν αρχίσει να περιφρουρούν το χώρο.







Όλα αυτά μετά τα χθεσινοβραδυνά επεισόδια με ακροδεξιούς και αντιεξουσιαστές στην πλατεία Σαπφούς κατά τη διάρκεια της υποστολής της Σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Η ατμόσφαιρα στη Λέσβο ήταν ηλεκτρισμένη από νωρίς σήμερα το πρωί με κατοίκους να διαδηλώνουν στην περιοχή της Μόριας. Το μεσημέρι, ομάδα περίπου 300 μεταναστών βγήκαν από το hot spot της Μόριας και επιχείρησαν να κάνουν πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης, όταν κυκλοφόρησαν -άγνωστο από που- φήμες περί επικείμενης ομαδικής επαναπροώθησής τους στην Τουρκία. Η συγκεκριμένη ομάδα εμποδίστηκε από την αστυνομία να απομακρυνθεί από τον καταυλισμό, όμως πολύ γρήγορα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων μέσα στο hot spot. Η εξέλιξή τους ήταν να τυλιχθεί στις φλόγες το κέντρο φιλοξενίας.





Τι είχε προηγηθεί το απόγευμα - Η μεταφορά των παιδιών στο ΠΙΚΠΑ
Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ από τη Λέσβο, περίπου στις επτά το απόγευμα βρίσκονταν σε εξέλιξη εξεγέρσεις, συγκρούσεις και φωτιές στο hot spot της Μόριας.

Εκείνη την ώρα ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot.



Οι φωτιές επεκτάθηκαν ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών άρχισαν να εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.

Νωρίτερα το μεσημέρι περίπου 300 μετανάστες είχαν διαφύγει από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό. Με την επιστροφή τους και στη διάρκεια συμπλοκών ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού, τις οποίες προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από την Πυροσβεστική η φωτιά στην αγροτική έκταση ετέθη υπό μερικό έλεγχο.





















Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/9/16 17:00

    χοπχοπχοπχουχουχουχιχιχιχιχουχουχου μωρε λεσβιοι τα νταουλια τις τσαμπουνες και τα βιολια που ταχετε ; γλεντι χωρις οργανα γνετε χοπχοπχοπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *