ροή ειδήσεων

Επιστροφή στα κέρδη και αύξηση πωλήσεων από Praktiker Hellas


Με αύξηση πωλήσεων και επιστροφή στα κέρδη έκλεισε το 2015 για την Praktiker Hellas.
Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 167,01 εκατ. ευρώ το 2015, καταγράφοντας αύξηση 3,8% σε σύγκριση με το 2014.

Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 2,09 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 2,14 εκατ. ευρώ το 2014, λόγω απομείωσης της αξίας των ακινήτων της. Στις θετικές επιδόσεις για το 2015 περιλαμβάνεται και η μείωση κατά 36% του χρηματοοικονομικού κόστους. Το γεγονός ότι η εταιρεία διαθέτει υψηλή ρευστότητα της επιτρέπει να χρηματοδοτεί με ίδια κεφάλαια τις επενδύσεις της, όπως έκανε και πρόσφατα με το 15ο κατάστημά της που εγκαινίασε το καλοκαίρι στη Ρόδο.

Στον μεσοπρόθεσμο επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας περιλαμβάνεται η ενίσχυση του δικτύου της με δύο ακόμη καταστήματα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015, ο κ. Γιάννης Σελαλμαζίδης, γενικός διευθυντής της Praktiker Hellas, δήλωσε: ««Το 2015 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Praktiker Hellas, καθώς επισφράγισε τη δυναμική πορεία της εταιρείας, παρά τις αντίξοες –οικονομικά και επιχειρηματικά– συνθήκες που ίσχυαν για το σύνολο της αγοράς. Η πορεία της εταιρείας μας συνδέεται άμεσα με τη θετική οικονομική της κατάσταση, με τη συνεχή βελτίωση της προϊοντικής γκάμας και των υπηρεσιών της, αλλά και με την περαιτέρω ενίσχυση του δικτύου της που εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Praktiker Hellas, ενόψει μάλιστα της συμπλήρωσης των εικοστών πέμπτων γενεθλίων της στη χώρα μας. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία και προσήλωση στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας μας».

Η Praktiker Hellas ιδρύθηκε το 1991. Από τον Απρίλιο του 2014 αποτελεί μέλος της καναδικής Fairfax Finacial Holdings Ltd.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *