ροή ειδήσεων

Samsung: Ανάκληση του Galaxy Note 7 λόγω αναφορών για εκρήξεις μπαταριών


Η Samsung ανακοίνωσε ότι ανακαλεί το Galaxy Note 7 – ένα από τα κορυφαία μοντέλα smartphones της- λόγω προβλημάτων με τις μπαταρίες. Συγκεκριμένα, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από αναφορές στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα ότι κάποια τηλέφωνα «εξερράγησαν» κατά τη διάρκεια ή μετά τη φόρτιση.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι πελάτες που το αγόρασαν θα είναι σε θέση να το ανταλλάξουν με καινούριο, όπως αναφέρει το BBC, σε δημοσίευμα όπου τονίζεται πως αυτή η κίνηση γίνεται μόλις μια εβδομάδα πριν από εκδήλωση της Apple στην οποία η εταιρεία θεωρείται πως θα παρουσιάσει νέο μοντέλο iPhone.

«Λάβαμε αναφορές εκρήξεων μπαταριών στο Note 7 και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για πρόβλημα κυψέλης μπαταρίας» είπε ο πρόεδρος του τμήματος φορητών συσκευών της Samsung, Κο Ντονγκ Τζιν σε δημοσιογράφους. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να ετοιμαστούν συσκευές αντικατάστασης από την εταιρεία. Όπως υπογράμμισε η Samsung, το τηλέφωνο κυκλοφόρησε σε 10 χώρες μέχρι τώρα, ωστόσο άλλες εταιρείες ήταν που προμήθευαν τις μπαταρίες.


Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί χρήστες είχαν αναφέρει πως τα τηλέφωνά τους είχαν πάρει φωτιά ή εκραγεί ενώ φόρτιζαν, με τη Samsung να επιβεβαιώνει 35 τέτοιες περιπτώσεις. Μάλιστα, χρήστης του YouTube ανέβασε βίντεο με ένα Galaxy Note 7 με καμμένη ελαστική θήκη και οθόνη με ζημιές στις 29 Αυγούστου, υποστηρίζοντας ότι η συσκευή πήρε φωτιά λίγο αφού την αποσύνδεσε από τον φορτιστή, λίγο μετά την αγορά του. Περισσότερες εικόνες ανέβηκαν στο Kakao Story, ένα δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο στην Κορέα στις 30 Αυγούστου.



Η διάθεση του τηλεφώνου άρχισε στις 19 Αυγούστου και τα σχόλια του κοινού και των κριτικών για το συγκεκριμένο phablet ήταν σε γενικές γραμμές καλά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *