ροή ειδήσεων

ΣΟΚ για τους χρήστες της Apple! Η εταιρεία παρακολουθεί τα μηνύματά τους!


Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η Apple παρακολουθεί την υπηρεσία μηνυμάτων, iMessage, των χρηστών της.
Όπως αποκαλύφθηκε η Apple κρατά αναλυτικό αρχείο με τις επαφές του χρήστη στο iMessage, τις οποίες μπορεί ανά πάσα στιγμή να τις μοιραστεί με τις αρχές σε περίπτωση που υπάρξει σχετική δικαστική εντολή, ενώ παράλληλα δεν διευκρινίζεται αν η εταιρeία έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Έτσι, κάθε φορά που κάποιος χρήστης στέλνει ένα iMessage η Apple έχει πρόσβαση στον αριθμό του παραλήπτη και τον καταγράφει σε αρχείο, που διατηρείται για 30 ημέρες. Επίσης, εκτός από τον αριθμό του παραλήπτη στο αρχείο αυτό καταγράφονται η μέρα και η ώρα αποστολής του μηνύματος, μαζί με την διεύθυνση ΙΡ του χρήστη, μέσω της οποίας μπορεί να ταυτοποιηθεί και η τοποθεσία του.

Σύμφωνα με το crashonline.gr, η Apple από την πλευρά της δήλωσε ότι αυτό συμβαίνει για την στιγμή που οι Αρχές τους παρουσιάσουν νόμιμο κλητήριο θέσπισμα ή δικαστική εντολή, να μπορούν να παραδώσουν τις πληροφορίες που τους ζητούνται, αν είναι ακόμα στη διάθεσή τους. Επίσης, η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις διωκτικές αρχές, ώστε να κατανοήσουν τι πληροφορίες μπορεί να τους δώσει και ξεκαθαρίζει ότι σε αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται τα περιεχόμενα των συνδιαλέξεων ούτε και αποτελούν απόδειξη ότι υπήρξε κάποια επικοινωνία.

Από τον/την Newsroom

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *