επικαιρότητα

Καταδίκη για πλαστό απολυτήριο: Τα παιδιά με μεταπτυχιακά που δουλεύουν ντιλίβερι;

Τι έχετε να πείτε σε τόσα παιδιά που έχουν μεταπτυχιακά και πτυχία ξένων γλωσσών και δουλεύουν ντιλίβερι;
Aστραψε και βρόντηξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά την εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου, η οποία προσελήφθη στο Δημόσιο με πλαστό απολυτήριο γυμνασίου. Εισαγγελέας και δικαστές «στρίμωξαν» στη γωνία την κατηγορούμενη, πριν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, όταν εκείνη επιχείρησε να δικαιολογηθεί ισχυριζόμενη ότι είχε ανάγκη τα χρήματα. «Τι έχετε να πείτε σε τόσα παιδιά που έχουν μεταπτυχιακά και πτυχία ξένων γλωσσών και δουλεύουν ντιλίβερι;» τη ρώτησε η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Τσιριμώκου.

Πρόκειται για μία από τις περίπου 18.000 περιπτώσεις υπαλλήλων του Δημοσίου, που μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν προσκομίσει στην υπηρεσία τους πλαστά έγγραφα... Στο εδώλιο κάθισε μία 55χρονη συνταξιούχος κατηγορούμενη για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου (Ν. 1608/50). Σύμφωνα με την κατηγορία, με τα 11 έτη που παρέμεινε στην υπηρεσία, χρησιμοποιώντας πλαστό πτυχίο, ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 176 χιλιάδων ευρώ.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, η συγκεκριμένη υπάλληλος εργαζόταν επί οκτώ χρόνια στο πολιτικό γραφείο βουλευτή Πειραιά και όταν εκείνος δενεπανεξελέγη, διορίστηκε σε προσωποπαγή θέση στη Βουλή και αμέσως προχώρησε στη μετάταξή της στην Περιφέρεια Αττικής. Αυτό όμως, δεν θα το είχε καταφέρει δίχως το πλαστό απολυτήριο, αν και σύμφωνα με μάρτυρες, ενδέχεται να λάβει κατώτερη θέση, με μισθό μειωμένο κατά περίπου 200 ευρώ.
"Παραθυράκι" απαλλαγής ζήτησε ο σύζυγος της κατηγορουμένης

Διάλογοι απείρου κάλους ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, κατά την εξέταση μαρτύρων οι οποίοι έκαναν λόγο για μία εργατική και φιλότιμη υπάλληλο. Το δικαστήριο έφτασε στα όριά του, όταν κατέθετε ο σύζυγος της κατηγορούμενης και συνταξιούχος γιατρός, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να βρεθεί ένα… «παραθυράκι» γιατί, όπως είπε, «το αδίκημα δεν ήταν μεγάλο».

Μάρτυρας
Δεν πήρε τη δουλειά κανενός. Η θέση ήταν προσωποπαγής. Το πλαστό το βρήκε σε ένα σεντούκι του πατέρα της και μέσα στην ταραχή της, γιατί είχε οικογενειακά προβλήματα, δεν αντιλήφθηκε τι έκανε. Είναι παράδειγμα μητέρας, εργαζόμενης και συζύγου…
Εισαγγελέας
Παράδειγμα νομοταγούς πολίτη είναι;
Μάρτυρας
Νομίζω ότι είναι. Η νομοθεσία έχει ένα παραθυράκι για τέτοιες περιπτώσεις…
Εισαγγελέας
Ό, τι δηλώσω είμαι, δηλαδή;
Μάρτυρας
Αν δεν έχει κάνει αδίκημα μεγάλο, μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος...
Πρόεδρος
Με προκαλείτε. Σήμερα νέα παιδιά με μεταπτυχιακά ζουν με 200 ευρώ. Βολεύτηκε στο γραφείο του βουλευτή και μετά πήγε στο Δημόσιο. Τουλάχιστον ας ζητήσει μία συγγνώμη.
Μάρτυρας
Ζητάμε την επιείκεια σας
Εισαγγελέας
Νέοι με διδακτορικά από το Χάρβαρντ και τυλίγουν σουβλάκια. Και μας λέτε ότι πάνω στην ταραχή της δεν είδε ότι ήταν πλαστό;
Μάρτυρας
Ιατρικώς το δικαιολογούμε
Εισαγγελέας
Νομικώς τι θα γίνει; Αν ήταν εδώ παιδιά με γνώσεις και μεταπτυχιακά, θα έλεγαν να της πάρουν το κεφάλι. Αλλά δεν φταίει μόνο η κυρία. Είναι συνολικά 18.000 περιπτώσεις…

Η ίδια, αν και δεν αρνήθηκε ότι εν γνώσει της χρησιμοποίησε πλαστό πτυχίο γυμνασίου, εξιστόρησε απολογούμενη πώς οι γονείς της την απομάκρυναν από το σχολείο, το θάνατο του πρώτου της συζύγου, την ανατροφή των τριών παιδιών της και στη συνέχεια το διαζύγιο του γιου της. «Όταν άκουσα για την πρόσληψη, το θεώρησα δώρο Θεού. Όταν μου ζήτησαν απολυτήριο δεν σκέφτηκα. Πήρα το χαρτί από το παλιό βαλιτσάκι του πατέρα μου και το κατέθεσα. Ποτέ δεν έμαθα γιατί μου το είχε φτιάξει» υποστήριξε και πρόσθεσε: «το μόνο που με παρηγορεί, είναι ότι δούλεψα για τα εγγόνια μου».

news247

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά