ροή ειδήσεων

Ο Βύρων Πολύδωρας υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ! Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Βύρων Πολύδωρας είναι το πρόσωπο που επέλεξε η κυβέρνηση να προτείνει για υποψήφιο πρόεδρο του ΕΣΡ στη διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα.

Ο κ. Πολύδωρας πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου λίγο πριν από τις 12 μ. και αυτήν την ώρα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα....







Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από κυβερνητική πηγή, ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΣΡ θα είναι ένα πρόσωπο έκπληξη που δύσκολα θα μπορεί να απορρίψει η Νέα Δημοκρατία.
Έτσι, με αυτήν την κίνηση η κυβέρνηση της “πετάει το μπαλάκι” για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και, πλέον, αναμένονται οι εξελίξεις την ερχόμενη Δευτέρα στις 17.00, που είναι προγραμματισμένη η Διάσκεψη των Προέδρων.



Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή: "Η συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής, μέχρι σήμερα, άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική παρεκτροπή" και επισημαίνει ότι ιδιαίτερα τώρα, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας.
Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου.
Έτσι λοιπόν, αναφέρει η κυβερνητική πηγή, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού.
Υπενθυμίζουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης (26/10), το ΣτΕ με πλειοψηφία 14 υπέρ έναντι 11 κατά, έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *